Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uuuuu "OK" bogami to je pohvala 🙂 Slazem se ya to cose, majku mu nije mi jasno gledam u sliku i ne vidim tako nesto, i onda kad neko pomene prosto ti bode oci...

Ne znam koliko dugo se baviš fotografijom, ali posle par godina takve stvari primetiš dok si rek'o keks. 🙂

Inače, mogao si i da kropuješ taj deo fotke.

Uuuuu "OK" bogami to je pohvala 🙂 Slazem se ya to cose, majku mu nije mi jasno gledam u sliku i ne vidim tako nesto, i onda kad neko pomene prosto ti bode oci...

Pa to se zove iskustvo, vremenom ces jedno 15 parametara slike da cekiras za 1 sec, i to bez razmishljanja o njima 🙂 Sve je u praksi...

Jedna od utorka iz pomalo ekstremne stenje 🙂

035-16x9-800x449.jpg

Poslednja izmena:
Veci je problem sto solja nije osvetljena kako treba...

To sam primetio i ja. A sta je trebalo da uradi? Blic? Kako bi to uticalo na bokeh?

Clone tool i ponovo iscrtavanje šolje po horizontali (delom i po vertikali). Posle toga posvetliti šolju (direktan blic bi mogao više da škodi nego da pomogne - tu bi raw sasvim dovoljno pomogao), ukloniti šum i bokeh napraviti više puterastijim, smanjiti rezoluciju fotke i postaviti na forum.

@ATI'

Obe lepe, ali ne i wow lepe. Druga idealna za neki wallpaper na fonu (da se secne gde treba prethodno). 🙂

Poslednja izmena:
Ja samo da se pohvalim, D5100 i 35mm stigli kuci 🙂 Cim stane kisa krecem u akciju 😀

^hahahha, odavno mi je taj nick sumnjiv :d
Ja samo da se pohvalim, D5100 i 35mm stigli kuci Cim stane kisa krecem u akciju

Lepo ste se ponovili ti i djole, 5100 i 600d 😛 I nema stajanja, sad i izmaglica i kisne kapi moraju da ti budu inspiracija 🙂

Poslednja izmena:
Hvala, ce bude :d

Pozdrav svima, ja sam nov u svetu DSLR i ovo su moje prve fotke. Malopre mi HSV rekao da ovo ništa ne valja, šta znam, možda i ne valja ali s obzirom da su mi ovo prve fotke ja sam zadovoljan.

mojabatacopycr233jpgkpo.jpg

cvet3copyjpg9.jpg

Znas kako ja gledam, mimo svih tih pravila o fotkanju, postoje zanimljive tj interesantne fotografije i dosadne, na kojima ti se oko ne zadrzava ... Npr ova iznad Atijeva fotka mi je vrlo interesantna da pogledam sve detalje na njoj, nisam ljubitelj toliko nabudzenih fotki ali ova njegova je dobra i zaokupljuje paznju, samo oblak gore levo mi nesto smeta, ali vrlo interesantna...

U svakom slucaju, nemoj da gledas dosadne fotke, citaj prvo o fotografiji, gledaj tudje radove, nauci osnovna pravila da bih posle mogao da ih prekrsis 😉 posle ces naci neki svoj stil.. Ali prica, za pocetak nije lose je bezveze, napravi dobru fotku, neceg interesantnog, jer fotografijom ti prenosis tvoj pogled na svet 😉

možda i ne valja ali s obzirom da su mi ovo prve fotke ja sam zadovoljan.

Ja generalno nikad nisam zadovoljan svojim fotkama, jer uvek moze bolje. I mislim da kad si svestan toga, onda mnogo bolje trpis kritike i samim tim brze napredujes.

Uradi resize na fotkama, sa brzim netom ih otvara dugo i koci.

Ne volim da komentarisem fotke koje mi se ne svidjaju, al aj: Obe fotke izgledaju ovako: "Uuuuuu imam mali DoF i bokeh -skljoc, skljoc - fuck yea, nailed it!"

