Šta je novo?

Amd Fx8150 ili neki Intel

Smallville013

Cenjen
Učlanjen(a)
03.10.2012
Poena
151
Posle 6 godina kupujem novi komp i nisam bas u kompu (sta valja a sta ne) .

Koliko sam gledao na benchmarku Amd-FX8150 je dosta dobro ocenjen a bolji je od svakog Intela i-5 a cak i od nekih i-7 a bas je jeftin . U cemu je fora ?

Jel vredi uzimati ?

Ako bi ga uzeo , uzeo bi ga sa maticnom : AM3+ Gigabyte GA-990FXA-D3 . Jel ide ?

Jel se ovo isplati ili da se pogleda nesto od intela ?

Receno mi je da potrazim Mushkin memoriju . Ne znam koja je fora i zasto ali njih nema . Nasao sam samo u jednoj radnji i ima jako mali izbor i to kaze da mu je ostalo i da nece dobijati . Zna li neko zbog cega nema ? Da li je ova marka stvarno bolja i koliko od drugih ? Ako nema nigde , koju drugu da uzmem ?

Pa bolja je zbog onih pomodara koji se lože na izgled :) a tih memorija nema jer se od skoro više ne uvoze a ništa se ne razlikuju od ostalih osim po izgledu i određenom kloku koji nije toliko bitan za DDR3 memoriju.Ako uzimaš Intel tu su dobre i uvek bile Kingston memorije.Sad imaš posebne modele koji idu na Intel sa posebnim klokovima i td..zbog korišćenja većih radnih taktova,što nije slučaj kod AMD-a.
Ako uzimaš AMD tu ti je sve jedno i Kingston sjajno radi posao,Patriot je prilično dobra memorija...eto sve ti je to moožda čak za nijansu bolja memorija od Mushkin-a

U svakom slučaju današnje konfiguracije sa DDR3 memorijom traže ŠTO VIŠE MEMORIJE a radni taktovi su tu zanemarljivi jer manje više retko šta može da uspori rad procesora od programa preko audio-video obrade do igrica.

Poslednja izmena:
yup. kingston, patriot bolji od mushkina? ta izjava nema veze sa zivotom. patriot i mozda jeste(pre nekoliko godina) bio bolji, ali danas to nikako nije.
mushkin koristi bolje cipove, koji na redovnoj bazi se pokazuju bolje(trajnost, klokabilnost, latencije...).
oko pomodarstva je diskutabilno, to je stvar ukusa i mirisa.

hehehe ok...ti znaš bolje.Nema veze nisam na forumu da bih se prepirao,evo ti jedne informacije,ja posedujem SVE TRI MARKE POMENUTIH MEMORIJA!U tri različita računara u ovom trenutku ... ne znam koja su tvoja iskustva sa SVE TRI VRSTE MEMORIJE OD JEDNOM,ja govorim na ličnom iskustvu...mislim da bi ovde trebalo da stane svaka prepirka ;)
U svakom slučaju momak šta god da uzme nije pogrešio ;)

toliko..:wave:

Nazad
Vrh Dno