Šta je novo?

stari komp + dxva supported graficka = 1080p?????

Cappuccino

Cenjen
Učlanjen(a)
07.11.2012
Poena
151
Pozdrav svim forumasima!

Doslo i meni da gledam hd, ali nece to tako lako da ide 🙂
Pre svega moja konfiguracija (kad nisam to uradio kad sam se registrovao):

AMD Barton 2500+
nvidia n force 2
512 mb ddr ram
ati radeon 9600 pro
ostalo nebitne sitnice....

E sad ovako, receno je vec sto puta da treba najmanje dual core za 1080p. ALI, nisam nasao nesto na temu sta ako se ubaci neka graficka koja podrzava gpu video encoding (ili kako se vec to zove), pa sa svojim gpu-om, rastereti ovaj slabasni cpu??? Video sam npr ati kartice serije hd 2xxx, koje mogu da se nadju za agp slot. Znam da je ovo na pecanje na dugom stapu, ali bar da pitam. Jedno od glavnih pitanja je i to koliko ce uopste da radi ono sve ati-ijevo vezano za "hd" oznaku, na agp slotu i staroj maticnoj.
BTW, klokovao sam cpu na sa 1833 mhz na 2400, i pustio 1080i (ne znam za 1080p), skoro da uopste nije seckalo, deluje da tako maaalo fali da sve ide, "smoothly" sto bi se reklo. Naravno, nema sanse da drzim cpu na 2400 mhz, on ce da bude na 2200 kao i obicno.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Pozdrav svim forumasima!

Doslo i meni da gledam hd, ali nece to tako lako da ide 🙂
Pre svega moja konfiguracija (kad nisam to uradio kad sam se registrovao):

AMD Barton 2500+
nvidia n force 2
512 mb ddr ram
ati radeon 9600 pro
ostalo nebitne sitnice....

E sad ovako, receno je vec sto puta da treba najmanje dual core za 1080p. ALI, nisam nasao nesto na temu sta ako se ubaci neka graficka koja podrzava gpu video encoding (ili kako se vec to zove), pa sa svojim gpu-om, rastereti ovaj slabasni cpu??? Video sam npr ati kartice serije hd 2xxx, koje mogu da se nadju za agp slot. Znam da je ovo na pecanje na dugom stapu, ali bar da pitam. Jedno od glavnih pitanja je i to koliko ce uopste da radi ono sve ati-ijevo vezano za "hd" oznaku, na agp slotu i staroj maticnoj.
BTW, klokovao sam cpu na sa 1833 mhz na 2400, i pustio 1080i (ne znam za 1080p), skoro da uopste nije seckalo, deluje da tako maaalo fali da sve ide, "smoothly" sto bi se reklo. Naravno, nema sanse da drzim cpu na 2400 mhz, on ce da bude na 2200 kao i obicno.
Pozdrav

stari komp + dxva supported graficka = 1080p????? = Veliki optimista

Ja sam dugo vremena bio ubedjen da Barton na 2,2ghz+HD3450 mogu da se izbore sa HD materijalom.
Evo posto i mene zanima, imam 2 slabije konfiguracije, jedna ima Barton Athlon-a na 2,2GHz i HD3450, a druga Venice Athlon64 na 2,8(videcemo mogu li da ga kloknem dotle)+8600GTS. Sta sve mogu da pustam na tim konfiguracijama i kojim programima/kodecima to mogu da uradim?

Nazad
Vrh Dno