Poslednja izmena:
OK, hvala na iskrenosti, idemo dalje.

^ Pa tako i treba, samo mi nije jasno kako i sam nisi video da lice na fotografije sa kompakta koji je pao na zemlju i slucajno okinuo? 🙂

Ti bre definitivno treba da odes na seminar "neznog saopstavanja konstruktivne kritike" 😛

Što, pa rekao sam OK. Takođe sam rekao da su mi prve, šta vam je sad nejasno?

Znas kako ja gledam, mimo svih tih pravila o fotkanju, postoje zanimljive tj interesantne fotografije i dosadne, na kojima ti se oko ne zadrzava ... Npr ova iznad Atijeva fotka mi je vrlo interesantna da pogledam sve detalje na njoj, nisam ljubitelj toliko nabudzenih fotki ali ova njegova je dobra i zaokupljuje paznju, samo oblak gore levo mi nesto smeta, ali vrlo interesantna...

U svakom slucaju, nemoj da gledas dosadne fotke, citaj prvo o fotografiji, gledaj tudje radove, nauci osnovna pravila da bih posle mogao da ih prekrsis 😉 posle ces naci neki svoj stil.. Ali prica, za pocetak nije lose je bezveze, napravi dobru fotku, neceg interesantnog, jer fotografijom ti prenosis tvoj pogled na svet 😉

Zanimljivo. Odmah da se ogradim, ne govorim o tehničkoj izvedbi fotografije sada, već o utisku.

Tebi su ATIjeve najnovije fotke super ali meni su prijatne za gledanje koliko i operacija oka čekićem i dletom. Fotografija je prenapucana, detalji su, iskreno rečeno, sprženi, sve je odvrnuto na 15 a već na 11 je neprijatno, sve sija kao da je premazao autolakom... ne znam kako izgleda originalna fotografija, ali ove okačene deluju kao da je neko dao lightroom malom detetu u ruke. Deluje kao nešto što bi Džeremi Klarkson proglasio remek delom na Top Gearu. Deluju mi kao moje "obradih ih maljem" fotke.

Sa druge strane, koliko god su Đorđetove fotografije proste i nedorečene, 2 fotografija je jednostavno prijatna za gledanje. Ne kažem da je dobra, samo veoma prijatna za videti.

Stvarno. zašto svi mrze da ostave prirodu u prirodnim bojama?

Poslednja izmena:
Ne, napisao sam, Atijeve fotke su mi interesantne, na fin nacin sam rekao sta mislim 😉 ... Nisam ljubitelj istih, ali nije dosadna, zaintrigirala me je, zastao sam i pogledao, a to je svakako cini dobrom fotkom.. Naravno, imam zamerku, sa tim oblakom levo gore, ali dobro..

Dok su ove dve "prirodne" djubre, bez ikakve vrednosti. Nemaju nikakvu pricu, niti skrivenih detalja, nista impresivno, cak su podeksponirane, lose komponovane i jednostavno dosadne.

Ne planiram da vredjam bilo koga, ali to je moje iskreno misljenje. Daleko od toga da ga treba uvazavati i da sam ja strucan da iznosim takve stavove, ali naravno nije za dramu, niko se naucen nije rodio !

I pise se Djordjeve fotografije ! 😛

I sad opet gledam Atijevu fotku, lepo je podelio po trecinama nebo i zemlju, ove senke su mi interesantne, oblaci su sjajni, u njima uvek nalazim razne oblike, osim tog u levom gornjem cosku, pa kada gledas fotku, uocis neke crne figure, sitne da se ne vid sta su, meni jedna lici na kamilu iz prvog gledanja, pa posle kad provalim da sam se zaneo kontam da je verovatno neko rastinje, ali u svakom slucaju fotka je probudila neku emociju i neko razmisljanje u meni.

Dok ovo cvece, kao vidi cvece.. Skrol dole !

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno