Šta je novo?

3d titlovi za LG LM 620

Supermen

Cenjen
Učlanjen(a)
04.01.2012
Poena
154
Pozz ljudi. Mozda nije prava tema za to ali je vezana za LG LM 620 i 3d titlove. Nasao sam onaj 3d subtitler za konverziju obicnog prevoda u 3d, sve odradim kako treba ali kada taj prevod prebacim na usb tv ne ucitava prevod. Inace ekstenzija fajla je sub, trazio sam nekoliko dana da li moze ta ektenzija da se konvertuje ponovo u neki drugi format ali nisam nasao resenje. Pitanje je kako vi gledate 3d filmove i da li ima mozda jos neki program za konvertovanje 3d titlova.

Da si kupio Samsunga ne bi imao problem sa titlovima u 3D:)

Hmm, ja imam samsung smart tv(6500) i nikada mi nije uspelo da uz mkv pustim 3d titl... Ako je to moguće, molim te za neko uputstvo...

Blue, hajde molim te objasni mi kakve veze ima to koji tv imam sa titlovima??Ako vec neces da pomognes onda se ne moras ni javljati....

Pa lepo - ja na mom Samsung PS51D550C1W samo pustim MKV preko USB-a, pritisnem dugme za 3D (posle čega odredim koji je tip 3D-a) i on sam duplira titl. Nikakva nauka. A što se LG-a tiče, već sam se dva puta našao u situaciji da ne može da pusti titl u 3D modu. I to čak neki model od 65" koji košta oko 320.000 dinara. Na kraju sam liku povezao njegov lap sa TV-om i pustio film preko GOM playera i uključio opciju 3D subtitles.

Zato sam se malo našalio za marku TV-a. Očito vlasnicima LG-a šala nije smešna:)

Pa dobro, to si mogao odmah da napises a ne da napises da si kupio samsunga ne bi imao probleme sa 3d titlovima. Nikako drugacije nisam ni mogao da shvatim... Hvala u svakom slucaju, nisam jos probao sa GOM playerom ali jesam sa Power DVD i ni sa njim nisam uspeo nista da uradim...

GOM Player je zakon za MKV. I pored toga što mi Samsung pušta sve bez problema (a imam eksterni hard od 1TB koji vidi bez problema), radije puštam filmove preko laptopa. U GOM playeru mogu da manipulišem i veličinom i bojom titla, da li će biti boldovan ili ne i sl.

Ne treba ti posebni titlovi. Znaci sasvim obican titl, prebacis u 3D mod i oni postaju 3D. Nikakva konverzija ti ne treba. Ja imam LW seriju, 3D film, obicna titl, stisnem dugme za 3D mod i to je to.
P.S. Mislim kad pustas sa USB.

Eto, došli smo da zaključka da neki televizori prebace sami obične titlove u mod za 3D a neki ne. Ne bitno da li su Samsung ili LG.

Hvala na odgovorima.. Ja sam vec neke filmove pustio sa obicnim titlovima, ali mi se cinilo da nisu isti kao neki pravi 3d titlovi koje sam mogao naci.. Mozda je to samo trip. Probacu posle pa cu uporediti :D

Meni se cini, ispravite me ako gresim:)
ako ide sa DLNA i/ili USB, i ima u folderu titl sa istim nazivom kao film, da ce sam TV prebaciti titl u 3d ( kada mu se kaze koja je vrsta pushtene i sl...)
A ako ide iz PC, onda bi trebalo sa 3d subtitler i sl.....

Ako nece, onda nesto ne valja sa titlom ( format ili extenzija, ili neko slovo, neka greska, preklapanje...)

Evo tek sam danas imao vremena da gledam neki 3d film, prebacio sam obican prevod i ako sam dobro primetio prevod je sasvim ok,sto znaci da je ipak tv prebacivao obicne titlove u 3d. Hvala svima na pomoci..

Isti problem, ne mogu da pustim 3d titl, a tv definitivno ne vrsi sam konverziju, ima li resenja?

Ne treba ti posebni titlovi. Znaci sasvim obican titl, prebacis u 3D mod i oni postaju 3D. Nikakva konverzija ti ne treba. Ja imam LW seriju, 3D film, obicna titl, stisnem dugme za 3D mod i to je to.
P.S. Mislim kad pustas sa USB.
A preko dlna ?

Preko DLNA nisam probao, ali preko usb-a je sasvim dobra konverzija. Creative X sto se tice utisaka oni su sasvim zadovoljavajuci, koristim ga vec mesec dana.. Sto se tice kvaliteta slike, ja imam Total Tv i naravno da slika nije bas najbolja zbog SD signala ali se sa nekim postavkama dosta toga poboljsati. Ja iskreno razmisljam da uzmem neki HD receiver i da osetim pravi cari ovog tv-a. Sto se tice filmova i igara tu tv prosto blista, pogotovo je dobar osecaj gledati neki 3d film. Pustis Avatar 3d i ne skidas osmeh sa lica do kraja filma :) Tv ima DVB T-2 ali samo za englesko podrucje, tako da je ta opcija za sada neupotrebljiva. Jedini nedostatak je sto nema ugradjen wi-fi ali i to se moze resiti sa wirelles adapterom za nekih 4000 dinara. Ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno. Pozz

A pazi mene, ja uveo HD televiziju a nemam TV za tu rezoluciju, sve je naopako :). Jedva cekam neki derbi premier lige i da uzivam u 400Hz (samo jos TV da kupim)
Zapazio ovaj TV i moze za pristojan novac da se pazari i zagrejao se bas za njega.

Ne mogu da poteram titl za Madagascar 3d preko dlna.. :(
Moracy da probam direktno preko usb

Bas je naopako :) A ja imam tv ali nemam hd kanale... Meni je problem sto mi ugovor sa Totalom istice za 4 mesece tako da sam prinudjen da gledam fudbal sa slabijim kvalitetom slike ali bice bolje :) Ovaj tv kod nas kosta oko 86000, ali sam ga ja preko madjara nasao za 600 E...

pa ima :) pise malo iznad...
a sta tebi konkretno ne radi?

radi mi film i pusti titl normalno, medjutim taj titl nije 3D nego 2D, ne mozes da gledas u takav titl i u film u isto vreme jer bole oci, neko je gore napisao da tv radi konverziju, tj kad pustis 2d titl u 3d film on i titl prebaci u 3D ali to jednostavno nije tacno, pola ljudi ovde sto pise komentare ili se zeza ili ne poseduju ovakav TV pa izmisljaju. Dakle pitanje ostaje otovreno, kako da ti mkv. 3D film pusta 3D titlove?

Ajd ja cu redom.... prvo, primetio sam da mi preko DLNA uopste ne vidi titlove, za 3d, za 2d vidi sve ok....nemam pojma zasto...
Ja slabo koristim DLNA sve mi je na 1tb usb hardu...
TV je LW 5590 lg,
ovo je format koji mi je na hardu, na usb.... Iza, u MKV merge se jasno vidi da nema titla u kontejneru.... titl je obican .srt...
final-destination-5-2011.jpg

zatim, ovo je slika u 2d, pre prebacivanja u 3d:

2012-10-26-153007.jpg

i na kraju, 3d:

2012-10-26-152943.jpg

Prevod je isti i pre i posle prebacivanja u 3d..... to TV sam odradi, kako i zasto, nemam pojma.... ali tako radi....

Radi i program 3d subtitler, ali meni je smor da konvertujem i sl....
Ako se ne snadjes i treba nesto, javi :)

Zna li neko kako namestiti 3d titl da radi na Panasonic-u?

radi mi film i pusti titl normalno, medjutim taj titl nije 3D nego 2D, ne mozes da gledas u takav titl i u film u isto vreme jer bole oci, neko je gore napisao da tv radi konverziju, tj kad pustis 2d titl u 3d film on i titl prebaci u 3D ali to jednostavno nije tacno, pola ljudi ovde sto pise komentare ili se zeza ili ne poseduju ovakav TV pa izmisljaju. Dakle pitanje ostaje otovreno, kako da ti mkv. 3D film pusta 3D titlove?
Slažem se, ali nije stvar u tome da bole oči, već jednostavno titl nije pravi 3D, nema dubinu. Ukoliko na pr. predmet ili lik u filmu izlaze van okvira tilt se onda nalazi iza ili prolazi kroz lik a to meni dosta smeta, poprilično smanjuje doživljaj gledanja. Postoje programi kojima titl možeš da prebaciš u 3D, gde sam odlučiš koliku će dubinu imati titl. Na žalost takve titlove nisam uspeo da pustim na mom LG-u već samo preko računara ili media plejera.

titl na LG 3D

Ja sam sad zbunjen. Jel neko provalio radi li titl na 3D kod LG 42LM620. Baš sam se zagrejao za njega gledao u Madjarskoj kod nas i kod trgovacaKP al sad me zbunište sa titlo.
Jel neko ko već poseduje LG42LM620 testirao 3d titl jel radi ili ne.

Jel ovaj problem sa 3D titlom samo kod modela 620 ili je kod svih iz serije LM6.. ?

Djukasrbin-e jesi probao nekog iz LG.COM/RS da pitaš možda ima neki fazon kako bi mogli da se titlovi čitaju normalno. Malo je glupo da televizor takve cene i poslednje generacije 2012 ima takvu manu. Djuka mene interesuje jel taj tv 42LM620 ima mogućnost za korišćenje magičnog daljinskog koji se naknadno može kupiti jel predvidjeno to jest dali je u opciji redy. Koji se wi-fi adapter koristi za taj model. Čitao sam nešto po Madjarskim sajtovima al googletranslate tako loše prevodi da nisam ništa razumeo

Nazad
Vrh Dno