Šta je novo?

Adekvatna zamena ?

• Začetnik teme Začetnik teme RHCP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

RHCP

Cenjen
Učlanjen(a)
05.09.2012
Poena
154
Mislim da mi polako riknjava graficka karta ATI Radeon Powercolor 5850 1GB DDR5.

Igrao sam BC2 na netu, i ugasio mi se bio monitor.
Resetovao racunar preko tastera, nema slike.
Ugasio racunar, otkacio kabl pa vratio, upalio, nema slike.
Prikacio sam na integrisanu graficku na ploci, radi ok.

Izvadio sam graficku pa vratio i sad sljaka ok.

Al u slucaju da rikne, koja je adekvatna zamena ?
Graficka je jos 6 meseci u garanciji, na racunu pise 22.000 dinara.

Sta ja mogu traziti u zamenu, ako ne budu imali, a gotovo sam siguran da nemaju, Ati 5850.
Sto se mene tice, ako bi imali Ati 6850, to bi bila adekvatna zamena.

Ali, da li bih mogao traziti neku graficku koja sada kosta 22.000din ?
Recimo GTX 660 😀 ?

Kupljena je u Web Shopu, Altijeva maloprodaja.

Pa velika je razlika izmedju 6850/70 i kesa sa racuna 😀 (GTX 660), u tome i jeste poenta.

Inace, pre nego sto se desio blackout, u BC2 je nastalo neko seckanje, koje je pocelo pre par dana da se javlja.
Radi na stabilnih 50-60 fps i onda nakon odredjenog vremena radi na 5fps i to traje 5-10 sekundi i nastavi da radi normalno.

Desava se to redovno, tipa na svakih pola sata (lupam).

Al tad je nakon seckanja nestala slika, znaci to se jednom desilo.

To mora biti do graficke karte.

Poslednja izmena:
ili do konektora na ploci. ili se karta pregreva. ili ti je drajver pukao pa se nije povratio. ili, ili, ili...
produvaj slot. ocisti kuciste i kartu. pa testiraj. ako nastavi da baguje- sva je verovatnoca da grafika crkava.

znam da je velika razlika. ali razlicite firme imaju razlicite politike, i imaju razlicite politike u zavisnosti od duzine preostale garancije... mogu da ti daju i polovnu, ispravnu kartu. ili repariranu kartu.

Ne pregreva se karta sigurno.

A i onda bi trokirala pa zablokirala svaki put, da je do previsoke temperature.

Tesko da je do slota na maticnoj ploci, kakve to veze ima sa padom performansi 🙂.
Prljavstina moze da izazove da probleme koji su konstantni, a ne koji traju 5-10 sekundi.

To je valjda logicno.

Drugaru je riknula 5850 i posle malko zatezanja dobio 6870. To je bilo pre oko pola godine. Nudili su mu 6850 ali on to nije hteo da prihvati !

Dal je moguce da prodavci (u ovom slucaju uvoznik Alti) i dalje imaju na stanju 6xxx Ati seriju, tesko 🙂.

Btw, 6850 je egal sa 5850, tako da ne znam sto se bunio 🙂.

Taj rad 😀.

Valjda ce da rikne u narednih 6 meseci 🙂.
A onda cu gledati da ih ojadim, ako neko ima para (a niko nema :d), onda je to Alti.

kako je epik tema 😀

Poslednja izmena:
Po zakonu u koliko ne mogu da poprave uređaj koji reklamiraš, ili ne mogu da ga zamene istim takvim novim, mogu da daju uređaj sličnih specifikacija istog proizvođača, ili da ti vrate novac (što nema teorije 😀 )

Ja ne bi pristao na HD6850 mislim da je slabija od HD5850, trazi ako crkne HD7850 1gb i ako budes morao doplatiti sitno evrica isplati se 😉

strasno je sto se covek gura sa pitanjima na kojima sam daje odgovor.
Adekvatna zamena na 22.000 dinara racunu je 7850 iako je po
performansama bolja od 5850.
6850 (960 stream procesora) je svakako slabija od kartice od 5850 (1440 procesora)

Adekvatna zamena za 5850 je 6870, imao sam i jednu i drugu, rezultati su gotovo identični, (jedino je crossfire malo bolji kod 6870), imaju u Altiju Powercolor http://www.winwin.rs/catalogsearch/result/?q=6870, 22.000 nema šanse da dobiješ, ali ovu za 14K din, bi trebao da tražiš i ništa ispod, odnosno, da doplatiš na 14K za neku skuplju... to je moje mišljenje, naravno ako ti je crkla kartica, dok ne crkne, nemaš ništa. Ako je na izdahu, možeš samo da se nadaš da crkne u gar. roku, ili da joj malo pomogneš (ništa nelegalno), optereti je maximalno, pa vidi kako se drži. Ako pravi probleme, pokaži im iste, ili ako cvrkne - odnesi!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno