Šta je novo?

iPad 3

Drgonzo:Napisao sam da trazi preciznost magnifier..a malopre joj je ipad ostao zamrznut 30,40 sec..Nesto nije ok..
Oko wifi: testirao sam nekoliko puta sa istog mesta i tf700 ima daleko bolji wifi..imas screenshot..Pusti YT...ovo sam probao licno..

Poslednja izmena:
Ne znam "koliki deo" offica joj je potreban, ali ako je menjanje "standardnih" dokumenata posao će joj odraditi i appleovi programi Pages, Numbers i Keynote (e sad ***, nemaš JB pa nemaš ni Installous da bi ih za dž namontirao)

Imaš aplikaciju CloudOn za Word/Excel/PowerPoint (ako se ne varam ona je besplatna i na AppStore i na Google Play), ili nisam probao pa ne znam kako bi radile office web apps na sky drive-u kroz browser ili onaj google drive odnosno google docs ...

Apropo navike, nisam mogao da zamislim da ne koristim Total Commander na Macu, probao nekoliko alternativa i evo posle neke 3 godine uopšte mi ne pada na pamet da otvaram bilo koju od tih aplikacija ... sa druge strane na poslu ili kod kuće na win laptopu se maltene ne vadim iz TCa .. jednostavno sam navikao da kada sam na Macu neke stvari radim na jedan način a na winu na drugi ... "Dont ask what can your OS do for you, ask what can you do for your OS" :d

Generalno za iOS 6 nemam nikakav komentar, još uvek sam na iOS 5 (vidim da se žale da su im mape katastrofa, ali za ipad nisam ništa načuo, meni se još nikada nije zablokirao šta god da sam mu radio)

Probao sam mape i nisu zavrsene..barem znam za Srbiju..npr nema magistralnog puta kv-ks..Ali sam ubedjen da ce to vrememenom popuniti..Meni ne znaci nista ta opcija jer imam na tf700 gps i Igo.

Evo drgonzo, ponovo sam testirao sa sprata a AP je u prizemlju..Na istom mestu oba uredjaja..
Ipad je imao 1.45 download...a tf700 mnogo jaci 3.3
Tako da ti je to iz prve ruke..mozda gresim ali ne vidim gde..Daj predlog ako mislis da ima poente..Oni su podjednako jaki kada su blizu rutera..ali kada se odalje tf700 je daleko bolji..

Prilozi

• uploadfromtaptalk1350246178166.jpg
    uploadfromtaptalk1350246178166.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 76
  • image.jpg
    image.jpg
    589.7 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
To su rezultati sa uglednog sajta (Tech Radar), a ne yt-a, i po njima ipad ima 15 metara veći domet, dok je domet Infinity-ja nešto manji od Nexusa 7
Vidim da su slike opet iste, a od predloga za testiranje vidim npr da si koristio različite servere (Priština i Turin), čime već sam test nema nikakvog smisla.

Možda je taj tvoj ipad jednostavno neispravan, s obzirom da se zamrzava po 40 sekundi, ima očajan domet i sve ostalo

Poslednja izmena:
I to je moguce..cinjwnica je da je slabiji wifi na ovpm ipad3...

Poslednja izmena:
Otisao na iqcomputers i ponovo testirao..evo ti rezultata

Prilozi

• uploadfromtaptalk1350247778790.jpg
    uploadfromtaptalk1350247778790.jpg
    77.9 KB · Pregleda: 75
  • image.jpg
    image.jpg
    455.1 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
@DARK SIDE
Koliko vidim iz cele prepiske i ovde i na tridu za Nexus ti nikad nisi nikakvo uputstvo pročitao niti odgledao video tutorijale i očekuješ intuitivno da barataš uređajima tj da ti uređaji budu prilagodivi tvojim potrebama. Ko zna koliko opcija postoje a ti i ne znaš (i za Android i iOS) a mogle bi ti olakšati svakodnevno korišćenje. Pa makar kaži ženi da odgleda i pročita pošto već koristi iPad a ne zna sve opcije i kontrole. Najgore je kad provaljuješ stvari. Ne ljuti se, ali koliko god znam sve o softveru i hardveru uvek pročitam uputstva, nešto pametno se pronađe i pokupiš osnove za rad, terminologiju.

Ja koristim intezivno Win i OS X, iPhone 4 i SGS2, iPad i Nexus 7. I kao što @LuxoR reče, ja sam se prilagodio uređajima a nisam ih kastomizovao (nemam ni JB čak) da budu slični ili isti. I nema problema :)

A sliku ne moraš da prebacuješ BT već je pošalji mejlom sa uređaja na uređaj ili je šeruj na nekom serveru slika a može i Google Driveu ili Dropboxu, snađi se malo :)

Poslednja izmena:
Na mail i saljem slike pa skidam....A android jako dobro poznajem..Ios jok..I predao sam stafetu supruzi pa neka se muchi...Ja imam svoj tablet.. mogao sam da guglujem i trazim ali racunao sam da je lakse pitati ovde jer i ona to procita lakse nego da tumara po stranim forumima..Generalno ios bez JB mi se ne svidja jer je dosadan. android nije rutovan ali j daleko verzibilniji.Nebitno za celu pricu..Neka se sama snalazi.Meni pocinje zahtevna radna nedelja ,)

Poslednja izmena:
Uskoro uzimam ipad 3 model od 16gb pa vec u napred razmisljam na koji nacin da prosirim memoriju :)

Koliko sam razumeo ako kupim Apple iPad Camera Connection Kit onda mogu da koristim sd kartice? Jel neko probao ovo?

Narode koji App za bluetooth file sharing, ali mogucnost da mogu da share-ujem bilo koji fajl, a ne da mi otvorio dijalog prozor sa 2 file-a iz pola aplikacije, znaci bukvalno da imam iFile u Bluetooth aplikaciji :)?

Camera Connection Kit - ime samo govori, lupis SD karticu fotoaparata samo da bi prebacio fotke na iPad, da na njega skladistis fajlove mozda moze kroz JB, ali to je neprakticno, ako ti je malo 16GB uzmi 32 GB.

Uskoro uzimam ipad 3 model od 16gb pa vec u napred razmisljam na koji nacin da prosirim memoriju :)

Koliko sam razumeo ako kupim Apple iPad Camera Connection Kit onda mogu da koristim sd kartice? Jel neko probao ovo?

Da..imas na tom adapteru usb i mem card slotove, ako se dobro secam.

pojavile su se prve slike uređaja sa novim konektorom:
155514_359093767515956_1584022976_n.jpg

http://9to5mac.com/2012/10/20/photo...d-ipad-shell-with-new-smaller-lightning-port/

Camera connection Kit sluzi za import slika sa kartice na ipad.
Ako zelis da kopiras podatke sa ipad-a na karticu/usb (dolaze dva adaptera u paketu), moras da imas JB ipad, kao i neki file manager (cini mi se da iFile radi posao). Ovo iz licnog iskustva mogu da kazem da radi odlicno.

Osnovno pitanje je, za sta planiras da koristis cam kit? Aplikacije ne idu kroz njega. Muzika, slike isto. Ostaje ti jedino za video...

Lol, kakvu samarcinu lupise svima koji su kupili ipad3... refreshovan hardver za samo 6 meseci? Kako li se osecaju oni koji su kupili ipad3 u zadnjih mesec danam, totalno neocekujuci da ce se ipad4 pojaviti sada. Megafail.

Kada stize ovaj ipad 4 kod nas? Dal da cekam njega

Lol, kakvu samarcinu lupise svima koji su kupili ipad3... refreshovan hardver za samo 6 meseci? Kako li se osecaju oni koji su kupili ipad3 u zadnjih mesec danam, totalno neocekujuci da ce se ipad4 pojaviti sada. Megafail.

Iz prve ruke, totalno isto :) Evo upravo mazim svoj iPad 3 i govorim mu da ga necu dati na usvajanje :D ;)

Imas li ti iPad 3 pa da das procenu da je megafail?

Da je srece, izlazio bi novi model svaka 3 meseca. Kad se ne skenjam nakon sto kupim laptop sto odmah sutra izadje novi model, zasto bi se sada skenjavao. Ako mi u ovom trenutku obavlja posao, sto bih kupovao nesto sto je samo na papiru bolje. Mogao sam da nemam iPad 3 zadnjih 6 mesece i to mi se ne bi svidelo.

Kupio sam i iPhone 4 mesec i po dana pre izlaska iPhone 4S pa nista nisam tugovao (iako moja devojka ima 4S koji je primetno brzi i ima bolji ekran i kameru). Ili obavlja posao u tom trenutku ili ne.

Ja sam celi zivot u tehnologiji i sa entuzijazmom pratio sam te upgrade-ove, nove tehnologije, veze brzine i na kraju mi je dosadilo a i svima ce uskoro. Bezveze je sto je i auto star 10 godina realno dovoljan polovini ljudi (a kod nas i 90%), dok racunar zastari vec posle 2 godine.

Opet analogija sa automobilima i opet pogrešna :D Pa nije problem u autu starom 10 godina što mu je slabiji motor ili što nema "klimatronik", nego što je posle decenije značajno raspaliji nego nov. Termin "dovoljno" je u ovom slučaju apsolutno retardiran.
A i mislim devojka ima bolji telefon od tebe, ccc :D

Ne znam, koliko vidim mnogima (to je taj procenat od 90% u Srbiji) iz moje okoline je sasvim dovoljan moj automobil star pre 10 godina. Vidim da se i lopovi ne libe da kradu takve automobile. Nisam govorio o krs automobilu koji je zastareo u trenutku izlaska sa trake, vec o necemu iole pristojnom.

