Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gazmena smo redovno terali sa malih fut terena u Zemunu. Sramota ko sve danas pravi spotove.

Juče sam prvi put izveo moj NEX 5 u šetnju. Moram da kažem da je aparat FANTSTIČAN za klasičnu uličnu fotografiju. Lagan, tako da ne zamara ruku i ima dovoljno debeo rukohvat da lagano leži na vrhovima prstiju na opušenoj ruci. Sa 18-55 kit obbjektivom ima, i pored dužine istog, dovoljno dobar balans da može da vidi sa vrhova prstiju i da se uhvati za snimanje uvek savršeno bez razmišljanja. Operaije, sem zuma i klika na desni smer rotacionog d-pada se savršeno lako izvode jednom rukom.

Mana je što PROŽDIRE bateriju u odnosu na Canon 400D. Pojeo je celu bateriju za 3-4 sata, a gasio sam aparat posle svake fotografije i palio tek kada vidim sledeću i korisio blic na svega 20ak fotografija (ispucao 140 fotografija i oko 5 minuta videa). Takođe, kit objektiv je prespor za noćnu fotografiju tako da sam upropastio većinu fotografija dugim ekspozicijama i pored držanja ISO 3200-6400. Jedva čekam ovaj novi 35mm F1.8, mada bi radije nešto u rasponu 20-25mm iste brzine a da ne košta 1000e. Elem par fotki sa studentskog protesta

stajaradimovde by Otoklik, on Flickr

protest1 by Otoklik, on Flickr

poljubac2 by Otoklik, on Flickr

Selektivnu (de)saturaciju, kao što vidimo na poslednjoj fotki tvoje poslednje serije, ti preporučujem da ne radiš više. Nije lepo prihvaćena u foto krugovima, a ti tu fotku napravi da izgleda kao loš ''fotošop''. Pod tim pojmom mislim na nešto na ovaj fazon. 😉

Selektivna (de)saturacija je poslednji put bila prihvacena u spotu Dzukela od pre 20 god, ali u foto krugovima cvrc 🙂

@Carnex - To nije typo za trajanje baterije, 3 sata?

Poslednja izmena:
Dzukelama se oprasta 🙂 I to su se slicni bendovi vrteli na rts-u, pa na pauzi tada muzicke slagalice Sunshine i Budi tu/Miss J :smoke: a danas u najboljem slucaju imamo zikinu sarenicu :d

Carnex, prve 2 su mi ok, o trecoj je dzoni sve rekao 😛

Mada i ove prve 2 toliko cesto vidjam da su mi postale kic, kadrovi su bukvalno isti, cak se i face ne menjaju.. ako me razumes.

To jeste. Odeš na dizajzonu, pogledaš prvu/drugu/treću... temu na kojoj se studenti aktivisti pominju i gotovo uvek ćeš videti slične ako ne i iste kadrove.

Znam da gledaju sa negodovanjem na selektivnu desaturaciju, ali opet, gledaju sa negodovanjem na moje fotografije uopšte pa me zabole. 😛
Znam jednog od aktera poljubca i baš su mi preslatki pa sam morao nešto da izvedem sa fotkom a ništa drugo nisam mogao. Eto, koliko mi znači, ugrozio sam svoju reputaciju fotografa da bi je objavio :d

Hvala na komentarima.

P.S. Što se baterije tiče, trajala je 4 sata dosta intezivnog korišćenja. Aparat je bio upaljen i ugašen makar 60 puta za ta 4 sata. 140 fotografija i 5 minuta videa sam dobio, jedno 40 sam obrisao (dakle 180 fotografija), dosta korišćenja ekrana za pregledanje i odlučivanje dal da brišem ili ne. Baterija je bila oko 75% puna kada sam krenuo i završila je na 7% kada sam stigao kući. Osim toga fotografisao sam u različitim modovima, gde auto HDR koji sam dosta koristio puca 3 za jednu + još jednu za kreiranje druge.

Poslednja izmena:
A sto ga palis i gasis, zasto jednostavno ne ostane upaljen i pustis ga sam da udje u stand-by?

Samo 4 sata ? To ti treba 3 baterije samo dan da izdrzi 🙂

Vodena poljana, Zlatar

vodena-poljana-002.jpg

@ATI ^ Odlična,bar meni.🙂

Poslednja izmena:
^ Predivno!

Samo 4 sata ? To ti treba 3 baterije samo dan da izdrzi 🙂

Baš tako i to me nervira me. Nervira me i ronjenje po menijima. Daleko je od idealnog aparata. Ali, kao što rekoh, za uličnu fotografiju, pravljenu u hodu, tj za hvatanje spontanih trenutaka je zakon. Samo da nosiš dve-tri baterije u džepu. I naravno da imaš Carl Zeiss 24mm f1.8 od 1100USD

A otkud bre da si to kupio? Ja sam imao utisak da si topdzija 😛

Ne, ja sam sonijeva kutizana. Još me malo žiga pozadi od nedelje kada izbrojah pare za ovaj NEX5. Imam utisak da će to preći u hronične bolove sa cenama sonijevih objektiva 😀

Canon je bio samo posledica toga što nije bilo povoljnih alfi u to vreme.

8167489771_e299abcdb0_h.jpg

Atmosfera je baš do yaya. Samo mi to Sunce nekako čas potaman, čak kao da smeta...

Inače, s16 i ja nahvatašmo Driver-a kako vozi novi auto, poklon od japanske vlade za izuzetno dostignuće neprevaziđene promocije Canon-a. A ne prijavljuje ništa. 😀 😀 😀

Kako Canonmobil moze da bude nejapansko :d vozilo, meni se cini da je ovo stari Megane, ne bi drajver vozio ovo 🙂

Poslednja izmena:
Ajde :d Naravno da znam da si se zezao 😉

Hvala ljudi 🙂

Srđan011
Pošto gledam sa moba sunce mi deluje kao da je iz Mass Effect ili Dead Space, a priroda kao iz filma Gospodar prstenova, super je!

Srdjane ajde ukratko kako si napravio ovu fotku. Koja tehnika je koriscena i sta od obrade ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno