Šta je novo?

Trazim tablet

• Začetnik teme Začetnik teme Laki.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Laki.

Poštovan
Učlanjen(a)
14.10.2012
Poena
66
Pozdrav svima ovde, uclanio sam se zato sto ne znam koji tablet da kupim, imam na raspolaganju 50.000 din. ; sve informacije o tabletu koji mi treba mozete i na mom profilu ovde (hardver). Da postoji takav tablet za ovu cenu znam zato što sam ih dosta veće našao ali svaki ima neki mali nedostatak, meni treba ovo :
- 10.1inca 5 ili više fingers
- kamera prednja i zadnja, zadnja minimum 3.5mp (Samsung galaxy tab 2 10.1 ; Acer iconia olympic, asus transformer bez dockinga)
- Procesor - vise od 1GHZ, znaci moze i 1.1, pozeljno od 1.2 do 1.5
- RAM - 1GB
- Hard disk - 16gb min.
- Micro SD priključak NE TREBA !
- HDMI - TREBA
- Bluetooth - da
- Baterija minimum 7000mAh
Za sada mi najvise uslova od svega ovoga ispunjava ovaj asus, ali moze li mi neko reci kada bih pretvarao Wh u mAh koliko bi to bilo ? Wh = 22
I jos nesto, koliko je njemu jak procesor, hvala unapred 🙂
http://www.asus.com/Tablet/Transformer_Pad/ASUS_Transformer_Pad_TF300T/#specifications
naravno i ako uzmem ovaj model, uzecu ga bez tastature 🙂)) Pomoc mi je jako potrebna jer znam dosta toga oko racunara a oko tableta nazalost skoro nista...
Evo linka onog acer, a samsung galaxy tab 2 10.1 valjda mozete sami... http://kliklak.rs/9786-ACER-Iconia-...mania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Poslednja izmena:
Nisi naveo ono glavno, a to je za koje namene bi koristio tablet.
U kategoriji do 50.000 gotovo svi tableti su slicnih hardverskih karakteristika.
Po meni bolje resenje, kada je u pitanju dijagonala do 10 inca, je Samsung galaxy tab 2.
7000 mAh = 25 Wh.

Nisi naveo ono glavno, a to je za koje namene bi koristio tablet.
U kategoriji do 50.000 gotovo svi tableti su slicnih hardverskih karakteristika.
Po meni bolje resenje, kada je u pitanju dijagonala do 10 inca, je Samsung galaxy tab 2.
7000 mAh = 25 Wh.

U tom slucaju od ta 3 asus sigurno necu jer ima najslabiju bateriju, acer ima 36Wh malopre sam pročitao, tablet ću koristiti kao komp, nemam nikakve posebne namere tako da trazim sto bolji, pored njega imam desktop racunar na kome cu programirati i igrati igrice, imam galaxy fit telefon tako da cu ovo koristiti kao komp samo kada nisam kuci a planiram dosta da putujem tako da mi je bitno da ima jaku bateriju, takođe nemam fotoaparat tako da trazim malo jacu kameru i voleo bih da sto brze radi 🙂 . E sad na osnovu svega ovoga, uporedite mi Samsung Galaxy Tab 2 10.1 i ovaj acer, koliko ja mogu da primetim ovaj acer ima jacu bateriju i to dosta, jacu kameru, ali ovaj samsung galaxy imam vise nekih sitnica, recimo ne vidim da ovaj acer ima bluetooth , tebi hvala u svakom slucaju na pomoci, ako mozes odgovori i na ovo 🙂 EDIT : Acer ima jaci procesor (1.3GHZ quad core)

Poslednja izmena:
Pa ukoliko ces cesto da putujes i da slikas sa njim (sto iskreno mislim da ces odustati) onda bi ti mozda najvise odgovarao Samsung galaxy tab 2 (trebalo bi da je jedan od najtanjih i najlaksih), ili da mozda pogledas i Samsung Note 10.1.. Vrv i sam znas da to koliko ce ti baterija trajati poprilicno zavisi i od optimizacije software-a a ne samo od njene jacine.. Znaci ako imas u kesu 50 000 rsd, pogledaj po oglasima ima dosta novih (neotvorenih) Samsung Note 10.1 sa garancijom od 2 godine, vipa ili telenora..

Ako ti je baterija bitnija, uzmi Acer, ako ti olovka može dobro doći, za beleške crtanje i sl., uzmi note 10.1, ali, s obzirom da se u tablete i ne razumeš, niti si ih koristio do sada, možda je najbolje da uzmeš ipad3...

``vipa ili telenora`` nisam znao bas tacno ko ih daje.. 🙂

Inace imas kupujem prodajem, kucaj tamo i videces da ima nekoliko wi fi komada za 470e, a vrv ce na kraju biti 450.. 🙂

Ok, ako je tebi to bitno, onda ok.. Jedino kazem ti koristio sam Acer A500 i u odnosu na Samsung Tab 1 10.1 imao je poprilicno los ekran.. Pre nego sto ga kupis, dobro pogledaj kakav je ekran, ipak je to najbitnija stavka na tabletu..

Za ekran zaista ne znam, ali procesor i baterija u Aceru su za klasu jači u odnosu na Samsunga...imao sam Asus-a, i ekran je bio vrh, ne verujem da je taj Acer lošiji...elem, ja da biram sigurno ne bih uzeo Samsunga, pa pre bih pazario 7.7, nego taj tab2...

Za ekran zaista ne znam, ali procesor i baterija u Aceru su za klasu jači u odnosu na Samsunga...imao sam Asus-a, i ekran je bio vrh, ne verujem da je taj Acer lošiji...elem, ja da biram sigurno ne bih uzeo Samsunga, pa pre bih pazario 7.7, nego taj tab2...

Ufff, nisam znao da acer ima loš ekran... Zaboravio si i da acer ima i bolju kameru, nego ajde pusti sad to, kaži mi zašto bi pre uzeo samsung ?

Nije mislio da bi pre uzeo samsung u odnosu na acer, vec bi uzeo galaxy tab 7.7 u odnosu na galaxy tab 2 10.1 sto je i logicno..
Ovo moje za losiji ekran uzmi sa dozom rezerve, ja sam govorio o modelu acer iconia A500, ne o ovom.. S obzirom koliko su unapredili A510 hardware-ski, ludost je ne staviti bolji ekran.. Samo sam ti rekao kao savet, da obratis paznju, mozda je sve super...

Nije mislio da bi pre uzeo samsung u odnosu na acer, vec bi uzeo galaxy tab 7.7 u odnosu na galaxy tab 2 10.1 sto je i logicno..
Ovo moje za losiji ekran uzmi sa dozom rezerve, ja sam govorio o modelu acer iconia A500, ne o ovom.. S obzirom koliko su unapredili A510 hardware-ski, ludost je ne staviti bolji ekran.. Samo sam ti rekao kao savet, da obratis paznju, mozda je sve super...

Upravo tako...samo, i dalje nam nisi rekao zašto to moa biti android tablet? Planiraš pisati aplikacije za njega, ili...

Koliko ti je hitna kupovina ? Archos je najavio prodaju novog modela cija ce glavna karakteristika biti ekran od 13.3 inca. Mnogi osporavaju Archos kao firmu, mada imaju sasvim solidne proizvode , koji nisu high end ali nije ni njihova cena. Ovaj ce biti oko 300 Eura, imace 2 kamere po 2 mega i bateriju deklarisanu na 10500mAh mada zbog ekrana imace i vecu potrosnju. Ostale karakteristike su manje vise standardne za Archos. Procesor 1ghz Cortex a-8, 1 gb ram, 8 gb flash. Rezolucija ekrana 1200x800 i na jednom sajtu sam procitao da ce imati 10 point tac, mada to treba videti , dal ce stvarno biti tako. Naravno pitanje i koliko ce kod nas kasniti u prodaji, mada ovi sto se kod nas prodaju nisu mnogo kasnili i cene su im veoma slicne kao i u drugim zemljama.

Poslednja izmena:
Koliko ti je hitna kupovina ? Archos je najavio prodaju novog modela cija ce glavna karakteristika biti ekran od 13.3 inca. Mnogi osporavaju Archos kao firmu, mada imaju sasvim solidne proizvode , koji nisu high end ali nije ni njihova cena. Ovaj ce biti oko 300 Eura, imace 2 kamere po 2 mega i bateriju deklarisanu na 10500mAh mada zbog ekrana imace i vecu potrosnju. Ostale karakteristike su manje vise standardne za Archos. Procesor 1ghz Cortex a-8, 1 gb ram, 8 gb flash. Rezolucija ekrana 1200x800. Naravno pitanje i koliko ce kod nas kasniti u prodaji, mada ovi sto se kod nas prodaju nisu mnogo kasnili i cene su im veoma slicne kao i u drugim zemljama.

Evo, ja ću prvi osporiti Archos kao tablete sa lošim ekranima. Drugo, te karakteristike koje si naveo su užas za tablet na prelazu iz 2012 u 2013, a još momak ima 50K da potroši...zaboravi na Archos-a...

heh, 8 Gb kada je minimum svakog tableta 16Gb, A8, kada svi koriste A9, rezolucija od 1200x800 na >13incha, toliko ima GT na 7.7 + ono sto kaze djurkash, posle svim fail-ova sa njihovim ekranima,, oni moraju da naprave tablet kao sto je ovaj Acer sa cenom od 300e da bi privukli kupce, ovako ce moci samo da se slikaju sa svim svojim proizvodima..
Da ne govorim da bi taj ko ima para za normalan tablet (u ovom slucaju 50 000 rsd) pored Ipad3, Asusa, Acera, Samsuga, izabrao Archos, koji nikad nije uspeo da dovede ekrane ne do savrsenstva nego do stanja da rade.. Ja bi tog proglasio za budalu No 1 u Srbiji a i sire!

Ok, samo posto kazem ti nemam nikakvog iskustva sa tabletima, kako ja to da proverim kakav mu je ekran ?
djurkash : Nije prioritet ali znam da radim u androidu na mobu pa ne verujem da se baš toliko razlikuje na tabu...

Gde planiras da kupujes tablet??

Lepo uzmi npr taj Acer i stavi ga pored Samsunga ili Asusa za koje sam siguran da imaju kvalitetne ekrane.. postavi osvetljenje na pola ili na automatsko ili pak stavi na maksimum i uporedi ih, ne moras bas pixele da gledas, ali videces koji ti je prijatniji za oko..

Ufff pa ima dosta razlike, najveca je sto moras da drzis tab sa dve ruke.. 😛

Pre nego sto doju moderatori i pocnu brisanje, ova tema je trebala da ide ovde

http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?47-mobilnih-telefona-PDA-uređaja-tableta-i-navigacija

Elem, ne znam zasto si gadljiv na Samsung Note... po meni je on 2x bolji od Samsungove nove "tab 2" serije. 😉

Uostalom, sam Bench ti je ovde dao spisak mogucih kandidata pa izaberi par modela i zatrazi savet

http://mobile.benchmark.rs/tableti/vodich_za_kupovinu_tableta_oktobar_2012

Po meni, Samsung Galaxy Note 10.1 najbolji izbor. 😉

@ProMaster

Razlika izemdju stare i nove serije Samsung Galaxy Tab modela je u funkcionalsnoti pre svega.
Jesu obe sa Dual Core procesorima, ali...

1) Stara je bila napravljena na Tegra 2 platformi koja je kud i kamo slabija od TI OMAP 4430 platforme
2) Kao sto rekoh Tegra 2, a u novoj varijanti PowerVR SGX540 koji moze da pusta HD video (jedna od glavnih mana mana stare generacije)
3) Stara nije imala memorijski slot (Glavna mana po meni)
...
Za ostalo si u pravu.
Manje vise sve je isto osim sto je za Pad 2 u startu projektovana dosta niza cena od prve verzije koja je nerealno bila visoka 😉

Verovatno se moderatori nece sloziti, ALI dobro je da ovakva tema bude u sekciji -Tablet racunari-, npr meni a verujem i mng nije navika da za neki uredjaj pitaju tamo vec ovde gde se govori o tablet racunarima i gde se mogu dobiti informacije od ljudi koji ih koriste i njihova iskustva.. Ukoliko se slazu neka ostane tema, prventsveno zbog toga sto se zove ``Trazim tablet`` i moze pomoci ljudima kojima to treba..

