Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I meni se to desava ali redje pri dizanju sistema vise je bilo primera da mi se net izgubi(stoji znak uzvicnika na taskbaru)iz cista mira dok sve lampice i iptv rade. Onda sledi reset na dugmence i tako jednom dva do tri puta dnevno,sta je razlog tome,nemam pojma :)

Dhcp se zaglupi. Stavite fixne adrese ili kupite neki tplink ruter za 2000 pa stavite iza telekomovog.

meni je tako sta god da uradim, stavio sam fixne adrese i nista.. znaci bilo koji uredjaj sa netom da stavim u komp to se desava..

desni klik na konekciju (control panel/network) pa propertis pa kliknes na internet protocol (tcp/ip)

Izludjuje me ovaj Havajac HG530. Namestim lepo 3 porta LAN, jedan ostaje za IPTV. Radi neko vreme, pa ne radi. Probao sam sa fiksnim IP adresama i isto se desava.:wall: :mad:

Kako mislis radi neko vreme? Jesi uradio save and reboot posle podesavanja? Imas li ideju sta se desi pa onda prestane da radi?

Namestim portove, uradim reboot. Radi, iskljucim PC, pa posle pola dana ukljucim i ne radi. Stoji uzvicnik na ikonici u donjem desnom uglu. To mi se na PTT-u i TP Link TD8901 nije desavalo.

Kupio sam nov ruter, krenuo da ga isprobam i interesantna stvar - trazio sam da mi posalju moj pppoe username i pass (ugovor sklopljen na moje ime prosle godine) a u medjuvremenu dok sam cekao, rekoh da probam username i pass od prvog ugovora (sklopljen 2007-me, raskinut prosle godine, na ime mog oca) ... kad ono radi ?!? Tri dana sam koristio ADSL sa starim juzernejmom i sifrom iz raskinutog ugovora ... danas mi je stiglo pismo, bas sam se iznenadio kad sam video da nisu isti podaci !

Po kom sistemu uopste funkcionisu Telekomovi ADSL portovi ? Zivo me zanima ako raskinem sadasnji ugovor, da li bih mogao da i dalje koristim ADSL preko stare sifre :d

Po kom sistemu uopste funkcionisu Telekomovi ADSL portovi ? Zivo me zanima ako raskinem sadasnji ugovor, da li bih mogao da i dalje koristim ADSL preko stare sifre :d

Ne bi mogao jer bi ti deaktivirali ADSL port pa bi bilo fizički nemoguće.

možda istekli ugovori 50% ljudima, a zaboravili su da su im zato cene manje...

meni isteko ugovor za click 8 i sad placam 4k din i posto je na mene ugovor a broj na oca da li moze on raskine ugovor ili moram ja.... posto nisam tu do novembra....

Jel' to radis u Telekomu pa su tebe zvali?:)

Razumem coveka jer imam slican problem sa nekoliko drugara :D
Cim nesto ne radi oni zovu mene, postaje trend da nista ne cackas i ne eksperimentises nego odmah zoves nekoga da ti resava problem.
Neverovatno je koliko su ljudi ne zainteresovani da nauce nesto ako to nije vezano za fudbal i estradu :D

Shvatam da zovu kad ne radi net, ali kad je racun drugaciji - LOL!

Kako vam radi net zadnjih 7-8 dana? Meni OCAJNO! treba mu oko 10 sekundi da otvori google. Sada npr. kada sam kliknuo u search da trazim ovu temu cekao sam oko 20 sekundi da prikaze rezultate. Promenio sam jedno 10 dns servera, sad su mu guglovi trenutno, ali ocaj je sa svima. Koristim Operu, ali sam sad probao i u najnovijem FF-u i isto je. Probao i reset modema.

Kako vam radi net zadnjih 7-8 dana? Meni OCAJNO! treba mu oko 10 sekundi da otvori google. Sada npr. kada sam kliknuo u search da trazim ovu temu cekao sam oko 20 sekundi da prikaze rezultate. Promenio sam jedno 10 dns servera, sad su mu guglovi trenutno, ali ocaj je sa svima. Koristim Operu, ali sam sad probao i u najnovijem FF-u i isto je. Probao i reset modema.

Kod mene ADSL radi OK , ali je ovaj HG530 najop***niji ruter na svetu.

Koristi DNS provajdera, a ne google ili neke treće! Ako već ne dobiješ preko DHCP onda ih postavi ručno. DNS se često koristi i umesto da ti bude na < 10ms ti izabr'o neke koji su na > 50ms.

Poslednja izmena:
Nisam pratio dugo temu, jer nisam bio i BG.

Jel ima mozda nekih akcija ili da li se zna da li ce biti opet ono 50% manje da se placa i kada? Sada trenutno placam 2000din click 4 sto mi je malo mnogo. :)

I koja je razlika sad izmedju tih HG530 i HG520 rutera? I kako se dobijaju ovi novi ruteri? :)

Box je solidna promocija za ogroman broj domacinstava.

bez te od tog hg530 ne moze za baci wifi iz jedne sobe na dvoriste, u poredjenju sa hg520s ili sa hg552a1 nebo i zemlja, isprobano...

Citam ovde po forumu kablovski operateri uvode pakete do 100mbit-a, a ja na ebenom telekom adsl ****** ne mogu ni mrtvi kanter da igram ko covek...

Ali tih 100Mb/s kostaju 60e i zahtevaju ugovor. Ti si mogao da imas 16Mb/s za 2200RSD (ili 1800 kod PTT-a) sa wifi ruterom na godinu dana. Ako ti to nije dovoljno, moze biti da ti ni na kablovskoj ne bi bilo dobro, ako se cvoriste zagusi :)

Ja na SjBB-u ne mogu da igram NISTA... kakav kanter, ne mogu ni casual DOTA :) I sta sad? Svi su isti... samo nadji sta ti je dostupno i sta ti je isplativije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno