Šta je novo?

1090T + COOLER MASTER 212+ OC

Zvezdas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
11.07.2012
Poena
159
1090T + COOLER MASTER 212+ OC na ploci m5a97 pro .

Stavio sam 20x19 na 1.45v ali cpu uvek menja na 1.5v , 1.6v .. sto to ? i da li mozda mora pasta se menja ili cooler bolje da se stavi ? .Cpu u prime95 in-place large ffts [ maximun heat , power consumption , some ram ] on ide na 62c ?

Da batalim overclock ili da ga ostavim ovako ?

To kada tako naglo dize napon, to ti je LLC. Ploca ti je podesena na max kalibraciju voltaze. Pogledaj to u biosu.
Inace na vazdusnom hladjenju na 1,6v moze da ti degradira cpu samo tako!
Pusti Prime Blend test i gledaj napon u CPU-Z dok testira. Pre toga naravno u BIOS-u podesi LLC na Standard da cisto vidis kako se krece voltaza. Max dozvoljena za 1090T je 1,560v ako neces da ti degradira cpu. I max temp je 62c za core.

Poslednja izmena:
Napisi kompletan CPU setup iz biosa, iskljuci turbo, c and q ,c1....

Thermaltake BW 760is kako je ovo hladnjene za moj cpu ? imam isto x6 1090t ali oc na 4.0 i temp je 59c

Poslednja izmena:
za 4ghz stabilno sa x6 fenomchetom, a bez mnogo muchenja i sa sub 60c temperaturama, trebaju ti, 990fx sabertooth ili formula v, malo ozbiljnije hladjenje od tog hyper 212+ i tog vodenog, pozeljno sa lapovanom bazom + kvalitetna pasta, provetreno kucishte i ambijentalna ispod 27-28c. bilo koja od navedenih stavki, ako nije ispunjena, napaticesh se da izvedesh taj zahvat. plocha, mooozda moze i da ostane, ali ostalo....

-govorim u jednini jer je vishe nego ochigledno da su zvezdas i n5rovic ista osoba.

tkdjer, moj ti je savet da ne koristish vishe naloga, a ako vec insistirash da koristish, da to radish malo suptilnije, ovako deluje po malo smeshno i podrugljivo na rachun nashe inteligencije.

Koliko los fazon i po meni ne opravdan!:smackbum:

za 4ghz stabilno sa x6 fenomchetom, a bez mnogo muchenja i sa sub 60c temperaturama, trebaju ti, 990fx sabertooth ili formula v, malo ozbiljnije hladjenje od tog hyper 212+ i tog vodenog, pozeljno sa lapovanom bazom + kvalitetna pasta, provetreno kucishte i ambijentalna ispod 27-28c. bilo koja od navedenih stavki, ako nije ispunjena, napaticesh se da izvedesh taj zahvat. plocha, mooozda moze i da ostane, ali ostalo....

-govorim u jednini jer je vishe nego ochigledno da su zvezdas i n5rovic ista osoba.

tkdjer, moj ti je savet da ne koristish vishe naloga, a ako vec insistirash da koristish, da to radish malo suptilnije, ovako deluje po malo smeshno i podrugljivo na rachun nashe inteligencije.

neka sto je dupli, nego je i trostruki nalog lik napravio. metallac86 je jos jedan. zaista nema smisla.
treba im zavrnuti banane.

Poslednja izmena:
Ja sam takodje imao problem sa temperaturom vec na 3.8 GHz isti procesor u pitanju ploca asus m4a88t-v evo, ladjenje hyper 212+. Dizao je sistem i na 4.2 GHz ali pri vecem opterecenju na 3.8 ( prime ili linx )temperature su bile oko 62C pa cak i prelazile preko.

Nazad
Vrh Dno