Šta je novo?

HP Pavilion g6-1352sm

Ja koristim pavilion seriju g6 vec dve godine nikad nista, zadovoljan sam radi sve kako treba, tastatura mi odgovara za kucanje. Ne znam jel te zanima jos nesto.

@ fingon82
jel mozes molim te da mi linkujes tvoju preporuku,jedva sam i ovo nasao za relativno pristojnu cenu 🙂 stvarno bi mi koristilo
@ minaqua
jel se ne greje i da li mu opticki drajv traje? ja imam asus laptop x5dab serije i evo za 3 godine je propao samo tako 🙁...opticki drajv ne cita diskove odavno,ulaz za mikrofon ne radi,greje se mnogo u jednom delu,pali se iz 10 puta jer dugme izgleda ne reaguje ili sta...zato mi treba neki pouzdan laptop a da nije skuplji od 50 hiljada

Ja sam kupio u junu ove godine HP Pavilion G6-1d48dx. Po specifikacijama izmedju mog i ovog kog si naveo samo je razlika u grafickoj. Meni je ati 6520.
Mogu da ti kazem da sam zadovoljan kvalitetom izrade i tisinom u radu. I sve ukupno sam prezadovoljan. Ako imas pitanja slobodno shibni. Al da napomenem da nisam probao nijednu igru na njemu.

treba mi laptop koji je pouzdan,da moze da potera neke savremene stvari,bar 500gb hd i 4gb rama i normalna grafika,a ne one integrisane i da nije preko 50k dinara 🙂

imam ps3 za igre 😉 ali sta znam ne izlaze sve igre za ps3....a inace jedino aktivno igram LoL

Opticki uredjaj mu radi normalno, greje se ko i svaki drugi laptop posto se sve hladi preko jednog pipe-a i ventilatora na grafickom cipu, ja nemam nikakvih problema sa njim, cuvam ga naravno, retko kada ga nosim negde, a za laptop od 50k uglavnom su svi isti po konfiguraciji sada ako naletis na neki na popusti i da ti se svidi uzmi, generalno ja sam za to da se laptop menja na 2-3 godine, posle isteka garancije prodati i uzeti novo.

Pre mesec i nešto dana sam uzeo ženi apsolutni bestbuy za 53000din (tada je €vro bio 117 pa bio još povoljniji gledano u €vrima), a to je Acer Aspire 5750G model od pre godinu i nešto dana (vidi se po logou na njemu, u međuvremenu je Acer blago redizajnirao logo).

Core i5 2430M (2,4GHz), 4GB DDR3, GeForce GT520M, 500GB HD, USB3.0, Linux.

Sad tog modela sa Core i5 više nema u toj radnji, ima samo Core i3. Al ako ga neko možda nađe negde, preporuka za te pare. Tih, brz, lak (~2,5Kg), baterija drži 5-6 sati gledanja filmova, dizajn ok, jedino što nema Bluetooth, al to mi je prihvatljiv tradeoff za Core i5 sa dedicated nVidia grafikom za ~€450.

AMD nisam razmatrao jer nisam upućen u njihove procesore, čak me i Intel smara sa starim procesorima u novom pakovanju tipa Intel Pentium B960, Intel Celeron Dual Core itd. koji se kod nas najviše prodaju jer valjda ljudi neće da kupuju skuplje. Znači Intel Pentium B960 ima od svakog brenda po nekoliko modela, ali Core i5 za neke pristojne pare - teško.

Poslednja izmena:
Pa Acer je poznat po tome da ima dobru masinu unutra ali mu je zavrsna obrada malo slabija, mada kao sto sam rekao uzeti tako nesto i posle 2-3 godine promeniti laptop.

jel onaj asus sto je neko okacio gore uredu kupovina? ja sam se vec raspitivao za taj asus ranije i pre ovog hp ali nikako da dodjem do para...tek sad bi bilo izvodljivo da pazarim novi laptop 🙂 jedino me nervira sto nemam bas najbolje iskustvo sa asusum,jer je mom crko opticki drajv,ulaz za mikrofon,pali se iz sedmog puta,greje se u jednoj tacki previse...

Poslednja izmena:
Taj Geforce 525 je tu negde po performansama kao HD4000, cisto da se zna...

Core i3 + geforce610 za 50000 - šta znam, za tu lovu ne vidim da ima bolje, mada bih ja bih tražio min core i5, a ta geforce 610 je slabašna.
Ovaj drugi AMD ne znam kakav je CPU, a grafička 7670 je bolja svakako.

Gledajući ovako na brzaka, ne vidim da uopšte ima za ispod 55000 Intel Core iX procesor sa dedicated grafikom. Dobro sam još i prošao pre mesec dana kad sam za 53000 dobio i5+GT520M.

znaci ova amd grafika je bolja ? ne planiram bas da igram igre na njemu,ali sta znam mozda neka igra nece izaci za ps3 pa cu moci samo na laptopu da je probam 😛 mada ni ne igram igre toliko(osim LoLa)....nego kad vec kupujem laptop hocu bar da bude dobar za tu cenu,a ne neki sa integrisanom grafikom i onim prepakovanim intel celeron i pentium procesorima 😉

Pa onda kupi Core i5 (bar) sa integrisanom grafikom koja ti je sad integrisana u sam CPU. Ja ne vidim svrhu postojanja dedicated grafike tipa GT610M, mislim ona daje neznatno bolje performanse u odnosu na integrisanu, a integrisana nije ono što je nekad bila, sad je upotrebljiva i uporediva sa dedicated grafikom do srednje i više klase.

Mislim ako ti je već plafon 50000 dinara, ne možeš za tu lovu i jare i pare.

pa da ali rekao si da je ova amd grafika iz ovog malo jefinijeg asusa bolja od te gt610 ... stvarno ne bih davao 50k za nesto sa integrisanom grafikom...gomila stvari nije ni kompatibilna sa integrisanim grafikama,cak ni age of mythology od pre sto godina nije :/ plasim se da ta integrisana povuce dosta memorije i ugusi kompjuter nacisto

Pa ako govorimo samo o grafici, da mislim da je radeon 7670 bolja od gt610. Uostalom možeš i sam da proveriš na notebookcheck.net

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno