Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pošto mi na ZTE Skate-u ne radi proximyti senzor da li neko zna aplikaciju koja bi zaključala displey kada se javim na poziv ili pozovem nekoga ?

Ne radi hardverski ili softverski? Poznato je da skate ima problem sa proximity senzorom i baš zato postoji aplikacija u play store da se on kalibriše. Pogledaj skate temu, bilo je govora o tome.

Poslednja izmena od urednika:
ne radi hardverski, kalibracija ne pomaže na stock romu, probano nekoliko kuvanih romova i kalibracija iz njih.

koliko je to cesto? kod mene se desava da moj racunar promeni ip izmedju 2 koriscenja Unified Remote pa kad pokrenem aplikaciju na telefunu ispise da je konekcija odbijena(aplikacija pokusava da se konektuje na predhodno izabrani IP). To se resava lako ponovnim skeniranjem servera iz aplikacije i konektujes se na pravi IP.

koliko je to cesto? kod mene se desava da moj racunar promeni ip izmedju 2 koriscenja Unified Remote pa kad pokrenem aplikaciju na telefunu ispise da je konekcija odbijena(aplikacija pokusava da se konektuje na predhodno izabrani IP). To se resava lako ponovnim skeniranjem servera iz aplikacije i konektujes se na pravi IP.

Bravo, sad je upalilo. Skeniram i sad se normalno konektuje. Hvala

Ili podesiš da ti svaki uređaj u lokalnoj mreži uvek ima isti ip.

Ili u setovanju network adaptera pc-a, ili na ruteru, za određenu mac adresu

Pošto mi na ZTE Skate-u ne radi proximyti senzor da li neko zna aplikaciju koja bi zaključala displey kada se javim na poziv ili pozovem nekoga ?

Ne radi hardverski ili softverski? Poznato je da skate ima problem sa proximity senzorom i baš zato postoji aplikacija u play store da se on kalibriše. Pogledaj skate temu, bilo je govora o tome.

ne radi hardverski, kalibracija ne pomaže na stock romu, probano nekoliko kuvanih romova i kalibracija iz njih.

Nije radio ni meni pa sam flasovao ovo: http://www.mediafire.com/file/rujp8xokjzguidm/proxi_update.zip i proradio je. A pre toga sam probao kalibraciju koja je ugradjena u rom pa sa sa playstora skidao programe za kalibraciju i nisu pomogli. Ovo sa linka sam flashovao preko cwm-a i sad proximity senzor radi. Hvala clanu bencha koji mi je ovo ostavio na profilu. :)

Flešovao sam ali ne radi :( U svakom slučaju hvala.

Kad sam video da mi Google maps zauzima 20+mb interne memorije, deinstalirao sam ga, tj ažuriranja, nakon toga svako malo mi je izlazilo
process com.google.process.gapps
i market nije raio, odradio sam reset i sad se nadam da će biti ok.

napisi kako se ovo radi. meni komp non stop menja ip.

Proveri na ruteru u kom rangu DHCP dodeljuje IP adrese. Npr, ako je ruter 192.168.1.1, DHCP dodeljuje od 192.168.1.101-192.168.1.150, stavi bilo koji drugi.

Prepisi trenutna podešavanja kartice ( cmd > ipconfig /all ) i upiši ih u podešavanja mrežne kartice. Ovde imaš kako se podešava:
http://www.howtogeek.com/howto/19249/how-to-assign-a-static-ip-address-in-xp-vista-or-windows-7/

Prepiši sve sem prve stavke, IP adrese, to upiši po želji ali bolje da se ne nadje u DHCP rangu.

da li postiji neki program koji radi optimizaciju pdf fajlova za citanje na android telefonu?

npr. kako blic ili b92 aplikacija optimizuje da se skroluje samo na dole i u jednoj koloni, stvarno je super za citanje - znaci da smadrlja pdf da ide samo po jednoj koloni da bi bila slova citljiva i da ne mora levo desno da se smara?

Jedno pitanje (izvinjavam se ako je negde ranije bilo postavljeno pitanje i dat odgovor) ... svaki put posle restarta, automatski mi se ukljucuje glupi cell broadcast. Postoji fora da se to izbegne ili ... ? Hvala

da li postiji neki program koji radi optimizaciju pdf fajlova za citanje na android telefonu?

npr. kako blic ili b92 aplikacija optimizuje da se skroluje samo na dole i u jednoj koloni, stvarno je super za citanje - znaci da smadrlja pdf da ide samo po jednoj koloni da bi bila slova citljiva i da ne mora levo desno da se smara?
imas brdo programa... Ja na primer koristim ezPDF
Jedno pitanje (izvinjavam se ako je negde ranije bilo postavljeno pitanje i dat odgovor) ... svaki put posle restarta, automatski mi se ukljucuje glupi cell broadcast. Postoji fora da se to izbegne ili ... ? Hvala
pogledaj negde u podesavanjima sms aplikacije...ako je samsung, definitivno je u sms settingsu...

Radi se o HTC Sensation ... i nisam nasao u settingsu sms-a da ima nesto sto "utice" na vampirenje cell broadcasta

Jedno kratko pitanje.
Ova aplikacija:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1563894

Ne skida KB sa moje mreze telefona nego radi kao download manager sa google play-a znaci koristi net konekciju koja mi je na desktop kompu?

Skinuo sam je, instalirao, uneo gmail account, pass id broj koji se na ICS nalazi odma na vrhu i nije pod delom connection #1

Poslednja izmena:
Alternativa za default Twitter aplikaciju? Barem da mogu lako citati konverzacije...

Plume, Tweedle, Tweetlanes, Twit line. Meni je tweedle omiljen.

Zasto ne mogu ostale twitter aplikacije da imaju push?

Jel' koristi neko neku aplikaciju za notifikacije propustenih poziva i primljenih sms-ova i email-ova? Pitanje se odnosi na nas sto nemamo led za notifikacije. Vidim na PlayStoru ima app NoLed ali ona pali ekran pa ne znam koliko je battery friendly.

noled ima smisla ako imas OLED ekran... onda trosi minalno... za LCD nema smisla

Nazad
Vrh Dno