Šta je novo?

Update kompjutera...

TozABG

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
210
Ovo je moj kompjuter.
Graficka Kartica: Nvidia Sapphire GTX 580 1536 MB GDDR5
Procesor: Intel i5-750 2.67 GHz
Memorija: DIMM DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX CL9
Kuciste: ThermalTake Soprano FX
Maticna Ploca: iP55 ASUS P7P55D
Opticki Uredjaj: DVD+/-RW Samsung SH-S223B/BEBE
Napajanje: 650W ATX Chieftec CFT-650-14CS FULL
Hard Disk: 1TB Samsung SpinPoint F3 SAHD103SJ
Zvucna Kartica: Creative Labs Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio bulk

Imam sansu da uzmem neki novi deo za komp, pa me zanima sta mi je najbolje da zamenim da mi traje na duze staze. Sto se tice graficke sacekao bi jos jednu dve serije da se pojave pa tek onda. Mislim da je najbolje resenje procesor? za neki i7?

pa verujem da bi i maticnu menjao kad bi uzimao i7. al mislim da nema potrebe jos da imam jaci procesor?
ssd bi mi izgleda bila najbolja opcija
ne klokujem...
Nego jel bi mi trebao neki kuler ili tako nesto mzoda?

Poslednja izmena:
pa verujem da bi i maticnu menjao kad bi uzimao i7. al mislim da nema potrebe jos da imam jaci procesor?
ssd bi mi izgleda bila najbolja opcija
ne klokujem...
Nego jel bi mi trebao neki kuler ili tako nesto mzoda?

kuler ti ne treba ako ne klokujes. pozeljan je, sa strane buke i temperature, ali nista nesto prenapucano... hyper212+ ili tako nesto, za ne mnogo novca.
opet, sa tom i7-iom za 1156 podnozje ne bi dobio puno, dok je memorijski kontroler, oc domet i optimizacija dosta bolje odradjeno na sandy/ivy procesorima.
ako kupujes ssd, gledaj da to bude najmanje 120/128gb, preporuke za samsung 830 i intela 330.

ako imaš para za bacanje, i ako to plaća nečiji ćale , kupi i7-3770k i najbolju z77 ploču,
po pravilu " što u dobru prodje u zlu se ne vraća "

ako ti nije do jurenja rezova, oc nadmetanja sa komšijinim sinom i sl.... zadrži taj i5-750 koji overklokovan i dalje šutira u dupe, i pevaj . mašinica ti je za svaki respekt .

i... ako imaš ŠTA , "s čim" je mnogo manji problem .

Poslednja izmena:
kolega klošare, hvala na dopuni izlaganja .

Vrh Dno