Šta je novo?

PTT adsl

Jel neko raskinuo ugovor? Posto ne verujem da ce puno ljudi ostati od prosle godine...Ja netom super zadovoljan,ali im je nova akcija :S:
Tako da sad izgleda najbolji Verat za 6/1...
e da,ugovor sam potpisao oko 25-6 spetembra...kako ide sa raskidanjem i jel sam trebao ranije da odradim? Ne mogu trenutno da ga nadjem

raskid

Ja sam raskinuo 17 avgusta. Još me pitali tamo u Katićevoj, kao pa zašto, pa imamo akciju, pa se izčuđavaju da totalno raskidam ugovor. Ja im onda zborim, ma kakva akcija od 2 godine, treba da stavim omču oko vrata za 24meseci, u situaciji nestabilnog posla i poskupljenja svega ostalog, danas je previliki rizik vezati se na toliki period. Još im po meni i nije nikakva akcija, prvih godinu dana 30posto, a drugih nula. Ma koješta :confused:

Dobio danas račun za avgust 712,9 din. Pošto mi je isteko promo adsl ugovor 31. 08. očekivao sam da bude 650 din. račun za avgust. Kad sam ih nazvao rekoše mi da su oni računali zadnja 3 dana po punoj ceni pošto sam 29. 08. bio da potpišem opšti ugovor. U novom ugovoru stoji datum 31. 08. 2012. Čitao sam ovde na forumu da su još neki korisnici 2-3 dana pred istek ugovora išli da potpišu novi, pa me interesuje da li su i njima računali tih 2-3 dana po punoj ceni?

Slicno je bilo sa mnom, ali sam zvao njihov Help Desk, objasnio im problem, rekao sa kojim datumom je potpisan ugovor, i rekli su da je greska i da ce me neko kontaktirati oko toga. Doduse, posto je razlika bila mala, mrzelo me da se zezam sa njima oko cele procedure, pa sam taj racun regularno platio.

Cini mi se da se prave blesavi (po prvi put) i da na taj nacin mozda hoce da nam se "osvete" sto necemo da produzimo akciju kod njih i vezemo se na 24 meseca :) Ma, ja sada ozbiljno razmisljam da predjem na Verat - Odlicna kacija za paket 6M....

Jel neko raskinuo ugovor? Posto ne verujem da ce puno ljudi ostati od prosle godine...Ja netom super zadovoljan,ali im je nova akcija :S:
Tako da sad izgleda najbolji Verat za 6/1...
e da,ugovor sam potpisao oko 25-6 spetembra...kako ide sa raskidanjem i jel sam trebao ranije da odradim? Ne mogu trenutno da ga nadjem
Trebao si pre 25. avgusta da im pošalješ mejl u kome tražiš otkaz postojećeg ugovora, ovako verovatno ti je ugovor produžen na još godinu dana. Ali sada plaćaš po punoj ceni taj isti internet paket.

ma nije produžen, nemoj da plašiš čoveka :)

ja sam ugovor potpisao 27. septembra prošle godine, a njihov call centar sam zvao sad, 4. septembra.
rekla mi je da nema veze što kasnim, da je potrebno samo poslati mejl na [email protected].
u nazivu mejla napišeš "Prijava za raskid ugovora na akciji", u samom mejlu napišeš da si potpisao ugovor tada i tada, po potrebi tražiš MIK, ostaviš broj telefona na kojem koristiš ADSL i ime i prezime i matični broj.

odeš u katićevu sa opremom na sam dan isteka ugovora i to je to.

ma nije produžen, nemoj da plašiš čoveka :)

ja sam ugovor potpisao 27. septembra prošle godine, a njihov call centar sam zvao sad, 4. septembra.
rekla mi je da nema veze što kasnim, da je potrebno samo poslati mejl na [email protected].
u nazivu mejla napišeš "Prijava za raskid ugovora na akciji", u samom mejlu napišeš da si potpisao ugovor tada i tada, po potrebi tražiš MIK, ostaviš broj telefona na kojem koristiš ADSL i ime i prezime i matični broj.

odeš u katićevu sa opremom na sam dan isteka ugovora i to je to.
Dobro je ako neprave problem oko toga. Znam da u ugovoru piše da se mora otkazati bar 30 dana pre isteka da se ne bi produžila ugovorna obaveza na još godinu dana.
A dobro je što si ti uskočio sa odgovorom pa dzoni_ml nece morati da brine:)

Slicno je bilo sa mnom, ali sam zvao njihov Help Desk, objasnio im problem, rekao sa kojim datumom je potpisan ugovor, i rekli su da je greska i da ce me neko kontaktirati oko toga. Doduse, posto je razlika bila mala, mrzelo me da se zezam sa njima oko cele procedure, pa sam taj racun regularno platio.

Cini mi se da se prave blesavi (po prvi put) i da na taj nacin mozda hoce da nam se "osvete" sto necemo da produzimo akciju kod njih i vezemo se na 24 meseca :) Ma, ja sada ozbiljno razmisljam da predjem na Verat - Odlicna kacija za paket 6M....

Meni su rekli da je sve u redu sa računom i da su oni tako postupali i sa ostalim korisnicima koji su postupili kao ja. Iako sam ja insistirao da je ugovor potpisan sa zadnjim danom u mesecu i da je samo formalnost to što sam ja došao 3 dana ranije i nisam hteo da ostavim to za zadnji dan. Verovatno neću ni ja da reklamiram račun da me ne bi zezali oko MIK-a jer i ja ozbiljno razmišljam o Veratovoj akciji 6/1Mb. U stvari vraćam se na Verat pa makar ostao na istom paketu 1,5Mb samo da se ratosiljam ovih. Stvarno su se nekorektno poneli prema svojim korisnicima. Kad nisam imao net skoro 3 dana nisu hteli da mi umanje račun.

Poslednja izmena:
Ajde ljudi nemojte da preterujete, godinu dana placamo internet po super ceni i sad gledate sitnice, ajde sto je bila super cena nego stvarno internet evo tih godinu dana radi kao sat, ni ne pamtim kad mi je zadnji put pukla veza, brzina naravno uvek puna.
Ja cu da nastavim kod njih ali bez akcije ove nove, pa do neke sledece, meni licno stabilnost bitnija od neke male razlike u ceni kod provajdera.
Nista, samo sam hteo da ukazem da nisu bas zasluzili toliko pljuvanja obzirom da su skroz korektni u pruzanju usluge, "ratosiljanje" mi ne zvuci kao prikladna rec. Mozda su se nekorektno poneli prema nekima, ne sporim, ali ne bih to generalizovao, ja sam naprotiv i vise nego zadovoljan ptt adsl-om, poz.

Da se razumemo, i ja sam zadovoljan kvalitetom usluge, net radi odlicno i oko toag nemam ama bas nikakvu zamerku. Njihov sam dugogodisnji korisnik, i jedini razlog zasto ozbiljno razmisljam da predjem kod Verata je cena. Za 6M kod njh je 2150 a kod Verata po ovoj akciji 1590 dinara. Razlika je citavih 560 dinara mesecno x 12 meseci to je 6720 dinara razlike za istu uslugu!!!! To je oko 60 EUR bacenih para (da tako kazem), jer vec postoji ova regularna varijanta. Da su resili da daju popust za svoje verne korisnike, makar i onih 20%, ne bih sigurno prelazio, jer je onda razlika minimalna.

Ovako......

P.S. I jos da dodam, da kod Vektora su sada ponovo podigli brzine, pa uz ugovornu obavezu od "samo" 18 meseci (u odnosu na trenutno aktuelnu promociju kod PTT-a), za 2490 dinara mogu dobiti 50/2 Mbps !!!!!!! Znaci, sa jedne strane 6/1 a sa druge 50/2 za vrlo slicnu mesecnu pretplatu!? A jos ako necu ugovornu obavezu, brina za ove pare je 20/1,5 Mbps!!!
Cak i da idem na nizi paket, kosta 1590, uz ugovor od 18 meseci se dobija 20/1,5 a bez ugovorne obaveze 10/1 !!! Sta reci, osim ***.......

Poslednja izmena:
Sve je to ok, ko juri nizu cenu sve sto treba je da predje kod tog drugog povajdera, ali nema smisla koristiti ptt u toliko negativnom kontekstu.

Ako uzmemo bas da racunamo, u periodu od dve godine kod ptt-a internet kosta (2150/2)*12 + 2150*12 = 38700 dinara , kod verata 2690*12 + 1590*12 = 51360 dinara. Da se doda na ovo da akcija kod verata vazi samo za nove korisnike pa u stvari teoretski nije moguca ova racunica, ali eto kao primer moze da prodje.
Medjutim to isto znaci da ptt kritikujete jer ne daje popust za verne korisnike, a taj isti ptt je imao akciju za SVE korisnike, dok verat daje samo za nove, dakle ni verat nema trenutno politiku vernih korisnika.

p.s. vektor se ne pise sa velikim pocetnim slovom vec sa malim, dakle nije Vektor nego vektor :) . Mozda sam ja u stvari toliko zadovoljan sa ptt-om jer sam dugo bio kod vektora pa i dalje ne mogu da dodjem sebi da moze da prodje godinu dana a ja da ne zovem tehnicku podrsku ni jedan put. Dakle ja licno bih pre placao obrnute cene, dakle 2490 dinara za 6/1 kod ptt-a nego 2150 kod vektora za 50/2 , toliko o mom misljenju o toj akciji vektora.

druze, zeznuo si se, nije opet 50% popust, nego 30% prve god, tako da ptt dodje 42800 za dve god. I ja sam bio prezadovoljan PTT-om, stvarno je bio stabilan net, sad sam uzeo IKOM i evo vec je za mesec dana pukla veza par puta, dok mi je kod ptt pucala mozda jednom u tri meseca.

