Šta je novo?

Restartovanje (novog) kompa

Exodusbgd

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2005
Poena
815
Moja oprema  
Mobilni telefon
S25 Plus
Pozdrav,

Uzeo sam pre par nedelja za burazera konfiguraciju (Altos Player), da se ne bi smo više cimali na jednom kompu.

Specifikacije:
Proizvođač ALTI
Model Altos Player
Matična ploča MB LGA1155 MSI H61M, PCIe/DDR3/SATA2/LAN/DVI/7.1
Procesor Intel® Pentium® Dual-Core G620, 3MB BOX 32nm
Takt procesora 2.60GHz
Memorija DDR3 4GB(2x2)
Kapacitet hard diska 500GB
Grafička kartica AMD Radeon 6670 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/bulk/128bit
Optički uređaj DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB
Zvučna kartica Integrisana
Kućište Midi Tower, black
Napajanje 500W

Radio je fino do pre 5-6 dana, kada se javio prvi restart. OK, mislio sam - ništa strašno. Međutim, od tog dana se otprilike svaki dan jednom restartuje, a evo danas već tri puta! Temperature CPU-a su ok (41 stepen).

Šta da probam? Ja sumnjam na napajanje, jer vidim da u ove konfekcijske konfiguracije ugrađuju najgora smeća od kineza.

Mogu li se nekim programom precizno očitati voltaže, jer trenutno nemam bekap napajanje da proverim ispravnost ovog (a i ima onu garantnu nalepnicu pozadi).

Zlo mi je kad pomislim da treba sad da nosim ceo komp u Alti servis, pa da čekam isti par nedelja...

Dajte mi gram nade :D Da li ovi simptomi mogu ukazivati na softverski kvar? Nažalost, Win 7 ne izbacuje nakon takvog restarta bilo kakav error report i sl.

Ako nema win greske verovatno je hardverski nesto. Bolje odnesi,nemoj da bijes glavu,neka je lupaju oni.

To znam, naravno, ali čuo sam da to nije najpouzdanije.

nisu pouzdana ocitavanja iz bios-a... niti bilo koja softverska(ogradjujem se od evga nex 1500:D)
meni prvo smrdi na napajanje... ono i nije standard kvaliteta.
u svakom slucaju, ne igraj se ako je gotova masina(nalepnice i ostalo), nego nosi to u servis, neka se oni bakcu
Slazem se sa kolegom Turokom, masina je u garanciji i najbolje je odneti njima da to srede.

verovatno je napajanje na izdisaju
jesi ga pipao da li je vrelo ?

Ma nešto se razmišljam... i da ga reklamiram, opet stavljaju isto kinez smeće... Videću sa burazerom da se otvori za onaj OCZ što ima za 4k, a ovo će da ide na reklamaciju.

bolje ga reklamiraj ako pokidas stikere (dok ga otvaras) nemas garanciju ni na jednu komponentu
"ako je napajanje" probaj da se dogovoris da ti stave neko firmirano uz doplatu
problem je ako nije napajanje stavis drugo i gubis garanciju

bolje ga reklamiraj ako pokidas stikere (dok ga otvaras) nemas garanciju ni na jednu komponentu
"ako je napajanje" probaj da se dogovoris da ti stave neko firmirano uz doplatu
problem je ako nije napajanje stavis drugo i gubis garanciju

+1

Nazad
Vrh Dno