Ne znam "koliki deo" offica joj je potreban, ali ako je menjanje "standardnih" dokumenata posao će joj odraditi i appleovi programi Pages, Numbers i Keynote (e sad ***, nemaš JB pa nemaš ni Installous da bi ih za dž namontirao)
Imaš aplikaciju CloudOn za Word/Excel/PowerPoint (ako se ne varam ona je besplatna i na AppStore i na Google Play), ili nisam probao pa ne znam kako bi radile office web apps na sky drive-u kroz browser ili onaj google drive odnosno google docs ...
Apropo navike, nisam mogao da zamislim da ne koristim Total Commander na Macu, probao nekoliko alternativa i evo posle neke 3 godine uopšte mi ne pada na pamet da otvaram bilo koju od tih aplikacija ... sa druge strane na poslu ili kod kuće na win laptopu se maltene ne vadim iz TCa .. jednostavno sam navikao da kada sam na Macu neke stvari radim na jedan način a na winu na drugi ... "Dont ask what can your OS do for you, ask what can you do for your OS" :d
Generalno za iOS 6 nemam nikakav komentar, još uvek sam na iOS 5 (vidim da se žale da su im mape katastrofa, ali za ipad nisam ništa načuo, meni se još nikada nije zablokirao šta god da sam mu radio)