Šta je novo?

Asus Zenbook U500VZ

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Danas sam saznao za ovu spravu i to je ono sto mi savrseno odgovara. Momak u prodavnici nije znao da mi odgovori na pitanje oko izbora OS. Vidim da se prodaje sa Win8, sto je za mene deal breaker. Da li postoji mogucnost da se kupi sa Win7 ili bez OS-a?

E i ja razmisjam o njemu samo mi je cena malo problem - imam kintu al mi je blokada u glavi da dam toliki novac za laptop...zanima me za koliko bi mogla najjeftinija verzija da se nadje, jos da uhvatim i neki novogodisnji popust u Norveskoj(tu trenutno zivim i radim)...

Teško da će biti Zenbook (bilo koji) bez OS-a. A pošto ASUS više ne isporučuje sa Win7, dakle izbor je sveden na Win8.
U srbiju je stigla jako mala količina, ali makar je stigla u sito vreme kad i svetska premijera 🙂 🙂

E cvrc. A jel postoji mogucnost za downgrade OS? Kada kupis neki OS od microsofta valjda imas pravo na -2 downgrade?

http://zenbook.asus.com/product/?c=spec
Ovde pise da ima i w8 pro verzija. Da li to znaci da moze downgrade na w7? Da li imate drivere za w7?
W8 mi je stvarno problem. Ne zelim da ga gledam niti koristim.

Uh kakav ekran i bateriju ima

Inače teško da će se naći bez 8 jer su osmici čak i naziv prilagodili. Varijante pak s amanjim ekranom (ranije izašle) se mogu naći s a7

Proverio sam na support sajtu i tamo postoje driveri samo za Win8. Truba.. taman sam hteo da kupim bar 2 komada za firmu. Ako u narednih par nedelja naprave podrsku za Win7, eto mene opet.
Video sam da kada se izabere other OS ima da se skine nesto za EFI. Da li to ipak znaci da win8 moze da se makne i koristi npr neki Linux ili win7?

Poslednja izmena:
Windows 7 podržava EFI. Mikrosoft podržava EFI za desktop OS-eve od Vista SP1.

Proverio sam na support sajtu i tamo postoje driveri samo za Win8. Truba.. taman sam hteo da kupim bar 2 komada za firmu. Ako u narednih par nedelja naprave podrsku za Win7, eto mene opet.
Video sam da kada se izabere other OS ima da se skine nesto za EFI. Da li to ipak znaci da win8 moze da se makne i koristi npr neki Linux ili win7?

Možeš maknuti 8 i zameniti je 7 ali kako već pucaš pare za istu ond abi možd abolje rešenje bilo što više je prilagoditi da liči na 7. Naravno ostaje problem da li će baš svi drajveri funkcionisati (fensi stvari te ionako ne interesuju jer laptop čini mi s ekupuješ za posao)

Pa moracu da ga prilagodim maksimalno svojim potrebama, ali mi je suludo da se borim protiv operativnog sistema da ga podesim po svojim potrebama. Zbog Win8 gubim interesovanje za ovaj model i gledam UX32vd, koji je prakticno isti kao i ovaj U500vz, osim sto je 13.3" i ima slabiju nvidiju.
O ASUS-e, zasto nas stavljlas na ovakve muke!? 🙂 Ovo su ubedljivo najbolji ultrabookovi koji postoje i po performansama i po ceni i po svemu, ali.... meni je windows 8 uzasan problem.

Kako radi ova kombinacija 24gb SSD + 500gb klasican hdd? Sta je sve smesteno na SSD? 24gb je bas malo za OS + programe.

Кешира ваљда, вероватно она Интел технологија која постоји на Z68 плочама..

Šta bi na kraju, yooyo? Jesi li pazario? 😀

Jos uvek nista.. Porucio od Asusa, oni prvo rekli da moze, pa posle kazu da ne moze, nemaju dovoljno kucista za specificni model koji sam trazio 🙁
Porucio sam UX32VD.

Pozdrav yooyo!
Kakva su iskustva sa UX32VD?
Upravo googlam bas o tom modelu, nabavljamo na poslu nove lt i primio sam se jako. Cini mi se da je najbolji za taj novac. Jedina mi je dilema da li i5 ili i7.
Napisi koji redak utisaka.. 🙂

Kanim se da napisem mali review, al nemem vremena. Zadovoljan sam masinom. Trebace mi malo vremena da se naviknem na tastaturu jer sam do sada kuckao na HP 8710w, koji je grdosija prema ovom zenbooku.
Uzeo sam model sa HDD 500GB + SSD 24GB, Nvidia 620m, i7-3517U @1.9-3.0 Ghz, 6GB RAM. Sve najbolje imam da kazem za ovaj uredjaj. Jedina mana je Win8, ali se i to moze srediti.
Ja sam moje primerke cekao 2-3 meseca jer sam trazio verziju sa US tastaturom.

Nazad
Vrh Dno