Šta je novo?

Dilema oko internet provajdera

Hentor

Cenjen
Učlanjen(a)
25.08.2012
Poena
170
Imam jedno pitanje za vas koji se razumete u kablovski net.
Trenutno sam u dilemi sta da radim. Imam ugovor sa telekom adsl koji mi istice u januaru.
Posto sada placam 2.100 za jadnih 4mbps, ne pada mi na pamet da produzujem ugovor.
E sad, mislio da predjem na sbb kablovski, posto kod njih imam isto i televiziju.
Ali onda sam krenuo po forumima da citam kritike ljudi koji ga koriste/koristili. Meni je potrebna stabilna veza 24/7.
Telekom moram da pohvalim zbog stabilne veze. Vec 4 godine koristim njihov net i za to vreme mi je mozda svega par puta bila prekinuta veza.
Citao sam o tome da veza hoce da puca kod sbb-a kada rade neke radove, ili kada grmi i sl. A to mi nikako ne odgovara.
Ima li tu istine ?

A tu je i Targo.
Vidim da se puno ljudi interesuje i da oni koji su dobili vezu su zadovoljni.
Isto tako koriste fiber optic ili kako se vec zove, pa je kao bolji od sbb-a.
Ali ne znam kako ce se ponasati internet kada bude prikljuceno 2-3 hiljade korisnika. Da li ce biti prekida ?
Pravo da vam kazem skeptik sam malo u vezi targa zato sto je nov.
Cene mi odgovaraju i kod jednog i kod drugog provajdera.

Da li biste mogli da me posavetujete sta da radim ?
Da li da uzmem po isteku ugovora pripejd sbb, pa da vidim kako se ponasa, pa ako ne valja da probam targo ?
Ili neka druga opcija.

Zivim u Zemunu, da li neko zna kada ce poceti tu sa radovima ?
Isto tako da li ce biti nekih problema, posto su u mojem kraju zastupljeni ikom i sbb ?

Nikako da se nadje neki krsten provajder, sve neki prekidi, ugovori, akcije i kojekakve gluposti.

Ako ti neko sa 100% sigurnošću odgovori na sva tvoja pitanja, uzeću ovu tastaturu ispred sebe i poješću na licu mesta. :D

Kao i uvek, nekome jedan provajder radi dobro, nekome loše. Bio to SBB, Telekom, IKOM... Čitao si iskustva raznih korisnika i sve zavisi od kraja do kraja grada. Najbolja solucija jeste da se raspitaš kod prvih komšija (koji su kod ISP-a kod koga hoćeš da pređeš) kako radi net. Ako njima radi ok, 99% će i tebi tako.

Targo je priča za sebe. Dok dođu u Zemun, pa još kod tebe, možeš biti bez neta više meseci. Da li si voljan da čekaš? Plus, iskustva koja vidiš na netu su od veoma malog broja korisnika koji ti i nisu neko merilo.

Da sam na tvom mestu, išao bi' na SBB tj. IKOM (ako možeš bez cimanja da ga uvedeš umesto SBB-a). Osim ako ti ne treba veći upload, pa da čekaš Targo.

Mislim da cu ipak uzeti sbb. Dok targo dodje do mene ja cu da se otelim.
Pa sad ako se zaebem sa sbb-om, sta da se radi.

Meni je potrebna stabilna veza 24/7.
Telekom moram da pohvalim zbog stabilne veze. Vec 4 godine koristim njihov net i za to vreme mi je mozda svega par puta bila prekinuta veza.
Citao sam o tome da veza hoce da puca kod sbb-a kada rade neke radove, ili kada grmi i sl. A to mi nikako ne odgovara.

Pa sad ako se zaebem sa sbb-om, sta da se radi.

A ti lepo uzmi SBB na jedan mesec bez ugovorne obaveze, pa ako ne odgovara, ostani tu gde jesi dok ne dodje Targo.

Dzabe brzina ako ne radi, zar ne? ;)

Pa da, uzmes SBB bez ugovorne obaveze i onda lepo cekas Targo. Pazi oni imaju komplet opticku infrastrukturu tako da i kad bude 2-3-4-5 hiljada korisnika nakaceno nece se osetiti neka prevelika guzva. Na backbone cvoristima su brzine nezamislive nama obicnim korisnicima :D. Nemogu ti reci sa sigurnoscu da ce sve raditi dobro ali FTTH nikoga nije ostavilo nezadovoljnim :D

Tako sam i mislio da uradim, da uzmem postpaid pa da vidim kako to izgleda.
Za 5 meseci ce valjda targo doci i do mene.
Hvala vam puno na odgovorima :)

Nazad
Vrh Dno