Šta je novo?

Targo Telekom

Moram da te ispravim: nisu Svedjani ispalili TT sa cenom modema, nego su raskinuli pregovore oko isporuke opreme. Razlog za prekid saradnje je to sto je TT odugovlacio sa potpisivanjem ugovora (6 meseci i vise). Takodje za svo to vreme TT nije uspeo da obezbedi finansiranje celog projekta. Svedjani, kao ozbiljna firma, ne posluju u maniru lokalnih biznismena "dodjem ti kilo evara". Za svaki ugovor, pre potpisivanja zele da vide realnu i ostvarivu finansijsku konstrukciju. Ako toga nema, nema ni ugovora.
Inace, po prvobitnom dogovoru i planu, TT je trebao da pre kraja 2011. krene sa triple-play uslugom (BB internet, IPTV i VoIP). Posto TT nije imao para da to izgura, postepeno su izbacili prvo VoIP a kasnije i IPTV. Ostao je "samo" internet i TV. Cak i sa tim skracenim planom, TT je dosta kasnio u svojim aktivnostima, i u prolece 2012. Svedi su definitivno odustali od celog posla.

Pozdrav

E to je pravi i potpun info.
Bilo mi je "cudno" to sto pricaju, ali ...
Ovo vec ima mnogo vise (u potpunosti) smisla.

Zar kablovski operateri ne dolaze samo ako postoji saglasnost više od 50% stanara? Dajem primer za SBB koji je to zahtevo pre par godina kad sam se raspitivao da li bi došli u moj ulaz gde trenutno postoji samo PTT KDS.

ma ocigledno im se mnogo zuri...daj sta das...
kada su postavili meni su rekli hvali te nas po ulazu :D, realno ljude zabole za 5Mbita uploada, a ipogotovo od kako su svi ostali podigli download i sada svi imaju prosek od 1MB na torrentu

Poslednja izmena:
Saglasnost za radove normalno moraju da dobiju, a vec je receno da TT ulazi u zgradu makar jedan korisnik hteo njihovu uslugu. Ako si na to mislio :)

Izvinjavam se, nisam bio precizan :D Pitao sam na osnovu toga što je @P307 rekao da u zgradi ima PTT KDS i Vektor.

kada su postavili meni su rekli hvali te nas po ulazu :D, realno ljude zabole za 5Mbita uploada, a ipogotovo od kako su svi ostali podigli download i sada svi imaju prosek od 1MB na torrentu

Onda nek spustaju cenu :) To bi bilo bolje onda.

Naravno da moraju imati saglasnos (odluku kucnog saveta) i to napismeno sve sa pecatima, za bilo kakvo busenje i radove po zgradi (prema "novom" zakonu) i da donesu idejni projekat (da pokazu) po kome ce raditi instalaciju i ... svasta nesto...
Dacemo mi njima saglasnost, verujem da tu nece biti problema.

Lepo ja kazem sto ih je vise u zgradi (ulazu) to je veselije... :D

Poslednja izmena:
realno, ako nemaju arene u ponudi, nema šta da traže.

Realno,prvo odes na oficialni sajt informises se malo,pa onda odlucis sta ces da napises.

kod mene u ulazu prvo nisu dobili dozvolu pa sam pričao sa predsednikom kućnog saveta koji je rekao da može... poslao njima sve podatke i oni čoveka već 3 nedelje nisu stigli da nazovu i dođu po pečat i potpis...

Onda imaju šansu u mojoj zgradi, jer SBB sa 5x bržim i jeftinijim internetom + digitalnom tv, nije imao.

Posto sam se preselio na Bez.Kosu i hocu da uzmem Targo ali me brine situacija oko Dulica i Nube (pominje se da je Targo istih vlasnika). Kapiram da je ulozeno dosta para tu ali opet...

Pa valjda ce podmazati malo i sve ce biti ok :D Mnogo je para ulozeno, a i kablovi su pod zemljom sigurno ih nece cupati :D

10/1,5 je više od 5, a većina fura taj paket na ADSL-u.

Necu da zvucim bezobrazno, ali o cemu ti pricas ? Targo daje 10/5 za 1599 dinara, a SBB daje 10/1 za 1540, ne kapiram po cemu je to 5x brze i jeftinije ???

Niste razumeli čoveka, ne dižite odmah dreku :)

Nije mislio 5x u odnosu na TT, nego na prosečan ADSL koji se u zgradi koristi, pa opet SBB u toj zgradi/ulazu/domu penzionera nije prošao, tj. uspeo da provuče kablove, tako da ne misli ni da će TT to da uradi.

Poslednja izmena:
Kao sto kaze mighty, covek je mislio na adsl.

A da su skuplji nije da nisu: 1god. TT 1900, Sbb/bilo koji drugi normalni provajder 1550
Da su samo stavili normalnu cenu na 1god. i da su ljudima koji hoce na 2 god. ponudili vecu brzinu, moglo bi da se kaze da je OK ponuda, ali (bar po meni) ovako su ispali ....

Poslednja izmena:
Njega vešto izbegavaju :d

Ja ih smaram svaki dan, ni ne znam vise koliko u telefonu imam brojeva :D Kao zadovoljni su odzivom u ulici, ali rade druge ulice.A cev je postavljena, samo da se uduva kabl i nastavi sa 10-ak bandera.

Pa pretpostavljam da znaju dinamiku radova (bar okvirno), tako da mi nije jasno sto ti jednostavno ne kazu kad se otprilike ocekuje da pocnu da rade tvoju ulicu. Pa nek je i za mesec dana, ali kad bi ti rekli lakse bi bilo i tebi, a verujem i njima jer ih ne bi onda stalno zivkao :D

Meni nije toliko hitno, ali kad su vec svi poceli da koriste TT , onda bi i ja :D
Ako mi jave za wifi umrezavanje nesto pisem vam ovde.Ovde iz shopa su poslali mail pa cemo videti...

Poslednja izmena:
Meni nije toliko hitno, ali kad su vec svi poceli da koriste TT , onda bi i ja :D
Ako mi jave za wifi umrezavanje nesto pisem vam ovde.Ovde iz shopa su poslali mail pa cemo videti...

Zvao sam vise puta po pitanju WiFi umrezavanja i nista mi nisu resili. Zadnji info je "nas router to podrzava, treba da se posavetujete sa nekim ko se razume u mrezu da vam to namesti". Na kraju sam im trazio da mi posalju podesavanje za BRIDGE kako bi postavio svoj WiFi router i rekli su da ce mi iz tehnicke podrske poslati mail. Ajde ako je neko resio ovaj problem neka napise koju rec...

Pa pretpostavljam da znaju dinamiku radova (bar okvirno), tako da mi nije jasno sto ti jednostavno ne kazu kad se otprilike ocekuje da pocnu da rade tvoju ulicu. Pa nek je i za mesec dana, ali kad bi ti rekli lakse bi bilo i tebi, a verujem i njima jer ih ne bi onda stalno zivkao :D
Po svemu do sad vidjenom ne verujem da znaju dinamiku radova, niti da imaju bilo koji jasan plan poslovanja (osim da pod hitno moraju da pocnu da vracaju ulozene pare ali i za to je potrebna organizacija) nego idu nasumicno i u hodu pa kako se zadesi. Sto neko vec rece, sve decije bolesti koji su ostali provajederi davno prelezali ovi ce sad morati da ponove i to sve do jedne a verovatno i neke nove. Kako je krenulo te 2 godine koje traze postaju sve neizvesnije i duze. Ajde sto korisnici nisu dobili nikakvo uputstvo za ONT uredjaje ali da ni oni sami nemaju to uputstvo niti znaju da ga koriste i korisnicima rese najelementarnije probleme je biser svega.

Pozdrav svima. Zvali su da me obaveste da su se stekli uslovi za prikljucivanje i sutra treba da dodje TT komercijalista da potpisem ugovor. Interesuje me koliko vremena protekne od potpisivanja ugovora do realizacije? Da bih znao zbog obaveza koje imam prema trenutnom kablovskom operateru.

oko 20-ak dana, cini mi se da niko nije duze cekao.E sad mogu i ranije, a mogu i kasnije.

Pozdrav svima. Zvali su da me obaveste da su se stekli uslovi za prikljucivanje i sutra treba da dodje TT komercijalista da potpisem ugovor. Interesuje me koliko vremena protekne od potpisivanja ugovora do realizacije? Da bih znao zbog obaveza koje imam prema trenutnom kablovskom operateru.

Koji deo grada?

Nazad
Vrh Dno