Šta je novo?

Philips ili LG ...

Pozdrav,

Dvoumim se izmedju sledeca dva modela:

http://www.edigital.hu/LED_televizio/Philips_32PFL3007H_LCD_Televizio-p324863.html
http://www.edigital.hu/LCD_televizio/LG_32CS460_LCD_Televizio-p324103.html
Po meni prednost Philipsa je 100hz naspram 60hz kod LG-a, dok s druge strane LG podrzava vise formata za reprodukciju. Svako misljenje je dobrodoslo...

Ja sam pre 20tak dana kupio ovaj philips.I nisam se pokajao.U odnosu na LG/koga sam takodje imao u vidu/ima nekoliko prednosti:
- duplo jače zvučnike
- 100 herca
- multimedija pušta sve formate ,samo formatiranje u fat32
- philips jeste hd ready za tv programe,ali filmove preko multimedije pušta u ful hd
- što se slike/prikaza sa tv tiče tu ne mogu da budem merodavan, jer preko kablovske imam samo analogni signal,pa kvalitet varira od kanala do kanala.Slika sa usb je sjajna,kao i kvalitet zvuka.I kao što sam negde pročitao,nije nebitno što se pravi u EU/Poljska/.
Na kraju,to je samo moje mišljenje.Ipak su u pitanju tvoji novci .
Pozdrav

i hocu da uzmem preko ljudi koji donose iz madjarske, ali se dvoumim iz razloga sto medjunarodnu garanciju u nasoj zemlji ne priznaju za philips, dok za LG priznaju. inace bih uzeo philips bez razmisljanja. moj kablovski operater emituje digitalni signal, tako da verujem da ce biti pun pogodak u ovoj kombinaciji :)

Ne priznaje se garancija kupljenih televizora van Srbije, ponavljam po 100'ti put ! .Gde je vama logika da mislite tako nešto ...pa svi bi onda išli preko i kupovali po 100-200 eu jefitnije izbegavajući da plate porez i carinu. To se zove automatski narušavanje domaće ekonomije odnosno sivo tržište od koje niko u ovoj državi nema koristi. Ponavljam Srbija još nije u evropskoj uniji da bi priznavali međunarodne garancije kupljenih aparata u evropi. Što se tiče kupovine televizora LG je uvek bolja kupovina od Philipsa iz razloga što je Philips preuzela Kineska kompanija TPW i ugrađuju se kineski paneli u nižim i srednjim serijama. Takođe USB media player je LG napravio dosta bolje od ostalih jer čita najviše vrsta formata i titlova koji se mogu podešavati po veličini i boji. Zvuk kod philipsa je očajan na ovogodisnjim modelima. Iskreno dosta sam razočaran u philips jer su počeli da fušare i ubacuju fantomske panele zato su i spustili drastično cene da bi privukli kupce ...čist marketing. Ja imam 9705 model od pre 2 godine koji po kvalitetu ne može porediti sa ovogodišnjim aktuelnim serijama philipsa koje su blago rečeno užasne.

Poslednja izmena:
Pa evropska garancija za Panasonic modele kupljene u inostrantsvu (dakle i u HU) je važila i u Srbiji, dok Panasonic nije propao i zatvorio predstavništvo ovde, što nema veze sa priznavanjem garancija nego sa gubicima na globalnom nivou.

Ne priznaje se garancija kupljenih televizora van Srbije, ponavljam po 100'ti put ! .Gde je vama logika da mislite tako nešto ...pa svi bi onda išli preko i kupovali po 100-200 eu jefitnije izbegavajući da plate porez i carinu. To se zove automatski narušavanje domaće ekonomije odnosno sivo tržište od koje niko u ovoj državi nema koristi. Ponavljam Srbija još nije u evropskoj uniji da bi priznavali međunarodne garancije kupljenih aparata u evropi. Što se tiče kupovine televizora LG je uvek bolja kupovina od Philipsa iz razloga što je Philips preuzela Kineska kompanija TPW i ugrađuju se kineski paneli u nižim i srednjim serijama. Takođe USB media player je LG napravio dosta bolje od ostalih jer čita najviše vrsta formata i titlova koji se mogu podešavati po veličini i boji. Zvuk kod philipsa je očajan na ovogodisnjim modelima. Iskreno dosta sam razočaran u philips jer su počeli da fušare i ubacuju fantomske panele zato su i spustili drastično cene da bi privukli kupce ...čist marketing. Ja imam 9705 model od pre 2 godine koji po kvalitetu ne može porediti sa ovogodišnjim aktuelnim serijama philipsa koje su blago rečeno užasne.