Racunica je za godinu dana unazad i za jod godinu dana unapred, nije validna iz ugla korisnika, vise pokazuje koliko para uzima koji provajder, ali nije bitno nije to bila poenta price, jer definitivno je racunica jasna, najjeftinije je bilo biti kod ptt-a proslu godinu, i sad uzeti kod verata sledecu. Samo sam hteo da pokazem da nije ptt uzas, a verat divan kako moze da se zakljuci iz prethodnih postova.

A o tome i ja pricam, radije bih ostao kod ptt-a i placao vecu cenu nego ikom ili vektor a da pritom gubim zivce. Ali to je samo moje vidjenje stvari, ne znaci da je ispravno, svako ima druge prioritete.

PTT se pokazao kao skroz dobar provajder, profesionalno su i trude se da ti završe ako imaš neki problem. Nedavno sam selio broj na drugu adresu i bio sam bez neta 15-ak dana, pa dok su me u Telekomu priključili greškom su mi razmontirali opremu za adsl. Da ne dužim, trajalo je to, čovek iz korisničkog servisa PTT-a je uzeo moj broj i zvao me nekoliko puta da me obaveštava kakva je situacija. Koliko je realno to očekivati od jedne velike državne firme?

Poslednja izmena:
Niko nekaže da je Verat divan a PTT nevalja ništa. I ja sam do pre 2 meseca bio prezadovoljan sa uslugom PTT, ali onda sam imao spor sa njihovom tehničkom službom i sada sam prinuđen da menjam provajdera jer ne želim da dođem u situaciju da mi npr. puca net pa da nežele da prijave smetnje Telekomu i da to prepišu mojim neispravnim instalacijama kao što su bili obećali!
Meni su utisci o Ptt pomešani od odličnih pa do vrlo gorkih u zadnja 2 meseca.
Uzgred i ja se slažem da im net odlično radi.

I ja sam do pre 2 meseca bio prezadovoljan sa uslugom PTT, ali onda sam imao spor sa njihovom tehničkom službom i sada sam prinuđen da menjam provajdera jer ne želim da dođem u situaciju da mi npr. puca net pa da nežele da prijave smetnje Telekomu i da to prepišu mojim neispravnim instalacijama kao što su bili obećali!
Meni su utisci o Ptt pomešani od odličnih pa do vrlo gorkih u zadnja 2 meseca.
Uzgred i ja se slažem da im net odlično radi.

Meni se ovo upravo desava... Zalio sam se par postova iznad da ne mogu prvo da dobijem nikog iz tehnicke podrske, a kad sam ih jedva dobio, u tom trenutku mi je radio net i zakljucak nista, losa mi parica, da ne prijavljuju Telekomu bez potrebe jer oni Telekomu placaju... A u zadnjih mesec dana mi je pukao adsl 1000 puta, a predhodnih godinu dana mi je maltene radio odlicno i ajd' sad... Moracu sutra opet da se smaram s njima, ipak ce neko morati da proverava situaciju, ovo nije normalno, ako se i dalje prave pametni i tvrdoglavi, 20 i nekog cu morati da odem od PTT-a iz principa.

Uspesno sam presao sa ptt net na verat net (akcija 6mb).
Imao sam svoju opremu, pa nisam bio bez neta.
Ptt trazi da se vrati oprema, i da se sve plati (do poslednjeg dana) da bi izdao MIK.
Citava operacija traje sat vremena, kod portira u holu glavne poste u NS.

:)

Poslednja izmena:
Pricao sam sa jednom devojkom zaposlenom u ptt koja mi je rekla da ce pred kraj godine biti povecane brzine adsl-a,
(ne zna za cene:)) ali da ce navodno "1,5mbit biti 3mbit i sl." Jel jos neko cuo nesto na ovu temu?

Od juce nisam vise zvanicno korisnik PTTNet-a.... nakon 6 godina.... ***, internet je odlican, sve lepo radi, i za to nemam zamerke... Jedino cena. Za 6/1 2150 i sa druge strabne 1590 (kod Verata).... razlika je OGROMNA!

