Šta je novo?

iPhone 5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Recimo, kad letim sa dva povezana leta, lakše mi je da u nekom trenutku promenim bateriju, nego da jurim mesto na aerodromu gde bih mogao da je dopunim, a posebno ako se desi da se isprazni baš u avionu.
Razumem te ja ali koliko tebi traje baterija? Ako ujutru, kada se probudim, skinem telefon sa punjača pa šta god radio traje mi makar do ponoći (i na iPhone i na SGS2). Do duše, u avionu ne koristim telefon, uglavnom radim nešto na laptopu i na njemu ujedno slušam muziku.

@NSX
Zavisi koju ciljnu grupu posmatraš. Ako posmatraš mlađe, bez posla i primanja, onda si u pravu ali ako posmatraš ljude koji rade i imaju svoju porodicu, teško da će neko ko ne može da priušti od plate da žrtvuje ušteđevinu i da se zadužuje zbog "statusa".

Zasto se iz teme brisu linkovi koji se ticu iPhone-a 5?? Nisam nikakvu sliku postavio ovde? Cemu brisanje linkova?

Takodje dobijam kazne zbog one slike iPhone 10 koju sam postavio pre 2 dana... neke stvari mi definitivno nisu jasne. U temi kako Apple gubi patent bitku su padale uvrede, kletve i razna pljuvanja vec nedeljama pa nikome nista?

Poslednja izmena:
To sto si ti postavio je vise za onu drugu temu u trendovima ;)

@NSX
Zavisi koju ciljnu grupu posmatraš. Ako posmatraš mlađe, bez posla i primanja, onda si u pravu ali ako posmatraš ljude koji rade i imaju svoju porodicu, teško da će neko ko ne može da priušti od plate da žrtvuje ušteđevinu i da se zadužuje zbog "statusa".

gledao sam svojim očima trzatore sa S3 i 4S

koga si gledao? :zbun:

one koji dinara nemaju na računu ali zato se "telefon sa ogromnim ekranom" stavlja na sto :)

Razumem te ja ali koliko tebi traje baterija? Ako ujutru, kada se probudim, skinem telefon sa punjača pa šta god radio traje mi makar do ponoći (i na iPhone i na SGS2). Do duše, u avionu ne koristim telefon, uglavnom radim nešto na laptopu i na njemu ujedno slušam muziku.

Ja volim da igram nešto, ili da gledam filmove dok putujem. I jedno i drugo prilično guta bateriju. Još ako uključim i navigaciju povremeno, to je to... Trudim se da ne nosim laptop kad god to mogu da izbegnem, tako da mi samo telefon ostaje. Zapravo sam najviše iz tog raloga i uzeo sgs2.

Poslednja izmena:
Toliki problem je baterija koja odlično odrađuje posao duži niz godina a pri tome može da se promeni ako zatreba? Budalaština!! Supruga se još uvek ne odvaja od 5 godina starog, prvog iPhona i baterija šljaka odlično. Najgore je kad u raspravi učestvuju ljudi, koji nikad nisu imali iPhone, neki ni držali u ruci.

Izgleda da nisi shvatio poentu priče. Ne pričamo o zameni dotrajale baterije, nego o mogućnosti korišćenja rezervne, napunjene, kada nema mogućnosti za punjenje one u telefonu.

Uostalom, ajde da se ne ubeđujemo dalje. Ja stvarno ne razumem pokušaje da se opravda nešto što je očigledan nedostatak i to nameran.

Najgore je kada neko ne procita post na osnovu koga osipa drvlje i kamenje. Nije problem to sto ce baterija oslabiti posle nekog vremena. Nekim ljudima znaci da mogu da lako izmene bateriju jer nisu uvek u mogucnosti da je dopunjavaju a treba im funkcionalan uredjaj na duze vreme od predvidjenog rada baterije.

Bar je za iPhone uvek bio dostupan prenosni punjač baterije, tj. prenosna baterija sa konektorom za iPhone. Na kraju krajeva, nikad nisam upoznao čoveka koji nosi +1 ili više rezervnih baterija. Vas par posebnih ne računam. :p

Poenta priče jeste da će uvek biti hejtera i fanboya. Ne spadam niti u jednu grupu, samo tražim najbolje za moje pare.

Poslednja izmena:
Toliki problem je baterija koja odlično odrađuje posao duži niz godina a pri tome može da se promeni ako zatreba? Budalaština!! Supruga se još uvek ne odvaja od 5 godina starog, prvog iPhona i baterija šljaka odlično. Najgore je kad u raspravi učestvuju ljudi, koji nikad nisu imali iPhone, neki ni držali u ruci.

