Šta je novo?

Snalazenje na internetu

WD40

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2003
Poena
630
Snalazenje na intenetu mi vec duze vremena pocinje predstavljati problem. Da li su to dosli neki novi klinci koji misle da sve znaju ali neke stare stvari su postale neupotrebljive ili poluupotrebljive.
Ako na Google pokusam pronaci neku sliku po nekoj reci ogranicen sam na 17 strana koje mogu dosta brzo da pogledam sa sadasnjim thumbnail pregledom i kada to pogledam to je to, nema dalje nego samo da menjam rec za pretragu.
Na Google mi je ranije bila veoma korisna opcija da kliknem na kesiranu stranicu a on mi osenci trazenu rec, toga vise nema nego mora dodatno Ctrl+F sto je skroz bezveze u odnosu na staro.
Ni druge pretrage po netu vise nisu lake kao ranije. Evo malo pre gledam na IMDb filmove od svarcija i dolazim do filma (ajde sad nemojte gledati link pa provalite koji je to film) Kalidor i riđokosa ratnica, mada je ovo ocito problem zbog neke filmske neznalice i samoprozvanog prevodioca ipak je i problem pri pretrazi na IMBd.
Ni Benchmark forum nije postedjen komplikovanja pretrage. Nekad sam mogao da dobijem rezultat da mi izlista konkretne postove gde se ta rec pominje, sada modu da dobijem samo spisak tema gde se pominje ta rec a posto neke teme mogu imati i stotine postova to je potpuno neupotrebljiv rezultat. Ako tu istu rec pretrazim kao Visitor Messages nema ni jednog rezultata. Ovakvu pretragu cu daleko bolje uraditi ako na Google kucam rec i Benchmark forum nego u samoj pretrazi na forumu.
Secam se vremena kad sam do informacija dolazio mnogo lakse a sad se vec pocinjem pitati da li je vreme za neki novi Google ili neke sasvim nove nacine pretrage.
Kako se Vi dovijate za trazenje po netu.

To Kalidor i riđokosa ratnica je nesto do tvog browsera i slicno...
Meni imdb i u pretrazi i na listi filmova svarcenegera ispisuje lepo ime RED SONJA

Prijatelju aj pogledaj jos jednom,nemoj nas ovde levatiti:)
1985 je igrao u Red Sonji, u ulozi Kalidora.

Pogledaj spisak filmova u kojima je igrao Arnold Schwarzenegger i nadji Red Sonja, meni na toj stranici nepostoji Red Sonja

1986
Raw Deal
Mark Kaminsky/Joseph P. Brenner

1985
Commando
John Matrix

1985
Red Sonja
Kalidor

1984
The Terminator
Terminator

1984
Conan the Destroyer

ponovicu jos jednom

Tebi je to do browsera. Nije do imdb-a.
Pricekaj malo . Javi ce ti se jos dosta clanova da ti potvrde da je kod njih RED SONJA..
Onda ces videti da sam sam upravu

Poslednja izmena:
Verovatno meni IMBd i prepoznaje da sam u Srbiji Ali kao sto rekoh ja do sad nisam cuo za film sa takvim nazivom
Schwarz.jpg Red Sonja.jpg

Al ste se zalepili za Sonju... :)

Razumem poentu i covek je donekle u pravu,dosta je kriv Google sa trakovanjem,uzmes dva korisnika,ukucas isti pojam za pretragu i nisu isti rezultati,mada to vec svi znamo...
Cinjenica je da je net max "pojednostavljen" pa sammim tim da kazemo "ogranicen",tj servira nam ono sto on misli da nam treba (u paketu sa reklamama :))
Cesto se desi da ako nesto ne nadjem regularno da preko UltraSurf ili Tor-a (anonimnost,no tracking bla bla...) nadjem bez problema,cak sta vise ponekad se i iznenadim koliko "ne vidim" preko Google...
Pretpostavljam da je kolega na to mislio...

Snalazenje na intenetu mi vec duze vremena pocinje predstavljati problem. Da li su to dosli neki novi klinci koji misle da sve znaju ali neke stare stvari su postale neupotrebljive ili poluupotrebljive.
Ako na Google pokusam pronaci neku sliku po nekoj reci ogranicen sam na 17 strana koje mogu dosta brzo da pogledam sa sadasnjim thumbnail pregledom i kada to pogledam to je to, nema dalje nego samo da menjam rec za pretragu.

u tih 17 strana imas oko 700-1200 slika, ako tu nisi nasao, verovatno i treba da promenis reci za pretragu.

Ni Benchmark forum nije postedjen komplikovanja pretrage. Nekad sam mogao da dobijem rezultat da mi izlista konkretne postove gde se ta rec pominje, sada modu da dobijem samo spisak tema gde se pominje ta rec a posto neke teme mogu imati i stotine postova to je potpuno neupotrebljiv rezultat. Ako tu istu rec pretrazim kao Visitor Messages nema ni jednog rezultata. Ovakvu pretragu cu daleko bolje uraditi ako na Google kucam rec i Benchmark forum nego u samoj pretrazi na forumu.
Secam se vremena kad sam do informacija dolazio mnogo lakse a sad se vec pocinjem pitati da li je vreme za neki novi Google ili neke sasvim nove nacine pretrage.
Kako se Vi dovijate za trazenje po netu.

Probaj pretragu ovako:
search.jpg

i dobices sta si trazio

Poz

servira nam ono sto on misli da nam treba (u paketu sa reklamama :))
Odloguj se sa googla i nece on imati pojama sta da misli da ti treba ... Davace svima istu pretragu.
UStvari ne moras ni da se izlogujes. Samo namesti u opcijama da ti ne izbacuje pretragu na osnovu tvoje istorije..

#duke
Bas tako, nekad poludim pa probam Yahoo, Bing cak sam i u Krstaricu znao da ukucam. Prema Tor-u se nisam okretao jer sam ono u glavi kontao da je ono sto trazim sasvim legalno i uopste sasvim normalno da bih ga dobio kao rezultat.
#Weasel
Nisam ulogovan na Google dok radim pretragu, A sto se tice onog "naravno da ce tako da ispise" ako ti mislis da Red Sonja treba prevesti kao Kalidor i riđokosa ratnica onda izvini
ali IMDb je stvarno najmanja stvar na koju sam zeleo da ukazem
#cjokanov
Ovo tvoje cu definitivno sacuvati jer mi je to gomilu puta trebalo pa ako i tako uslovno receno komplikovano odradi posao super je
a sto se tice slika jeste ima ih ali racunaj da vecina slika nema veze sa pretragom odredjenog pojma vec se nasla tako sto je na stranici uz tekst u kome se taj pojam nalazi

Poslednja izmena:
Ja mislim da su svi prevodi deebilni .. Kalidor i ridjokosa ratnica nije nista gore od svih ostalih prevoda filmova.
Odma sam ti reko u cemu je problem i da je to samo do tebe a ne do pretrazivanja i imda kao sto si naveo u temi.

Poslednja izmena:
Odloguj se sa googla i nece on imati pojama sta da misli da ti treba ... Davace svima istu pretragu.
UStvari ne moras ni da se izlogujes. Samo namesti u opcijama da ti ne izbacuje pretragu na osnovu tvoje istorije..

Namesteno vec od kamenog doba www.google.com/ncr + logujem se samo da proverim mail i strafta :)
Jelte momci,onaj DeepNet jel pije vodu? Da ne gubim vreme ako ne moram na shtudiranje...

Vrh Dno