A evo kako TREBA provajderi da drze korisnike.... Posto je sada akcija kod Verata, ugovor se potpisuje na godinu dana, ali kad se zavrsi ugovorna obaveza, meni i narednih meseci/godina cena OSTAJE SNIZENA!. Znaci, potpises neki paket po nekoj promotivnoj ceni, i ona ti ostaje promotivna dok ne potpises neku novu promotivnu cenu :) Bio sam u soku, kad mi je rekla za ovo!!! A kod PTT-a, na zalost, i nakon 6 godina ne dobijes nikakve pogodnosti..... :(

Ja sam danas u posti video plakat da daju neki popust 30%, mislim da je 6/1 (valjda) 1500 dinara.

Od juce nisam vise zvanicno korisnik PTTNet-a.... nakon 6 godina.... ***, internet je odlican, sve lepo radi, i za to nemam zamerke... Jedino cena. Za 6/1 2150 i sa druge strabne 1590 (kod Verata).... razlika je OGROMNA!

A evo kako TREBA provajderi da drze korisnike.... Posto je sada akcija kod Verata, ugovor se potpisuje na godinu dana, ali kad se zavrsi ugovorna obaveza, meni i narednih meseci/godina cena OSTAJE SNIZENA!. Znaci, potpises neki paket po nekoj promotivnoj ceni, i ona ti ostaje promotivna dok ne potpises neku novu promotivnu cenu :) Bio sam u soku, kad mi je rekla za ovo!!! A kod PTT-a, na zalost, i nakon 6 godina ne dobijes nikakve pogodnosti..... :(

Enese, ja sad upravo čitam Opšte uslove Verat-a i tu piše da se ugovor zaključen na određeno vreme automatski produžava pod istim uslovima i na isti vremenski period ako se pismeno ne otkaže pre njegovog isteka. Koliko ja razumem, to znači da bi ti trebalo da plaćaš po 1590 i u toku druge godine, pod uslovom da ne otkažeš ovaj sadašnji ugovor.
Šta bi se desilo posle 2 godine tj. da li bi i dalje plaćao po 1590 to ne znam. Tebe eventualno manje poskupljenje interneta zbog skoka PDV-a ne bi trebalo da kači.

A evo kako TREBA provajderi da drze korisnike....

A kako oni to drze korisnike?
Akcija vazi iskljucivo za nove korisnike, kako se povodom toga osecaju stari korisnici verat-a ne znam, iako nije iskljuceno da i oni imaju neke pogodnosti.

Mislim da je i vise nego jasno da je poenta te njihove akcije iskljucivo priliv novih korisnika, sa starim nema nikakve veze, samim tim ne stoji poredjenje provajdera po pitanju starih korisnika, po tom pitanju su isti. Sa tom razlikom sto je ptt ponudio proslogodisnju akciju svima, a ne samo novim korisnicima.

A da ne pricam da nije prava tema za pricanje o verat-u.

Da, skrenusmo sa teme.... ali je nekako povezana sa PTT-om i odlaskom od njega ka drugom provajderu.... Sorry...

P.S.
Da, meni ta cena od 1590 vazi sve dok ne raskinem ugovor sa njima (minimalno godinu dana)... Sto se starih tice, njima kad istekne ugovorna obaveza, verovatno niko ne brani da predju na bilo koju trenutno aktivnu promociju. Jer cak i da to ne daju, ti mozes da odes od njih na mesec dana, a onda se vratis kao "nov" korisnik. I oni to znaju, pa verovatno ne prave pitanje... naravno ako je istekla ugovorna obaveza.

Zna li neko hoce li ptt uskoro nesto da ponudi u vezi adsl paketa, imaju stabilan internet(ne i podrsku:)) ali svarno jadnu ponudu?

Da li jos neko sem mene ima ucestale prekide konekcije poslednjih par dana? Nikad mi se ovo nije desavalo u ovih 7 godina...

Da li jos neko sem mene ima ucestale prekide konekcije poslednjih par dana? Nikad mi se ovo nije desavalo u ovih 7 godina...

Da, prethodnih dana tj uvece me zezao net. Jednom je bio prekid na par minuta, uglavnom kao sitni prekidi npr u igri online javi se lag pa proradi i tako u krug....

Isto i kod mene za godinu i nesto kako imam ptt adsl ovo je prvi problem, mada juce i danas radi ok.

Meni zadnjih mesec dana, i jace uvece zeza net opasno... Ne znam sta cu da radim...

Nocas oko 1 mi je pukao adsl. Danas radi ok i vidim da je nocasnji prekid bio najavljen od strane PTT-a:

Dana 04.11.2012. godine, u periodu od 00:00h do 04:00h, doći će do prekida i otežanog odvijanja internet saobraćaja kod svih korisnika, usled planiranih radova na opremi.

Mozda je odrzavanje imalo veze sa prijavljenim problemima? Obratite paznju ima li promene...

Vrh Dno