Sto se tice GT-2 10.1 ja se stvarno izvinjavam, nisam zalazio dublje u informacije vec sam samo pogledao na gsm areni o cemu se radi.. Posto je vec takva situacija, onda im je bilo bolje da ga nazovu PLUS kao sto vec imaju naziva telefona i tableta sa tim dodatkom.. Naravno da ja nisam niko da to komentarisem, ali moje misljenje je da ova tzv. 2. (druga) generacija taba, ne zasluzuje da nosi takvu oznaku, pa sam zbog toga i predlozio coveku da pogleda Acer, s napomenom da se usresredi na ekran, s kojim ja nisam bio odusevljen na prethodnom modelu A500..

Jos jednom apel moderatorima, da razmisle o ostaljanju ove teme ovde, verujem da ce vremenom biti jako korisna!

Jedno je sigurno. Sa tablet uredjajem neces puno slikati.

Sto se tice GT-2 10.1 ja se stvarno izvinjavam, nisam zalazio dublje u informacije vec sam samo pogledao na gsm areni o cemu se radi.. Posto je vec takva situacija, onda im je bilo bolje da ga nazovu PLUS kao sto vec imaju naziva telefona i tableta sa tim dodatkom.. Naravno da ja nisam niko da to komentarisem, ali moje misljenje je da ova tzv. 2. (druga) generacija taba, ne zasluzuje da nosi takvu oznaku, pa sam zbog toga i predlozio coveku da pogleda Acer, s napomenom da se usresredi na ekran, s kojim ja nisam bio odusevljen na prethodnom modelu A500..

Pobogu zasto se izvinjavas??? 😀
Pa ovo je forum, mesto gde se diskutuje, postavljaju pitanja i na njih se odgovara.
Pola ovoga sto sam ti ja napisao ni sam nisam do skora znao, ali sam malo vise poceo da pratim rad naseg vrlog clana Gizma (kupovao sam i sam Samsung tab), pa sam cesljajuci po forumima dosao do "viska" informacija 🙂

Elem, kao sto rekoh, slazem se sa tobom za sve ostalo, jer unapredjenja nisu onakva kakva su bila ocekivana.
Ona su dosla tek sa Note modelom.

Ovo mu dodje kao neka osvezena varijanta... sto ti lepo rece PLUS!!! 😀 😀 😀

Ali, mislim da su mu bas zbog toga i dali umerenu cenu (od 300€ pa na gore), za razliku od starih kada su bili 600€ pa ihahahaaa navise. 😉

Pa prvensveno coveku, jer sam ga ``slagao`` da tako kazem, u principu ne volim da tvrdim nesto sto ne znam, a sad sam uradio to, no vidim da mi je oprosteno.. 😀

Ja sam letos na kratko koristio galaxy tab 10.1 i ostavio mi je utisak jako kvalitetnog uredjaja, uporedo sam ga koristio bratov Acer A500 i otuda ovoliko moje razocaranje kad je ekran kod Acera u pitanju, jer nije humano koliko je Samsungov bolji, takodje mi je i sam Samsung delovao kao mng fluidniji uredjaj, bez bagova.. Ali kontam da ako su vec u ovaj A510 ubacili hardware dostojan ovog vremena, znaci quad core, tegra 3, verovatno nisu ostavili onako ocajan ekran, tj nisu sigurno..

Hehhe, da stari su bili ludacki skupi, otprilike kao i ovaj Note 10.1, no on je ipak specifican zbog s-pena, koja u dobroj meri opravdava malo visu cenu, mada kad padne jos malo bice to sasvim dobra kupovina..

Izgleda da da si u pravu, evo ovaj je upoređivao ova dva taba između kojih se ja dvoumim i Samsung mu je winner, pored toga kada ih stavi jednog pored drugog meni se nekako čini da je ovaj samsung svetliji i da ima bolju sliku, pogledaj rezultate na 12:40, mada evo napisaću ih :
ACER : Battery life, Gaming, Extras
Samsung : Look and Feel, Web Browsing, Music, Movies
Pa pošto mi oba imaju neke nedostatke, onda ih ipak izbacujem ali sada već sigurno i precizno znam šta tražim :
- Ekran barem kao kod ovog samsung
- Baterija 7000mAh ili više
- Dobar hardver (1GB ram, i veoma dobar procesor)
ostalo ništa izmenjeno, to je ono što sam napomenuo u mom prvom postu, kamera min 3mp...

hmm, ok.. Nzm samo sta bi drugo mogao da uzmes za te pare.. I da jos jedna stvar, od cega je izradjen Acer, aluminijum ili plastika? Nisi mi rekao da li bi da kupujes tablet za kes, preko racuna, na rate, kako na koji nacin?

Pazi, ukoliko imas u kesuu tih 50 000, moja preporuka ti je samo Note 10.1, jer spaja bukvalno ova 2 tableta (A510 i Galaxy tab 2)
Jeste mu cena malo veca nego ovima ali vredi, nzm da li si gledao:

Sto se hardware tice, da ne bi opet pogresio mislim da ima isti procesor kao i GALAXY S3 (Exynos 4412 Quad-core), znaci ukoliko neces da igras igrice po ceo dan, ovo ti odgovara najvise, jer je exynos bolji, brzi u svakodnevnom radu, jedino je tegra bolja za igrice, 2GB rama, 5mpx kamera sa led blicem, PLS LCD ekran kao kod galaxy tab 2, BATERIJA - 7000mAh

Ono sto je mozda i najbitnije je da ce medju prvim Samsungovim tabletima dobiti JB(4.1.2 update).

Poslednja izmena:
hmm, ok.. Nzm samo sta bi drugo mogao da uzmes za te pare.. I da jos jedna stvar, od cega je izradjen Acer, aluminijum ili plastika? Nisi mi rekao da li bi da kupujes tablet za kes, preko racuna, na rate, kako na koji nacin?

Pazi, ukoliko imas u kesuu tih 50 000, moja preporuka ti je samo Note 10.1, jer spaja bukvalno ova 2 tableta (A510 i Galaxy tab 2)
Jeste mu cena malo veca nego ovima ali vredi, nzm da li si gledao:

Sto se hardware tice, da ne bi opet pogresio mislim da ima isti procesor kao i GALAXY S3 (Exynos 4412 Quad-core), znaci ukoliko neces da igras igrice po ceo dan, ovo ti odgovara najvise, jer je exynos bolji, brzi u svakodnevnom radu, jedino je tegra bolja za igrice, 2GB rama, 5mpx kamera sa led blicem, PLS LCD ekran kao kod galaxy tab 2, BATERIJA - 7000mAh

Ono sto je mozda i najbitnije je da ce medju prvim Samsungovim tabletima dobiti JB(4.1.2 update).

Pa dobro ako je to tačno da note tako spaja onda ću uzeti note, skupiću već nekako još malo para, ali nisam baš ljubitelj te olovke jer meni treba komp a ne sveska, da li je note dovoljno dobar za rad prstima kao i ostali tableti, i da li on ima gorila zaštitno staklo kao samsung ? I treće, kažeš on nije za igrice, šta to tačno znači, jel ću moći da igram sve ovo kao što može na acer iconia510 i tab2 ili ću biti na neki način ograničen ? Znam da sam možda smorio ali ja volim da kad nešto kupim da bude vrhunski 😀

Poslednja izmena:
Nisi smorio ne brini, znam sta znaci ta euforija pre kupovine.. 🙂 ae jedno po jedno.. 🙂

- Note je takodje odlican za rad prstima bas kao i bilo koji drugi tablet, samo on ima jos jedan + u odnosu na sve ostale a to je digitajzer prilagodjen S-penu, to je ona olovka.
- Verujem da je staklo isto kao i na galaxy tab 2, nzm da li je gorilla ili nije ali verovatno nema razlike
- Nisam rekao da nije za igrice, na njemu ces moci da pokrenes sve sto i na bilo kom tegra 3 tabletu, s tim sto je tegra Nvidia-in proizvod a znamo ko su oni i sta su kad je u pitanju grafika, tako da ako ces SAMO da igras igrice onda bolje uzmi tegra 3, ali posto vidim da neces da radis samo to onda je exynos bolji izbor za tebe.

Ovo ti je test pa lepo pogledaj i vidi da li je to ono sto tebi treba..

http://mobile.benchmark.rs/tableti/test_samsung_galaxy_note_10.1/

Nazad
Vrh Dno