Šta je novo?

ACER Aspire ONE 756

Tako nekako. Hteo da uzmem 722 ali sad se kod nas pojavio i ovaj, ali ne znam koja je prica za bateriju

Po meni je svakako bolji izbor 722....ovaj model koji ti gledas ima procesor celeron, za koji kazu da i nije nesto.....zatim 4celijsku bateriju, a 722 je sigurno jaci za sve u kombinaciji sa njegovim procesorom i grafickom...idi na 722 ... ili ovaj sto imam ja asus 1215b, ako ga jos negde ima...ili mozda lenovo ideapad s205....ova tri te sigurno nece razocarati. 722 sam imala i odlican je...ovaj asus 1215b po svemu je isti kao 722..osim ciklet tastature, 12,1 display...baterije drze odlicno....pogledaj...i lenovo koji mozda krace drzi bateriju ali odlican..tu procackaj u kojim konfiguracijama moze da se nadje ....

Po meni je svakako bolji izbor 722....ovaj model koji ti gledas ima procesor celeron, za koji kazu da i nije nesto.....zatim 4celijsku bateriju, a 722 je sigurno jaci za sve u kombinaciji sa njegovim procesorom i grafickom...idi na 722 ... ili ovaj sto imam ja asus 1215b, ako ga jos negde ima...ili mozda lenovo ideapad s205....ova tri te sigurno nece razocarati. 722 sam imala i odlican je...ovaj asus 1215b po svemu je isti kao 722..osim ciklet tastature, 12,1 display...baterije drze odlicno....pogledaj...i lenovo koji mozda krace drzi bateriju ali odlican..tu procackaj u kojim konfiguracijama moze da se nadje ....
Ko kaže da taj Celeron nije nešto, u pitanju je oslabljeni Core i3 koji je duplo brži od AMDovog C-60 🙂

http://www.netbooknews.com/51964/acer-aspire-one-756-with-the-celeron-877-review-video/

Izrada i tastatura su dosta bolji nego na 722. Glave mane su kriminalno tihi zvučnici i baterija od "svega" 4 sata.

Iz nekog razloga je na našem tržištu što se netbookova tiče nažalost trenutno dostupan isključivo Acer :S:

Lenovo S205 se više ne može naći, a u mikrosistemsu ako ga uopšte ima košta skoro 40 hiljada što je previše.

Poslednja izmena:
Gago, bez ikakve namere da te uvredim, ali celeron 877 je sasvim druga klasa (viša) u odnosu na C-60. Imam pitanje za upućenije forumaše: pojavio se kod nas za 33k. Da li da ga uzmem (a uzeo bih ga koliko sutra prepodne) ili da sačekam mesec, dva koliko da mu dam vremena da cena malo "legne"? Bojim se samo da, dok ja čekam pad cene, ode i ovo malo što je (pretpostavljam) i uvezeno u Srbiju 🙁

Drugar koji radi u win win je rekao da ne bi uzeo taj procesor..al ako vi mislite tako, ja se sa vama uvek slazem 😀...onda uzimaj dok nije prodato 😀....a s205 je do skoro imao da se kupi u Merkatoru, e sad ne znam ima li jos...bio je 33 000

Probao sam ga malo u jednoj gigatron radnji...Delovao je jako živahno, i brzo...

Mene je gotovo ubedio, ostaje samo da budem siguran da će moći osmica na njega, kao i da baterija može da izgura bar 4-5 sati...

Inače, na svim testovima, ovaj celeron jede atome i c seriju amd-a za doručak...

Probao sam ga malo u jednoj gigatron radnji...Delovao je jako živahno, i brzo...

Mene je gotovo ubedio, ostaje samo da budem siguran da će moći osmica na njega, kao i da baterija može da izgura bar 4-5 sati...

Inače, na svim testovima, ovaj celeron jede atome i c seriju amd-a za doručak...

I jesu li ti rekli u radnji nesto za bateriju?

Ja sam ga uzeo danas i mogu vam reci da sam zadovoljan za sada. Jako lep dizajn i dobra tastatura. Jedina mana je visoka rezolucija na malom monitoru, pa se mora odmah podesiti da fontovi budu veci, a Chrome podesen na 125% zuma stalno. Vidi se i na standardim podesavanjima, ali za mene je to sitno i ne zelim da se napinjem.

Sto se tice performansi, 4.3 je system rating i sasvim zadovoljavajuce, uz standardni "office" rad nisam primetio nikakvo usporenje, pokrenuo sam cak i IDE za programiranje i to radi bez problema. Baterija izdrazava vec cetvrti sat, jos 30tak minuta, ali to je ono prvo fabricko punjenje, jos ga nisam kacio na punjac.

Ako se odlucite da ga kupujete, mislim da se necete pokajati 🙂

Ja sam ga uzeo danas i mogu vam reci da sam zadovoljan za sada. Jako lep dizajn i dobra tastatura. Jedina mana je visoka rezolucija na malom monitoru, pa se mora odmah podesiti da fontovi budu veci, a Chrome podesen na 125% zuma stalno. Vidi se i na standardim podesavanjima, ali za mene je to sitno i ne zelim da se napinjem.

Sto se tice performansi, 4.3 je system rating i sasvim zadovoljavajuce, uz standardni "office" rad nisam primetio nikakvo usporenje, pokrenuo sam cak i IDE za programiranje i to radi bez problema. Baterija izdrazava vec cetvrti sat, jos 30tak minuta, ali to je ono prvo fabricko punjenje, jos ga nisam kacio na punjac.

Da li ima usb 3.0? Da li se greje?

Ne greje se, tj jako malo sa leve strane gde stoji dlan i jedva primetno, mnogo manje nego Acer ili Dell 15" na kojima radim svakodnevno. Ako mi kazes kako da poverim za USB 3.0 rado cu ti odgovoriti. 🙂

Poslednja izmena:
Mislim da sve verzije imaju usb 3.0...

Imaš, pretpostavljam, win 7 starter, planiraš li možda da stavljaš nešto jače?

Da win7, ne treba mi bolji OS, zavrsava posao. Jedino sto cu mu mozda uraditi je da stavim ssd i jos 2gb rama, ali otom potom 🙂

E *** ja juce uzeo lenovo s205 nisam vise mogao da cekam da neko ozme ovog acera pa da dobijem info vezano za beteriju iz prve ruke 🙁

Lm, neka je sa srecom i da te dobro sluzi nova masinica 🙂)))

Ja se razmisljam da ga kupim...pa imam par pitanja.
Koliko na kraju drzi baterija ?
Kakav je za rad sto se tice duzeg kucanja na tastaturi i da li je naporan za rad zbog malog ekrana?
Cula sam da su mu zvucnici mnogo losi,jel to tacno? Mislim da li je toliko strasno da kad pustis muziku ili neki film da se katastrofalno cuje.
Meni se mnogo svideo.
Cak mislim da ako ga kupim odmah mu povecam memoriju. Samo u nekim shopovima mi kazu da moze da se nadogradi negde da mora da se zameni memorija,a ne gde da ne moze uopste.Na zvanicnom sajtu sam procitala da ima 2 slota,sto znaci da moze da mu se doda jos jedna memorija.
E da zaboravih niko nije napisao kakav je za multimediju, da li seckaju filmovi u HD formatu?

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo da neko odgovori na ova pitanja, pomogao bi puno...

Meni baterija drzi oko 4-5 sati za office rad (surfovanje, programiranje, youtube, nista zahtevno) uz smanjeno osvetljenje. Na ovaj ekran se lako navike, kao sto sam vec rekao, moze da se poveca font kome je sitno za citanje. Zvucnici nisu bas najsjajniji, nije neki kvalitet, ali nije ni tako lose. Upravo sam pustio neki HD film od 15gb sa eksternog hdd i bez seckanja ide...

Juce sam uzeo acer 756 model 887 sa procesorom na 1.5 gHz, Baterija je izdrzala 3 sata gledanja filmova.
Inace ima i model 877 na 1.4 i 847 na 1.1 mozda ovom sporijem batrija drzi malo duze.
Najbrzi model 887 nema Bluetooth cisto ako nekom znaci da se ne zezne. Definitivno je brzi od atoma n570 koji imam ali asus ima
bolji tachpad sa vise multi-touch kombinacija na primer srednji klik (tap sa dva prsta) i desni klik (tap sa tri prsta) sto na ovom aceru nazalost nema.

Poslednja izmena:
pitanje, jer planiram da kupim 722 ili 756 acer. da li je pogodan da prikljucim na vga monitor, tastaturu i misa od desk topa i tako da mi i sluzi kao desk top po neki put da se ne cimam oko baterije prikljucim ga na adapter zbog stalnog koriscenja NPR 24 h non stop, dali bi se grejao tipa surf net par tabova winamp obrade slike. dali bi izdrazao taj rezim i koliko bi se grejao za bateriju znam ok je sasvim dovoljno za 6 cell.

Pozdrav svima,
kupio ovaj netbook pre par dana (sivi). Prvi utisci su izuzetno pozivitvni. Jedno sto mi se ne dopada mnogo tastatura, mislim da su mogli bolje i naravno trajanje baterije. Prvo sto sam uradio je zamena memorije, podigao sam je na 8 gb i zamenio hdd, stavio 500 gb. Instalirao windows 7 ultimate i sada radi odlicno, da ne kazem fenomenalno. Moja preporuka za ovaj netbook.

Jedno pitanje. Ugradio sam ram od 8 gb (kingston 1600 mhz). Ovaj model ram-a ima 4 profila i trenutno mi je na drugom oko 1066 mhz, latencija 9. Znam da se to nece toliko osetiti u radu, ali me cisto zanima imali li neko ideju kako da se ram postavi na 4-ti profil tj. na oko 1600 mhz, latencija 11, s obzirom da kroz bios ne moze ama bas nista da se podesi.
pozz

Nazad
Vrh Dno