Sta si hteo da kazes tim sto ima bolji telefon :) ? Ja sam joj ga i kupio kada joj se predhodni pokvario.

Haha, ovde na forumu se uvek lični stavovi i posed određenih stvari koriste za diskusiju. Pazi, imam auto star 10 godina, dakle većini ljudi je to dovojno :D
To što je deset godina star auto kod nas za neke "ko čaša" ne znači da nije izdrkan posle tolike eksploatacije. Bilo koji. Tablet star par meseci je praktično skroz funkcionalan, samo slabijih performansi. Pravilno poređenje bi bilo između automobila različitih klasa a slične godine proizvodnje, bar kad je reč o nečemu što bi bilo "dovoljno" za nekog.
A za telefon, pa šta da ti kažem, pravi muškarac mora da ima bolji telefon od svoje lepše polovine ;)

Ja za razliku od nekih pricam iz prve ruke o nekim stvarima ;) Ne mesam se u stvari u koje se ne razumem dovoljno dobro.

Zaboravio si da neke automobile voze i stare gospodje samo nedeljom do crkve ;) Da dodatno iskarikiramo stvari - do apsurda: da li bi vozio Audi A4+ star 10 godina ili Fiat Punto koji ce za koji mesec ponovo da izlazi iz fabrike u KG? To je ce biti potpuno novi auto, kilometraza 0. Audi tog godista cesto ima i 200,000+ Km. iza sebe. Ja sam spomenuo automobile u smislu da bi trebalo da bude svejedno koje specifikacije ima neki racunar (bilo kog tipa) , vec da li obavlja posao i da li mogu da ga kupim kad mi konkretno zatreba. Meni je u tom trenutku trebao iPad: Izasao je iPad 3, kupio njega. Sad da cekam godinu dana i gledam u pasulj da li ce Apple mozda (ili mozda nece) nesto da izbaci u medjuvremenu a ja bez tableta svo to vreme...

Nadam se da je sala to za telefon (jer vidim smajli na kraju), ali to za telefon vazi za ljude koji su samo u telefonu "jaci" od svoje lepse polovine. Kupio sam joj i MB Pro :D (kad vec idemo na tu stranu :D) za posao naravno jer je povratila taj novac. Kupio sam Late 2008 model, a sledece nedelje je izasao Early 2009 model (znao sam za to). Ali, da mi cekamo da on stigne u Srbiju pa da padne cena, novac ode kod drugog. Ista ti je stvar sada sa iPad 3 i iPad 4.

Nov auto je nov auto. Inače Audi tog godišta može samo na cajgeru da ima dvesta hiljada, začudio bi se koliko se automobili izjašu dok stignu do nas ;) Dakle, za nezahtevnog vozača, bez nekih specijalnih želja, cenim da je bolji nov Punto nego ono što je Švaba odbacio posle tri godine kad je prešao tih 200 hiljada, kad je došao red na veliki servis, kad je shvatio da mu se više ne isplati da ga vozi (čitaj: servisira) pa ga poslao put južne Evrope gde će biti "ko čaša" tamošnjoj populaciji :D

Zezam se za kupovinu tehnike. Istina, nije racionalno kupovati svaki čas novo kad i par prethodnih generacija nekih uređaja rade posao i to više nego "dovoljno", ali ako neko ima pare i loži se na novotarije - samo napred. Iskreno, mene već duže vreme ništa preterano ne impresionira, pa ni ove stvari koje smo danas videli...

Za kola- uzeo sam skoro nov auto gde je to sto je rec o novom modelu uticalo na odluku o kupovini bas njega. Za 4 godine ce izaci nova verzija. Da izadje za godinu dana sami bi sebe upucali u nogu jer se kola izbacuju kad istekne na zapadu standardni lizing. Da nije lizinga, verujem da bi izbacivali redizajn na svakih godinu dana :)
A za Ipad 3, nisam skapirao zasto su poceli u poslednjih nedelju-dve da ga nude na promocijama i da ga ubacuju u ponude gde je ranije bila iskljucivo dvojka. Sad shvatam zasto :D
Meni nije toliki smor jer sam trojku uzeo na launchu, preskocicu cetvorku al generalno hardware upgrade na 6 meseci je zesci fail za mene. Kad je isto najavio htc sa one x-om svi su urlali i to s apravom. Sad to radi i apple i mozemo ocekivati poplavu ovog pristupa. Verovatno vecini potrosaca to ne smeta i ne osecaju se ko magarci koji treba da vracaju u pasulj dal ce ako kupe nesto u petak sebe sutirati u dupe sto nisu sacekali ponedeljak. Ipak, ne podrzavam ovakav pristup i to ne pisanjem preko foruma, nego novcanikom. Ipad 3 je vec isao na rasprodaje pre saopstenja, posle ovoga ce vredeti jos manje. E sad, ako treba da se bavim valjanjem uredjaja na svakih sest meseci da bi bili up-to-date, neka hvala.

Vrh Dno