Nije tačno da se ne priznaje internacionalna garancija za LG. A to o (sivoj) ekonomiji, verovatno radiš u nekoj prodavnici (ili si vlasnik) pa odvraćaš potencijalne mušterije od kupovine u Mađarskoj ;)
A za media player kod LG-a i to da pušta SVE formate, takođe prelaziš preko činjenice da nemaju svi modeli DTS.

Nisam ni jedno ni drugo ali dosta dugo sam u poslu tehnike i pratim trziste vise godina. Zvao sam predstavnisto LG'a vise puta i potvrdili su mi da se garancije priznaju samo ukoliko je televizor kupljen u Srbiji i ako ima garantni list od LG Electronics Magyar Kft sto mozete videti i na oficialnom sajtu LG'a . Odnosno pecate uvoznika koji rade distribuciju za nas region.

Pozdrav svima.Posto sam nova ovde imam neka pitanja za vas,i treba mi pomoc.kupili smo televizor Phillips lcd pre desetak dana,naravno iz Madjarske,i sve je bilo u redu do jutros kad nije hteo da se upali,pokazuje da sija samo crvena lampica i to je to.Preko daljinskog smo pokusavali da pritisnemo neki broj i nista,ne reaguje pa vas pitam da li je neko imao slican problem i da li se zna o cemu se radi?Citala sam vase komentare i videla da to sto imamo garanciju na njega mozemo samo taj papir da bacimo posto se to ovde ne vazi jer nije kupljen u Srbiji,sto znaci da treba da se nosi u Phillipsovu radnju da oni vide sta je u pitanju,jel tako?

Pozdrav svima,posto sam nova ovde na forumu imam neki problem i ako bi mogli da mi kazete sta da radim,naime kupili smo Phillipsov televizor lcd naravno iz Madjarske,radio je ok sve do jutros kada nije hteo uopste da se upali,samo sija crvena lampica i to je to.Probali smo i preko daljinskog da menjamo kanale i opet nista ne reaguje,pa me interesuje da li je neko od vas imao ovakav problem i da li znate o cemu se mozda radi?I da posto sam citala vase komentare,vidim da to sto kao imamo garanciju na njega 2 godine mozemo da je bacimo posto je ovde u Srbiji ne priznaju,sto znaci mozemo i da se slikamo sa sve tvo-m i garancijom.Pozdrav!

Ako si kupila ,pre deset dana ,i kod proverenog prodavca ,donece ti novi ,ako si kupila pre ko 14 dana ,nosi za Madjarsku ,na servis.
A po cemu je on onda provereni prodavac? Sto daje garanciju na deset radnih dana. Pa takvim "proverenim" prodavcima odmah treba podeliti minuse pa da vidis sto bih bili provereni.:mad: Onda u oglasu treba da napisu garancija 10 dana a ne 2 gdine.

A po cemu je on onda provereni prodavac? Sto daje garanciju na deset radnih dana. Pa takvim "proverenim" prodavcima odmah treba podeliti minuse pa da vidis sto bih bili provereni.:mad: Onda u oglasu treba da napisu garancija 10 dana a ne 2 gdine.

Ne razumem zasto skaces,bez potrebe.Govorio sam ako se nesto desi novom tv-u,uostalom tako je i kod nas u zemlji ,imas pravo da zamenis proizvod novim ,ako se nesto dogodi prvih 14 dana.A garancija je naravno 2 godine.

Nazad
Vrh Dno