Kao sto si i zapazio, vecina i nije koristila i jedno i drugo :) ili nisu duze koristila iPhone ili neki Android. Ili ako su koristili Android to je na nekim "ne daj Boze" modelima.
Ovo me podseti na jedan primer iz mog okruzenja. Lik ima iP 4s i toliko pljuje Android da je to nemoguce :D Jednom eto uletim u diskusiju sa njim i bas me zanimalo njegovo lose misljenje o Android-u, kad ono (da ne duzim pricu) lik ladno u prici uporedjuje ovo (koje je mt:s delio sakom i kapom) i ovo (koji je inace platio ravno 600e)...
Mnogo je tesko doci do konstruktivne i objektivne rasprave, jer mnogo mali broj ljudi koristi i jedno i drugo paralelno (bar kod nas)...

Veoma je moguce da neki ljudi ovo vide kao veliki nedostatak - mogu to da shvatim. Meni je skroz nebitno (iako putujem cesto), imam Prime koji i sam nema mogucnost "lake" zamene baterije...

Evo ja koristim trenutno S3, a pre njega sam koristio 4S, i prosto mi neverovatno da neko tvrdi da s3 ima bolju/duzu autonomiju

Interesantno da video i slikice povlace opomenu, a to da se vec na tri stranice povlaci offtopic i nema ni jedne reci o ios6 ili iphone 5 bas bole briga svakoga.

Iphone 5 je trebao da donese bar jednu tehnolosku inovaciju koji drugi nemaju ili da neko dostignuce modernih telefona iskoristi inovativnije od ostalih. Da je to bio slucaj pretpostavljam da se ni ljubitelji apple telefona ne bi bunili protiv izgleda ili zastarelog dizajna korisnickog interfejsa. Slikan iz ruke izgleda odlicno, dok je na prezentaciji ostavio blag utisak na mene. U svakom slucaju ocekivao sam malo vise sa obzirom na broj 5.

Pojavili se prvi bench rezultati A6 CPU-a, za one koje interesuje :

http://www.macrumors.com/2012/09/16...r-in-geekbench-showing-dual-core-1ghz-a6-cpu/

The results show an iPhone5,2 device running iOS 6 with a Dual-Core 1.02GHz ARMv7 processor and 1GB of RAM.

The total Geekbench 2 score comes in at 1601. Poole notes that the average score for the iPhone 4S is 629 and the average score for the iPad 3 is 766. A comparison chart of previous iOS devices can be viewed at Geekbench. The numbers seem to validate Apple's claim that the A6 processor is twice as fast as the A5 and any previous iOS device. This one score also places the iPhone 5 ahead of the average scores of all Android phones on Geekbench.

Android-Benchmarks.gif

Zaista impresivno sta je Apple uspeo da uradi sa A6-icom, dual core na "samo" 1.02 GHz a po rezultatima jaci od cetvorojezgarnih Android azdaja. iako su po meni rezultati sintetickih testova apsolutno nebitni, daleko su bitnije performanse u radu u radu, treba skinuti kapu Apple-u ako su sami dizajnirali jezgra CPU-u (po poslednjim informacijama sa Ananda ne koriste se ARM-ova A15 jezgra)

Poslednja izmena:
Znalo se još odavno da je dual core Arm Cortex A15 brži od quada A9...tako da ne znam čemu tvoje čuđenje...
I to nije ništa Appleova zasluga već ARMova..

Poslednja izmena:
Znalo se još odavno da je dual core Arm Cortex A15 brži od quada A9...tako da ne znam čemu tvoje čuđenje...
I to nije ništa Appleova zasluga već ARMova..

Jel mozes jos jednom polako sa paznjom i razumevanjem da procitas moj post, pogotovo njegov poslednji deo, sinteticki testovi me ni najmanje ne doticu.

po ovome sto vidim Nexus 7 i iP5 imaju isti score (razlika je na nivou statisticke greske)... Svaka cast Apple-u. Ali meni odmah upada u oci razlika izmedju One S-a i One X-a narocito kada se zna da One X ima istu platformu kao Nexus 7, ja dolazim do zakljucka da je One S jos brzi

Poslednja izmena:
Naravno (mada ga ne bih poredio sa tabletima kojima cijim procesorima se stavlja veca radna frekvencija) ali treba uzeti u obzir da Apple zesce underclockuje svoje procesore kako bi izvukao sto bolji battery life (kada se pogleda clock procesora i bolji proizvodni proces postaje malo jasnije kako to da uredjaj uspeva da ima duzi battery life od 4S-a) i da je u pitanju samo dual core procesor, pritom prvi koji ne koristi ARM-ova referentna jezgra.

Poslednja izmena:
Videcemo... Jos uvek se ne zna mnogo o A6-ci (za sad su samo nagadjanja), po ovome rekao bih da je u rangu sa S4 cipom. Mada ja ostajem rezervisan, mozda je jos bolji.

One S ima Snapdragon na 1,5GHz zar ne? Uz znacajno manji clock A6 izvlaci znacajno bolje rezultate tako da ne verujem da se koristi Krait jezgro. i jos jednom napominjem, smatram da su ovi sinteticki testovi savrseno nebitni za krajnjeg korisnika, pa i 4S koji je hardverski dosta inferiorniji bio otvara aplikacije brze od Android cetvorojezgarnih uredjaja.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno