Šta je novo?

GeForce GTX 660 Thread

Ja koliko vidim HD7850 drzi cjenu ispod 200e i to dobri modeli, ova gtx660 vjerovatno ce zauzet segment od 200-230e, oko 250 se mogu naci fini primjerci HD7870.
Znaci tacno ce se smjestiti cjenom izmedju HD7850 i HD7870. Vjerovatno ce biti malo sporija od HD7870 i malo jeftinija, odnosno brza od HD7850 i malo skuplja - ovakvo bi nesto bilo realno za ocekivati.

Ovako nesto bih ja uzeo ali za 20k din :) valjda ce cene brzo ici dole.. graficka bi trebala da stane u ovo moje kuciste, dovoljno je jaka za dx11 i full hd, ne znam da li se prosecno ili odlicno ocuje ali vidim da je u svakom slucaju brza od 7870.

http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_gtx_660_directcuii_top/

Bice jeftinija ako krene rat cenama sto je kolko se vidi na pomolu posto svakoj kategoriji imaju jacu kartu ili je makar jednaka sa konkurentom :)

Ovako nesto bih ja uzeo ali za 20k din :) valjda ce cene brzo ici dole.. graficka bi trebala da stane u ovo moje kuciste, dovoljno je jaka za dx11 i full hd, ne znam da li se prosecno ili odlicno ocuje ali vidim da je u svakom slucaju brza od 7870.

http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_gtx_660_directcuii_top/
Sporija od HD7870 http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Direct_Cu_II/27.html
Taj asus je fabricki OC i nema bog zna kakav OC potencijal, ostaje samo da se vidi cjena.
Karta je tacno na pola puta izmedju HD7850 i HD7870.

Tu je negde par procenata cena ce igrati veliku ulogu ;)

Ma ok, u svakom slucaju ce u dx11 igrama da bude primetno brza od 5850 zbog boljeg tesselatora a i nisam siguran kada cu menjati monitor (cekam ips 16:10 ispod 200e) a na 1680x1050 ima da zdere sve sa AA ;)
Ipak, ne pada mi na pamet da dajem preko 20k din.. do tada cutim i cekam a ako amd opet bude nudio vise za isti ili manji kes onda nista od ove gtx660.. mada realno ni sada nemam neke vece probleme sa fpsom, bf3 ultra, hbao i 2xAA 45-50 fps, sp naravno.

Poslednja izmena:
Najavljena je cjena od 230$, amd je za HD7870 najavio 240$ cjenu bice jako zanimljivo. Moglo bi ovo uskoro da bude oko 200e sigurno ce u startu biti nesto veca cjena tako je uvjek kada tek kartice izadju.

MSI GeForce GTX 660 TwinFrozr III

imageview.php

http://www.guru3d.com/article/msi-geforce-gtx-660-twinfrozr-iii-review/

Posmatrajuci stanje i strategiju rekao bih da je Nvidia ove godine i vise nego konkurentna.
Ok.Mid segment je dosao kasno,AMD uveliko ima mid segment tako da i cene moze lako da koriguje i postane konkurentniji.
Trenutno situacija je ovakva.Ponudili su kartu (referentnu) koja je brza od 7850 uz malu doplatu za razliku u performansama u odnosu na 7850.
Takodje za non referentni primerak koji se izjednacuje po performansama sa 7870 dobija i cenu u kojoj uziva 7870.
Koliko ja vidim ovo je sve dobro proracunato i sad predstoji skidanje cena i povoljnije tle za nas kupce jer su od ove godine standardi sto se tice visine cenovnog opsega
jako visoki i definitivno nerealni.

28l5wi.png

Oni su sigurno mogli ponuditi kartu da bude tacno performansama kao HD7870 ali svjesno to nisu uradili, ponudili su kartu izmedju HD7870 i HD7850 kako cjenovno tako i performansama.
Da su stavili 1152 cuda i spustili takt dobili bi karticu u rangu HD7870 medjutim vjerovatno nece da ulaze u borbu sa AMD-eom ovako ce ponuditi malo jeftiniju kartu i malo slabiju tako da i jedni i drugi dobiju dio kolacica.
Ne treba ocekivati neko drasticno pojeftinjenje HD7850/gtx660/HD7870 bice unutar 50e
HD7850=200e
Gtx660=220-230
HD7870=250
Vrlo lako se moze desiti da neki dobar model HD7850 bude cjenovno izjednacen sa gtx660 ili da neki vrhunski model gtx660 bude u rangu HD7870.

Opet pises 220-230 a prva cena koju imamo je 208 :D

Ja narucih ovo, stize sutra ili u ponedeljak... nisam planirao nisam ni pratio gtx660 neznam sta mi bi :p

Asus cena omg od 318 a lol nisu normalni :(

@najj gde ima za 208e koji je model? to je dobra cjena ako je provjereno.

Uopste ne zaostaje mnogo u odnosu na "Ti" verziju a poprilicno je jeftinija.

Au sunce vam pa sad ispade da je 660 brza od 660TI a o crvenim kartama ne smem ni da pricam :D

Bas su zestoko nasvirane karte u rangu 660TI ali to im je krajni domet pretpostavljam? Za 200e dosta performansi.

Au sunce vam pa sad ispade da je 660 brza od 660TI a o crvenim kartama ne smem ni da pricam :D

Bas su zestoko nasvirane karte u rangu 660TI ali to im je krajni domet pretpostavljam? Za 200e dosta performansi.

Ma ovo je krajni domet a ostale su karte na difoltu otud ovakva slika :D

Vrh Dno