Šta je novo?

Samsung I9300 Galaxy S III

Jel stock VIP moze konacno da se update na JB ili jos mora da se ceka?!..i ako moze koja je procedura. Hvala

Nema edit pa ide jedan za drugim.
Danas promenio kernel u Siyah, suma sumarnum trajanje baterije i upaljenog displeja na JB, sve vreme je bio upaljen 3G i sveto na 50%:

Ovo je vec kako treba, taman sam poceo da pisem da je onaj prethodni rezultat bas los, al ovo je kako treba. 2s s on za 24h.. malo :)

Hvala na odlicnom odgovoru :D Veceras cu i ja da ubacim stock JB telenorov sa sammobile. To je bese XXDLJ4?

Da, to je taj. Ja sam čekao par dana da se pojavi update preko telefona ali ništa od toga pa sam na kraju skinuo preko sammobile. Da znaš samo, oni to uploaduju na hotfile pa ako nemaš premium to može da traje i večnost. Fajl ima 774MB i prvi put sam preksinoć hteo da ga skinem ali se vuklo brzinom od oko 130-140kB/s pa sam batalio. Ujutro sam na poslu svukao brzinom od oko 400kB/s. Valjda im manje opterećenje, šta li, pa puste malo veću brzinu za nas bez premium naloga.

Znam, skidao sam ja sa sammobilea za S2.
Skinuo sam ja sinoc XXDLJ4 samo nisam hteo da ubacim, cekao sam vas da vidim kako stoji stanje.
Inace meni je svaki put skidao max brzinom a to mi je od 400kB/s.

Poslednja izmena:
Ubacen 4.1.1. Za sada lepo radi, zadovoljan sam. Sto se tice baterije to cemo da vidimo, ali ga svakako punim svako vece tako da ce toliko moci da izgura sigurno.
Nemam nikakvih bagova niti zamerki, ok je sve.

Meni se nešto desilo sa kalendarom posle update-a na 4.1.1. Ne povezuje dobro rođendane npr. Uredno se sinhronizuje sve ali se na ubacuje u kalendar. Ima li neko sličan problem i rešenje?

Ja imam taj problem na S2,čini mi se da je Google nešto zeznuo...

Ja sam primetio da kada udjem u kontakte (u koje inace ulazi sporije nego na 4.0.4) pri izlasku iz njih potrebno je dvaput da ih zatvorim.
Jednom odem nazad on zatvori, ali ostane jos jedna lista kao da predhodno nisam izasao.

Meni se resetovao vec par puta iz cista mira..npr. kada izlazim iz sms-a zadni put ??

Fleshnuh i ja telenor jb juce i za sada je super. Za bateriju nisam merodavan zbom malo specificnog nacina upotrebe i dopunjavanja baterije tako da to ne mogu da komentarisem.
Sve je za sada brzo,glatko i radi kako treba ali videcemo vremenom,malo sam ga koristio jos uvek..

Iz mog iskustva, potrebno je par punjenja i praznjenja telefona posle update-a na JB da sve legne na svoje mesto. Ukljucen 3g, WiFi, 22h standby, sat vremena razgovora, 4:15 on screen time i ostalo jos 7 posto. Mislim da je to cak bolje nego sto je bilo na ICS.

Jel se meni cini ili se telefon duze puni sa JB. Mozda zato traje duze baterija kao sto kazete :D

Jb mi jeeeeeeeede bateriju kao lud,pojede je otprilike 20% po satu rada displeja. Koji je prosek kod vas-%bat/sat rada disp?

Posle JB updatea, ne radi mi screen rotation... da li se jos nekome ovo desilo?

Jb mi jeeeeeeeede bateriju kao lud,pojede je otprilike 20% po satu rada displeja. Koji je prosek kod vas-%bat/sat rada disp?

Sad sam pogledao. Za 26 min od skidanja sa punjača a 19 min rada ekrana izgubio je 3% baterije. Nisam radio ništa specijalno, nikakve igre. Samo čitao bench forum i nešto tražio na marketu. Na sat vremena to bi valjda ispalo oko 12%.

Evo i mojih utisaka...update uradjen juce oko 10 sati ujutro...do 2 nocas baterija sa 100% otisla na 40% i to uz blago telefoniranje,prebacivanje fajlova preko bluetooth-a,citanje pdf fajlova i cackanja telefona.Radi mi generalno tecnije i bez ikakvih zastajkivanja ili problema koji su navedeni u prethodnih nekoliko strana...za mene je savrsen :)

Dosta je brži sistem sa JB.. Mogu reći da uživam u brzini, dok se ne naviknem. Ako baterija i traje kraće, malo kraće, nije bitno, bitno da sistem "leti".. Razmišljam nešto: pa zar nije logično sa Samsungove tačke gledišta, da svaki sledeći update donosi kraće trajanje baterije. Jer kako bi onda inače mogli reklamirati s4 da mu baterija traje mnogo, mnogo mnogo duže.. Ovako nas lijepo pripreme, pa se onda oduševimo.. Kako može veći ekran i jači procesor da troše manje struje (makar je bilo više i za 300,400 mAmpera, i makar tehnologija procesora bilo savršenija,).?

Ics je jeo malo manje,jedno 15ak % na sat. Pa da,oko 5h screen on je ok ali opet,ocekivao sa da traje mnogo duze i da je jb optimiziraniji po tom pitanju.

dakle ti si na ICS izvlacio 7h screen on? uobicajenog koriscenja? i think not.

i ni jedno softversko resenje ti nece doneti "da traje mnogo duze" jer to nije moguce sem ako nije postojao drain koji je popravljen... u pitanju su obicno nijanse koje ti ne mozes da potvrdis ili demantujes sem u eksperimentalnim uslovima koje ne mozes da ostvaris jer nikad nisi na istom mestu, ista jacina signala, ista temperatura, isti sablon koriscenja, etc etc etc... sve sto ti primetis u day to day operacijama je subjektivno i podlozno svemu i svacemu...

btw, ja sam siguran da je project butter doneo vecu potrosnju sa svojim v-syncom, koliko to zaista pojma nemam ali po svoj logici stvari, jeste... suludo je ocekivati znacajno bolju bateriju, if any...

Oko 6h mi je trajao sa screen onom. Ma ok je sve ovo, suludo bi bilo ocekivati da sa ovim hardverom i hd ekranom i ovim kapacitetim baterije traje mnogo duze. Neka bat od jedno 4500mah....mmmmm! :)

6 sati ekrana pa na punjač ili 6 sati ekrana u 14 sati van punjača? Ovo prvo mogu da shvatim, a drugo ne. Ne znam da li sam ikad uspeo 4,5 sata da iščupam rastegnuto na ceo dan.

AOKP custom rom undervolted. Ovo je sa 75% punjenja. Daleko od ics sporadije.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1352392571965.jpg
    uploadfromtaptalk1352392571965.jpg
    33.9 KB · Pregleda: 186
  • uploadfromtaptalk1352392580303.jpg
    uploadfromtaptalk1352392580303.jpg
    24.4 KB · Pregleda: 187
  • uploadfromtaptalk1352392588592.jpg
    uploadfromtaptalk1352392588592.jpg
    22.3 KB · Pregleda: 184
Poslednja izmena:
Da li ti to imaš kaspersky alienglobe? Zašto?

Sad kazi da nema virusa za android :p

Ok je ovaj jb ali screen rotation je,malo je reci, OCAJAN, kao i sve sto ukljucuje tastaturu :(
Treba joj po dve sekunde da se pojavi...
Baterija mi je ok..

Vrh Dno