Šta je novo?

Google tablet - Nexus 7

Ja zaista ne znam kako je moguce da takvi fanbojevi ispranih mozgova hodaju zemljom...
Dakle slazem se da ce google i asus ovim uredjajima utuci konkurenciju, a ovaca za sisanje ce uvek biti (Apple i Samsung)
Upoređuješ babe i žabe. Nexus 7 je za čistu zabavu. Čim ne možeš da ga zakačiš za projektor i radiš prezentacije zaboravi na poslovno okruženje i poslovne korisnike i to je dovoljno da ne zalazimo u detalje i dostupnost određenih korporativnih aplikacija. Niko nije ispranog mozga ako kupuje ono što ima neku funkciju u poređenju sa nečim što nema tu istu funkciju a samim tim ni cena je različita. Plaćaš funkcionalnost a ne procesor, memorije i ugrađeni HW i SW.

Gledaj iz šireg ugla i perspektive ne samo iz sopstvenih potreba.

Poslednja izmena:
Podesi u jezicima za tastaturu QWERTY a ne QWERTZ-SR il tako nesto za raspored, i prebaci tastaturu na engleski (swap na levo ili desno na space tasteru, pod pretpostavkom da si i engleski i srpski izabrao), radice ti istovremeno t9 i za srpski i za engleski, a neces imati čćžšđ, tj. imaces ih ali na c s z i sl., i dobices to sto si zeleo...

To je to, hvala.

pa doplatite dolar, dolar i po da vam stigne preporuceno. bar ne moze postar da vas pokrade jer se zavodi pod brojem i potpisujete pri podizanju.

Zaboravio sam kako se zove opcija. kada narucujete skuplje od 15 dolara dobijete tracking number besplatno, ispod toga mora da se doplati i tako ispadne, dolar, dolar i po ne secam se. posiljka stize istom brzinom (sporocom) kao i obicna samo imate broj pod kojim mozete da ispratite kada je napustila hongkong (obicno jos par dana u odnosu na ono sto vam iz dx kazu kada su je poslali) i jedina stvarno korisna stvar je sto ne moze nas postar da vas zapali jel se zavodi pod tim brojem i potpisujete pri podizanju.

evo sad sam proverio
po automatizmu vam se nudi supersaver opcija, samo iz padajuceg menija odaberete standard i to vam je sa tim tracking number-om

Poslednja izmena:
Zaboravio sam kako se zove opcija. kada narucujete skuplje od 15 dolara dobijete tracking number besplatno, ispod toga mora da se doplati i tako ispadne, dolar, dolar i po ne secam se. posiljka stize istom brzinom (sporocom) kao i obicna samo imate broj pod kojim mozete da ispratite kada je napustila hongkong (obicno jos par dana u odnosu na ono sto vam iz dx kazu kada su je poslali) i jedina stvarno korisna stvar je sto ne moze nas postar da vas zapali jel se zavodi pod tim brojem i potpisujete pri podizanju.
evo sad sam proverio
po automatizmu vam se nudi supersaver opcija, samo iz padajuceg menija odaberete standard i to vam je sa tim tracking number-om

Ja sam dobio neki tracker number i upravo kako si rekao, par dana nakon sto su mi iz dx.com napisali da je paket "shipped" su i ovi iz hongkong poste napisali isto... Jedino se mislim da nisam nista dodatno platio za to?

Mada, secam se da su mi nudili neku "express" posiljku koja bi znacajno ubrzala stvari ali bi izasla vise nego sam paket :)

Ovde nije ni izašao. Kako to da ga ima u Srbiji već? Lol

Pa neće da ide na njihov trošak dok se ne rasproda 16GB lager.

Kakve veze ima? Zar nije bolje da se pojavi odmah? Šta je razlika 3k dinara sada u korist 32gb zar ne?

Pa razlika je u NAND čipu koji košta ni 5$, a naplaćuju ti dodatnih 3K, kad svuda u svetu najavljuju da će 16GB da pojeftini, a 32GB da košta koliko je sad bila 16GB verzija.

Hahhahahahaha, bas kao sto rece Asus Srbija.
Sta reci? U svim zemljama 32GB kosta koliko i 16GB do skoro.

Poslednja izmena:
Jeste vala sramota....
Nego, stvarno odkud to da se pojavio vec kod nas?! Ne pise da stize uskoro sto znaci da ga vec ima na lageru.

Jeste vala sramota....
Nego, stvarno odkud to da se pojavio vec kod nas?! Ne pise da stize uskoro sto znaci da ga vec ima na lageru.

U dosta trgovina su ih vec dobili sa jasnim uputstvom "Do not sell until 11/29/2012!", tako da je sve moguce, osim ovog dranja sa cenom.
Kad malo porazmislim, drzacu se ja svog Samsung Taba 7 plus malo duze.

Poslednja izmena:
Ima pravo PCPractic da stavi cenu koju hoce. Nije jedini koji prodaje, tako da polako da vidimo sa kojim ce ostali izaci cenama.
A jos jedna stvar koju svi pretpostavljaju kao tacnu je da li je Asus distribuirao 32gb po istoj ceni kao i 16gb?

Ono sto meni nije jasno je olako ignorisanje "release date-a" od strane PCPractic-a...

To je posebna privilegovana cena za preorder. :D

Auh Sunce mu poljubim, hoće neko da otkupi ovaj model od 16 GB za 100 evrića? Neću moći da spavam ako ne nabavim ovaj od 32, em me ubi ova google-ova politika direkt u mali mozak. :smash:
Ajmo veselo, veselo, kada shvatite šta je u životu zasita važno, nećete trošiti vreme i živce na ovakve stvari. :whip:

Nabavio Nexus 7 32gb (rodjacke veze).
Sledece nedelje ce se pojaviti u radnjama skupli oko 20 evra. I samo da dodam oko cene, jer su mnogi kritikovali zasto je 250 eura. Sam Google je doneo takvu odluku Amerika 250 dolara Evropa 250 eura. Danima sam citao probleme sa displejem kod mene je sve OK. Uradio update na 4.1.2

Kako si nabavio kad nigde nema? Ko ti radi u google-u/asus-u?:)

@ DarkoPhantom Ako si ovo ozbiljno mislio,
Auh Sunce mu poljubim, hoće neko da otkupi ovaj model od 16 GB za 100 evrića? Neću moći da spavam ako ne nabavim ovaj od 32, em me ubi ova google-ova politika direkt u mali mozak.
ja sam zainteresovan...

Vrh Dno