Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Nokia-808-dissambled.jpg

http://pureviewclub.com/2012/6467

We updated camera lens......cover :)

^ Nekoliko korisnika se zali da im Store i jos neke aplikacije nakon update-a ne rade, pa su povukli update. Velikoj vecini je sve proslo bez problema.

Apdejt se ne povlači sa tržišta zbog nekoliko korisnika.

*****i, mada ja ne znam dal su ukupno 2-3 ljudi ostavili da rade Belle..

Na ovoj temi sve po starom :D
Troje - četvoro istih ljudi cepa reklama i tako u krug ...

Moguća je slika od najviše 38 Mpix, ali nema smisla praviti toliku sliku u telefonskom režimu.

Ja bih gotovo uvek koristio PV mode od 8mpx, svi se slazu da je to nesto najbolje sto se kamere tice.
8mpx je i vise nego ok, a u stvari se koristi 38mpx i slika je vrhunska.

da, moguce je i nije besmisleno, kad bi znao nesto o fotografiji

a kad bi stavili android tesko bi implementirali oversampling i xenon i rich audio sa danasnjim hardverom

Bez ikakvog trolovanja zanima me zasto na androidu ne bi radio xenon sa danasnjim hardverom kada bez problema radi na mojoj 4 godine staroj n82? Ajde oversampling kontam (mada ne vidim zasto ne bi radilo, vise bi bilo potrebno vreme da se napravi) ali za xenon ne razumem.

Radilo bi ali nece ovi jadnici da se potrude, serviraju upgrade na kasicicu i namerno izbacuju "isti" telefon po 2-3 godine zaredom.
Sto se kamere tice jedino i samo Nokia se trudi i donosi inovacije na tom polju, drugi samo pricaju u prazno.
Objasnili su sa N8-808-920.

N8 je telefon star preko 2 godine, pa ni dan danas nijedan Android ne moze ni da mu se priblizi sto se kamere tice. Takodje je u svoje vreme imao mozda i najkvalitetniji 720p video ukljucujuci i audio kvalitet. Odlicnu multimediju...

Poslednja izmena:
Bez ikakvog trolovanja zanima me zasto na androidu ne bi radio xenon sa danasnjim hardverom kada bez problema radi na mojoj 4 godine staroj n82? Ajde oversampling kontam (mada ne vidim zasto ne bi radilo, vise bi bilo potrebno vreme da se napravi) ali za xenon ne razumem.

zato sto je Symbian operativni sistem za rad u realnom vremenu za razliku od Androida iOSa WP itd. pa je implementacija xenona i sinhronizacija istog mnogo laksa, jednostavnost ima i svojih prednosti

Nazad
Vrh Dno