Šta je novo?

Targo Telekom

Moras otvoriti portove na ONT... za web pristuo port 80, ftp port 21,.....
Ma ne moras. Bitno je da je startovan servis FTP i treba ti javna adresa rutera.

Posle toga se logujes sa udaljene lokacije ftp://xxx.xxx.xxx.xxx, ako koristis ili Windows 7 Explorer...
Ako skines neku FTP aplikaciju, samo ti treba javna IP adresa.

Poslednja izmena:
Da li je kod ostalih Targo korisnika studio B los kao kod mene? Treperenje nalik na smetnje prouzrokovane drugim uredjajem.(i u analognom i u digit.prijemu)
Sad nesto gledam izrazenije je u dktv.

Poslednja izmena:
Ma ne moras. Bitno je da je startovan servis FTP i treba ti javna adresa rutera.

Posle toga se logujes sa udaljene lokacije ftp://xxx.xxx.xxx.xxx, ako koristis ili Windows 7 Explorer...
Ako skines neku FTP aplikaciju, samo ti treba javna IP adresa.
Tako, provereno, ne radi kod mene, zato sam i pitao. Kada sam nakačen na moju mrežu, nema problema, koristim FileZilla, spolja :trust:

Tako, provereno, ne radi kod mene, zato sam i pitao. Kada sam nakačen na moju mrežu, nema problema, koristim FileZilla, spolja :trust:

Ja sam to probao jos ranije i zezao se sa tim par dana i kad sam video da ne moze digao ruke skroz. Mnogo problema ima sa ovim ROUTEROM, takodje meni najbitnije WiFi umrezavanje ne mogu da resim sa ovim njihovim routerom. Vidim dosta ljudi ovde trenutno to ne kapira kao problem jer su sada u euforiji oko samog uvodjenja i uopste dobijanja trenutno najkvalitetnije ponude u Srbiji, a kasnije ce kao i ja sto sam videti da imaju router sa puno nemogucnosti tipa ( WiFi umrezavanje, pristup ftp sa spoljne mreze, dobijanje uputstva za router od strane Targa...itd).

Ovo realno jeste problem, samo ne kapiram koji je nivo problema, ja napr. na telekom huawei-u bez problema pristupam drugim racunarima u kuci, sto je odlicno posto download obicno ide na "kanti" a gledanje na malo jacem ali bucnijem kompu. Ne bih da moram da vucaram USB od kompa do kompa, posto na ovaj nacin mogu da drzim gde sta hocu.

Da li je kod ostalih Targo korisnika studio B los kao kod mene? Treperenje nalik na smetnje prouzrokovane drugim uredjajem.(i u analognom i u digit.prijemu)
Sad nesto gledam izrazenije je u dktv.

To sa Studijom B je i na IPTV. Očigledno rade negde iz studija konverziju iz analognog u digitalno i tu dolazi do smetnji.

Meni Studio B služi samo da vidim koliko je stepeni :D

Evo jos jednog testa, vidi ping na donjoj slici!

p.s. Jos samo da napomenem da sam uspeo Targov router da stavim u BRIDGE mod uspesno i time resio sve probleme koje sam imao sa WiFi umrezavanjem :banana: jer sam na ovaj njihov nakacio svoj WiFi router koji mi normalno u WiFi-ju povezuje sve uredjaj.

U tome mi je pomoao clan "Vuk" kome se ovim putem zahvaljujem...:wave:

Ono sto je potrebno uraditi za BRIDGE mod je:

Pre povezivanja routera podesiti ih da ne budu u istom LAN opsegu npr. "vaš router" ima default LAN adresu 192.168.1.1 pa ako je i TARGOV ruter na toj adresi promeni "vaš router" u npr. 192.168.0.1. Potom povežite oba uređaja, iz targovog rutera LAN1 u WAN port drugog rutera. Targov ruter se prebaci u bridge mod, snimite podešavanja i restartujete ga. Drugi ruter se podesi da na wan-u ima connection type "Dynamic IP" i potom se i on restartuje. Posle ovoga bi sve trebalo da proradi.

Prilozi

• Speed test.jpg
    Speed test.jpg
    18.5 KB · Pregleda: 233
Poslednja izmena:
Moram da te ispravim: nisu Svedjani ispalili TT sa cenom modema, nego su raskinuli pregovore oko isporuke opreme. Razlog za prekid saradnje je to sto je TT odugovlacio sa potpisivanjem ugovora (6 meseci i vise). Takodje za svo to vreme TT nije uspeo da obezbedi finansiranje celog projekta. Svedjani, kao ozbiljna firma, ne posluju u maniru lokalnih biznismena "dodjem ti kilo evara". Za svaki ugovor, pre potpisivanja zele da vide realnu i ostvarivu finansijsku konstrukciju. Ako toga nema, nema ni ugovora.
Inace, po prvobitnom dogovoru i planu, TT je trebao da pre kraja 2011. krene sa triple-play uslugom (BB internet, IPTV i VoIP). Posto TT nije imao para da to izgura, postepeno su izbacili prvo VoIP a kasnije i IPTV. Ostao je "samo" internet i TV. Cak i sa tim skracenim planom, TT je dosta kasnio u svojim aktivnostima, i u prolece 2012. Svedi su definitivno odustali od celog posla.

Pozdrav

Edit: typo greske

Ovo bas i nije tacno. Ericsson je posao dobio zato sto je pristao na uslove od TT, a potom ga je izgubio jer je poceo da se pravi pametan i da prica kako nije bas tako mislio...
Inace, da vam ne bude zao, Ericsson kao firma na globalnom nivou odustaje od pristupnih mreza...

Zar nije onda mogao bolji ONT od ovog izraelskog da se nadje? Kako to da bas nema nista o tom modelu nigde na inetrnetu, cak ni na ECI sajtu?

Ja sam to probao jos ranije i zezao se sa tim par dana i kad sam video da ne moze digao ruke skroz. Mnogo problema ima sa ovim ROUTEROM, takodje meni najbitnije WiFi umrezavanje ne mogu da resim sa ovim njihovim routerom. Vidim dosta ljudi ovde trenutno to ne kapira kao problem jer su sada u euforiji oko samog uvodjenja i uopste dobijanja trenutno najkvalitetnije ponude u Srbiji, a kasnije ce kao i ja sto sam videti da imaju router sa puno nemogucnosti tipa ( WiFi umrezavanje, pristup ftp sa spoljne mreze, dobijanje uputstva za router od strane Targa...itd).
Juče sam napokon uspeo da razgovaram sa inženjerom iz Targo podrške, izneo mu tri problema:

1. WiFi umrežavanje putem Homegroup,
2. pristup USB-u sa spoljne mreže,
3. postavljanje uputstva za ONT na njihov sajt. Kako mi je rečeno

Kako mi je prenešeno, oni nisu isprobali uređaj da li podržava pod 1. i 2. Pod 1. su probali samo klasično da se umreže i to putem kabla, to znamo da funkcioniše i na WiFi. USB pristup spolja nisu testirali. Obećano mi je da će to uraditi za vikend i da će mi odgovori biti spremni u ponedeljak.

Pa, ako su lagali mene, lažem i ja vas.
Usvakom slučaju, postaviću rezultate ako ne može i ako može - kako!

Juče sam napokon uspeo da razgovaram sa inženjerom iz Targo podrške, izneo mu tri problema:

1. WiFi umrežavanje putem Homegroup,
2. pristup USB-u sa spoljne mreže,
3. postavljanje uputstva za ONT na njihov sajt. Kako mi je rečeno

Kako mi je prenešeno, oni nisu isprobali uređaj da li podržava pod 1. i 2. Pod 1. su probali samo klasično da se umreže i to putem kabla, to znamo da funkcioniše i na WiFi. USB pristup spolja nisu testirali. Obećano mi je da će to uraditi za vikend i da će mi odgovori biti spremni u ponedeljak.

Pa, ako su lagali mene, lažem i ja vas.
Usvakom slučaju, postaviću rezultate ako ne može i ako može - kako!

Super! Mada samo da znas da su meni pre nedelju dana rekli da ce me kontaktirati iz tehnicke sluzbe i to jos uvek nije uradjeno. Danas opet zvao i rekli "Gospodine cim budemo imali resenje iz tehnicke sluzbe neko ce vas kontaktirati" i ja naravno opet na cekanju...

Dobro, ti u svakom slucaju javi sta se desava, mada ja preporucujem svima da rese kao ja i da se vise ne nerviraju oko toga ako ne mogu da cekaju resenje tehnicke sluzbe.

Evo nekih merenja kod mene, preko laptopa na WiFi-u

^ Po mom misljenju sasvim zadovoljavajuce. Naravno, uvek bi bilo bolje da je jos nizi, ali ni mnoge druge stvari nisu idealne, pa tako ni ovde ne treba biti nerealan

u kom browseru si merio ?

Da li neko mozda zna zasto ponekad kada zelim da konektujem na ruter preko wifi-a da bi izasao na net sa laptopa dobijem poruku da nema mreze i kada uradim diagnose problema on mi izbaci "Wirelless Network connection doesn't have a valid IP configuration" on sam resetuje ruter i posle toga je sve OK. U cemu je problem?

Ako nemam odgovarajuci digitalni tjuner kakva ce mi biti slika sa targovim TV paketom. Znaci imam TV sa digitalnim tjunerom ali ne taj Dvb-C cini mi se da se tako zove? Sada sam na Vektoru, pa ako je neko presao na Targo i nema taj digitalni tjuner samo da mi kaze ima li vidne razlike?

jos jednom,chrom daje lazne rezultate :) testirajte ili u firefox-u ili u exploreru

Samo jos jednom da pitam: Jel moguce da oni i dalje nastavljaju da rovare sve ulicne trotoare bez ikakvih sankcija? Neke vidim ostavljene poluprekrivene, ali cak i ono sto su zalili skroz asfaltom izgleda toliko nakaradno jer niti je izravnato kako treba, grbavo je, zapinje se za to... Blagi uzas, a pravljenje tog asfalta je nekad kostalo.

Jel stvarno moguce da im za te mikro-rovove ne trebaju neke posebne dozvole?

Evo rezultata iz IE

Samo jos jednom da pitam: Jel moguce da oni i dalje nastavljaju da rovare sve ulicne trotoare bez ikakvih sankcija? Neke vidim ostavljene poluprekrivene, ali cak i ono sto su zalili skroz asfaltom izgleda toliko nakaradno jer niti je izravnato kako treba, grbavo je, zapinje se za to... Blagi uzas, a pravljenje tog asfalta je nekad kostalo.

Ja stvarno ne razumem kome je pitanje upuceno.

To sto ti mislis da su oni dosli sa masinom (BTW "oni" uslovno, imaju podizvodjace) i seku tek tako naravno da tako ne ide.Prijatelj mi je komunalni inspektor i on je resavao 10 prijava radova za 10 lokacija.
Slobodno pisi prijave komunalnoj gde god vidis, jedino tako ce neko i izaci na teren.
Da za mikro-rovove treba MANJE dozvola ne i NIKAKVA dozvola.

Ovo je jutros izaslo u Pregledu. Nuba je u stvari postala Targo jos 2011?!

nuba-targo.jpg

Nazad
Vrh Dno