Šta je novo?

SSD na Sata II

HAD~

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2011
Poena
245
Trenutno imam ovaj HDD i planiram da ga zamenim nekim ssd-om. Ali posto ja imam sata 2,evo ovde podataka,da li bih posle ovog osetio ubrzanje vredno ulozenog novca ? Mislim zbog ogranjcenja protoka sa sata II . SSD planiram od 64 gb ili eventualno 128,posto ne dzidzam nista u komp Ako nisam nesto pomesao,hdd koji sada imam je sata 1,a moj kontroler je sata 2 Mozete mi i preporuciti neki model,ali sto povoljniji :d U pitanju je Dell n5010 Evo i brzina sadasnjeg hdd ggggg.jpg

Poslednja izmena:
A koliko se u realnom radu oseti razlika izmedju sata 2 i 3 ? Koliko u praksi progura kroz sata 2,ne verujem da moze svih 300 mb ?

U samom radu pa skoro da se ne oseti, ponekad prilikom pokretanja nekih zahtevnijih programa cije ucitavanje duze ptraje pa se 2-3 sec mozda i primete...

U svakom slucaju apsolutno vredi i "isplati" se uzeti ssd kao sistemski i za sata2 ploce.

Ako nisi finansiski ogranicen idi na ssd od 120 ili 128GB.
Crucial M4, Samsung 830 ili neki bolji SF2281.

@gordije
P55 chipset ne podržava sata 3.

Mene isto zanima dali ova ploca podrzava sata 3 a kupio sam ssd kingston hiper x ..... GIGABYTE GA-P55-USB3 ?

citati, citati, lepo pise:
6 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4, SATA2_5) supporting up to 6 SATA 3Gb/s devices
...
2 x SATA 3Gb/s connectors (GSATA2_6, GSATA2_7) supporting up to 2 SATA 3Gb/s device
...

Osjetit ces ekstra ubrzanje te zivost sistema i na sata1, glavni pomak ti na SSD daje puuuno manje vrijeme pristupa. I ja imam sata2 na SSD i radi ko lud....

Vrh Dno