Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moguce da je u pitanju color efex pro midnight filter ali da je jos nesto koristio..

4 ekspozicije fotkane. Tonemapping odradjen u Photomatrix PRO. Spasena fotka. Zatim opet otvorene iste 4 fotke, pa odradjena visoko kontrastna crno bela. Eksportovane obe u PS. Za crno belu stavljen blending na hard light. Smanjen opacity i fill na oko 30-40% za crno beli layer. Ne secam se tacno a nemam snimljen PSD. Nakon toga Glow filter u Color efx 4. To je to odprilike.

Fenomenalan rezultat na kraju. Voleo bih videti jos koju fotku u ovom fazonu obradjenu. Ako imas okaci da uzivamo 🙂

Imam nesto bzv . . .
8154204897_bb7b0191c9_b.jpg

Meni, licno, se jedino svidja sunce i terasa 😀

Bravo Srdjane wow kakva fotka.

Pa hvala, al ne znam sta je ovde wow 😀 Kompo je njesra, oblaci su se raspukli, imam neki glow oko krovova. Branik i trava ispod se raspukla isto 🙂 Flare smara 😀. Kao sto rekoh, sunce mi je kul, i terasa. Pogotvo boja ovog braon stakla.

Mislio sam na prvu fotku:d

:smash::d

Reflekcija svetla nad Dunavom

img295422.jpg

Mada može i ovako ali se ne zna šta je
IMG_2954-2 (2).jpg

Poslednja izmena:
EQualizer 😀

Toliko sam ćorav preko telefona da ne vidim... Vidim samo crnu i linije, *** na AMOLED-u crna ubija 😀 Verovatno kej, pošto most menja boje, nema šanse da skontam... Kad sednem za komp možda bolje budem video...

8171740944_e5dc1f0dc2_h.jpg

Jel ovo ispred doma sindikata ? Mora da su sitni sati kad nikog nema ili je radio PS malo vise ? 🙂

Jeste. Fotkano je oko 22h, ali je ekspozicija 25 sek . . .

Trebao si još da eksponiraš, tipa 40 sekundi. Ovako mi je fotka malo tamna. Lep kadar, inače zilion puta viđen, ali lep kadar. 🙂

Poludao sam danas. Nigde kod nas nema opreme za NEX aparate! Čak i za bateriju moram da čekam 3-4 nedelje. A trebaju mi makar 3 dnevno!

Ja bih kropnuo malo levu stranu. A i malo je preterana obrada.

Isprobavah malo flare-ove, pa reko aj da podelim s vama 😀
8175085700_9f266e21e5_h.jpg

Lepa fotka, tastatura koja je izvan fokusa takodje je odlicna 😉

Kako si napravio taj odsjaj?

Pa verovatno koristeci PS 🙂

Googlaj, lens flares for Photoshop 🙂

Nemam ništa protiv obrade fotografija ali stvarno mi je muka više do kog nivoa se fotografije obradjuju. Čak i najobičniju fotografiju možeš učiniti spektakularnom satima u obradi. A još mi je smešnije što se na odrešene tipove obrade gleda sa prezirom a na druge, koje su podjednako ako ne i više, jeftine i isiljene se dižu u nebo. Zar je ova cvećarka išta drugačija od kola u prolazu. Obe su OK fotografije obrađene maljem, bacačem plamena i dovršene sa par cunaimja.

cvecarka-sel by Otoklik, on Flickr

Elem, ovih dana stvarno eksperimentišem da vidim koji tip fotografije mi najviše leži. Počinjem da se zaljubljujem u uličnu fotografiju "sa kuka". OK, 90% fotografija sam promašio cilj, od preostalih 90% su loše. Ali to će se valjda vremenom promeniti kada naučim kako da ocenim gde aparat gleda prema pokretima ruke, a treba i da bude manje upadljiv. Peonta ove fotografije se gubi kada te vide. Evo par primera sa lakom obradom.

deda-brada by Otoklik, on Flickr

crvevna-vojna by Otoklik, on Flickr

crveni-bicikl by Otoklik, on Flickr

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno