Šta je novo?

Phenom v Ivy

Evo upravo se igram na dva Ivy jezgra i sve to super radi... Tako da moj glas ide za Ivy :)

Samo ne znam koju ces grafiku koristiti uz taj procesor, moze da bude bitno...

Ovo je davno prezvakana tema. Ivy je bolji ako ne klokujes, u suprotnom Phenom.

Evo upravo se igram na dva Ivy jezgra i sve to super radi... Tako da moj glas ide za Ivy :)

Samo ne znam koju ces grafiku koristiti uz taj procesor, moze da bude bitno...

Vidio sam temu. Zao mi sto ti se ono desilo, ali ja bih i opet scalping odradio. Mislim da nije do toga bilo.

I ja nekako naginjem Ivy-ju. Cuo sam u nekoj od tema ovdje da igre koriste i HT na 2100 Sandy-ju. Kazu dobar je za gaming. U svakom slucaju, veliki napredak od dosadasnjeg 5200+.

Poslednja izmena:
Phenom 965 ali samo u slucaju da ces da overklokujes na bar 3,8Ghz, uz bolju plocu i kuler od 30e opusteno mozes da raunas na 4Ghz, sve nove igre vole jezgra a to je posebno velika prednost ko igra mp igre kao bf3 i slicne.
Znaci 965 na 4Ghz, 2,6Ghz NB i 2x4Gb ddr3.. to ce biti odlicna igracka masina do novih konzola a mozda i posle, ko zna. Phenom 965 je oko 80e, ploca za 4Ghz oc oko 80-85e, kuler Alpenfohn Brocken oko 30e, znaci za 195e mozes da dobijes brzu kombinaciju (jer je prilicno overklokovan procesor, 4Ghz, 2,6Ghz NB) od i3 ali ta kombinacija i vise trosi, znaci morao bi da imas kvalitetnih 500w.

Ako ne planiras overklok mislim da je bolje da ides na i3 jer manje trosi i kasnije mozes da kupis polovan i5 2500k npr, ako imas bolju plocu razvalis taj i5 od oc-a a ako ne mozes i na default da drzis ili neki light oc.
A memoriju u svakom slucaju treba uzeti 2x4Gb ddr3, kad je vec dzabe.
+za Ivy.

Phenom 9x5 je iz 2008 godine, troši 140W naspram ~40W Ivyja, nema SSE 4.1/4.2, AVX.

Nema vise tih starih c2 Phenoma, c3 revizije su 125w tdp.

Odlučio se kum, pošto je njegova konfa u pitanju, za Ivy. Ima nekog slabašnog kineza (koji trči sa unutrašnje strane točka da bi pravio struju) od napajanja, pa nije htio da rizikuje plaćanje i novog napajanja, a i ne planira da OC (tu bi još morao da se otvori za hladnjak). Eventualno ću mu ja malo podići BCLK, ako bude htjelo ići put gore i to je to. Hvala na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno