Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Koliko ja znam Google nikad nije rekao da će cena da bude ista svuda, zapravo oni kontrolišu najnižu prodajnu cenu, a cena od 249 ne može biti ista svuda, jer su različite poreske stope, i šta ja znam šta sve.

Takodje, od zemlje do zemlje, ovaj se uredjaj ne prodaje sa istom dužinom garantnog roka.

Nexus 7 32G je stigao u SR, ali je izgleda PC Practic malo požurio pred rudu sa prodajom, a cena koju drže je u skladu sa preporučenom cenom za Srbiju.

ASUS nije distribuirao modele sa 16GB i 32GB po istoj ceni, i "ASUS Srbija" je još pre par nedelja najavio da će se model od 32GB prodavati po oko 10% višoj ceni od modela od 16GB.

Cena od 269 EUR (preračunato po srednjem kursu) ja verujem da je više nego dobra za ovakav uredjaj, koji se pojavio u isto vreme (hm, hm, možda i malo ranije) kao i na ostatku ove plave planete.

Poslednja izmena:
Koliko ja znam Google nikad nije rekao da će cena da bude ista svuda, zapravo oni kontrolišu najnižu prodajnu cenu, a cena od 249 ne može biti ista svuda, jer su različite poreske stope, i šta ja znam šta sve.

Takodje, od zemlje do zemlje, ovaj se uredjaj ne prodaje sa istom dužinom garantnog roka.

Nexus 7 32G je stigao u SR, ali je izgleda PC Practic malo požurio pred rudu sa prodajom, a cena koju drže je u skladu sa preporučenom cenom za Srbiju.

ASUS nije distribuirao modele sa 16GB i 32GB po istoj ceni, i "ASUS Srbija" je još pre par nedelja najavio da će se model od 32GB prodavati po oko 10% višoj ceni od modela od 16GB.

Cena od 269 EUR (preračunato po srednjem kursu) ja verujem da je više nego dobra za ovakav uredjaj, koji se pojavio u isto vreme (hm, hm, možda i malo ranije) kao i na ostatku ove plave planete.

U pravu si 100%, ali je malo jajarski, mislim, ok cena je i 279 eura ali opet, u odnosu na ostale zemlje...

Znam šta hoćeš reći, ali ... ipak ne zaboravi da poslednjih 18 godina (koliko se bavim ovim poslom u ITu) NIKAD nismo imali ništa što je koštalo isto kao u "ostalim zemljama". Ne samo od tehnike, nego bre plaćamo i ove patike (recimo) duplo skuplje nego drugi .. itd.

Ne kažem da tako treba, nego, to je činjenica.

Sa druge strane - stvarno znam (pouzdano) da je Nexus 7 32GB najavljen inicijalno i primali su pre-ordere po 279 EUR, moguće da su sad spustili na 249EUR, ali .. inicijalno je bio 279, pa je 269 EUR (koliko je u practicu) opet 10EUR jeftinije nego ta inicijalna cena, baš kao što je i 16GB bio 10EUR jeftiniji nego u ostatku evrope.

Što znači da će u nekom budućem vremenu, po teoriji, i cena Nexus 32 u Srbiji pasti na 240 EUR :)

Ali i to je sad sve diskutabilno, mislim, nisu svima isti aršini, nekom 3k din ne znači toliko mnogo, a želi tablet, i nema logike da čeka da cena padne, nekom i nije hitno da uopšt kupi tablet, pa će da čeka neku povoljnu priliku, rasprodaju ... mislim, ima nas 1000000 raznih, srećom...

I na kraju, koliko kasnimo za svetom ... (mislim, u godinama) ... ovo kašnjenje od par meseci ovde izgleda kao mizerija :)

Poslednja izmena:
imali neko pravi info koja ce biti cena za 3g verziju.

nije losa cena,mada sam cuo da ako ima 3g nema wi-fi,ali svakako ce biti odlicna kupovina ako se pojavi kod operatera pa sutradan osvane u malim oglasima za ispod 30.000 dinara.
Mozeli se 3g verzija koristiti i za telefoniranje?

Poslednja izmena:
Kako to mislis da ima 3g a nema wifi? To je suludo.
Provajderi bi mogli namlatiti silne novce kada bi omogucili da vezes potrosnju interneta na 2 sim kartice.. npr uzmes 10gb mesecno i trosis i sa telefona i sa tableta bez tetheringa. To je ujedno i najoptimalniji nacin za potrosnju.

Ekstra:). Nije moralo dugo da se ceka.

nije losa cena,mada sam cuo da ako ima 3g nema wi-fi,ali svakako ce biti odlicna kupovina ako se pojavi kod operatera pa sutradan osvane u malim oglasima za ispod 30.000 dinara.
Mozeli se 3g verzija koristiti i za telefoniranje?

Naravno da ima i WiFI, kao i običan Nexus. Jedina razlika je što su donekle izmenjene pozicije audio portova, i što novi Nexus 7c (3G) ima jedan mikrofon više.

taj mikrofon viska jer sluzi za telefoniranje?

Ma jok, nema on veze sa telefoniranjem, verovatno će služiti za eliminisanje pozadinske buke.
Telefoniranje neće biti moguće sa stock romom, ali će sigurno neko sa xda napraviti neki mod koji omogućava to

Nadam se da cemo i mi da dobijemo update na 4.2...

Ja sam pitao i hvala na odgovoru,to mi puno znaci.
Samo jos da prikupim lovu i eto meni N7 :)

prohujalo sa vihorom

Naravno da ima i WiFI, kao i običan Nexus. Jedina razlika je što su donekle izmenjene pozicije audio portova, i što novi Nexus 7c (3G) ima jedan mikrofon više.

Šta sad ima 3 mikrofona? Običan N7 ima dva, jedan gore levo iznad kamera koji služi kao mikrofon i drugi na levom boku - noise cancelation. Ne kapiram šta će im treći?

Sta je kod nas trenutno aktuelno na trzistu sto se tice sedmice? 16/32gb? 3g...?

Moze li mi neko pomoci oko widget-a "my library".Zbog cega mi zvrlji prazan i mogu li u njega uopste ubaciti moj video sadrzaj,moju muziku i sl.

16/32 gb, a ocekuje se uskoro i 32g/3g.

Znate sta ako sve preskacemo i cekamo nesto novo na Nexusu onda nikad nista nece se kupiti. Sad se ceka Nexus 3g, pa kad se on pojavi onda necemo ni ovaj jer cekamo sledeci a evo ga.

Google Nexus 10

google-nexus-102-480x340.jpg

4.2 Jelly Bean
Procesor Exynos 5250, 1,7 gh
Graficki cip Mali T604
2 gb sistemska memorija
16 gb unutrasnja memorija
10,1 Super AMOLED 2560x1600, ppi ~300
zadnja kamera 5 mp
NFC

Poslednja izmena:
Nazad