Šta je novo?

Da li promeniti ADSL provajdera? Da li ima veze koji je? Kakav je ORION u Novom Sadu?

KAMIKAZE

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2005
Poena
380
Vidim po cenovnicima da je Orion ADSL najpovoljniji, doduse uz ugovor na dve godine, ali nisam siguran koliko moze da bude pouzdan ako je jeftiniji cak i od Telekoma. :zgran:

E sad, ako svi provajderi koriste Telekomovu infrastrukturu, i ako mi sve super radi kod provajdera A, da li to automatski znaci da ce sve super raditi i kod provajdera B? :type:

Ovaj 5/1Mbps paket i cena mnogo dobro izgledaju na papiru, al' dzabe mi brzina ako ce veza da puca dvaput dnevno :smash:

Ako si u NS nebih ti preporucio da se vezes na 2 godine, bice dosta novih ponuda u narednom periodu od kablovskih operatera.

Imas i ugovor na 12 meseci sto je meni mnogo pametnije resenje, jer 24 meseca je previse definitivno.
Orion Internet 5
5Mbps / 1Mbps
1899 din
Cena nije nista posebno, al je ipak za nijansu bolja nego kod telekoma, e sada na orion se dosta ljudi zali + moras 2160 din da uplatis za WiFi ruter znaci oni su LUDI lol
Tako da generalno ne deluju kao neki dobar izbor imho.

a još bolje je nakon što ga platiš toliko kad raskidaš ugovor moraš i da im ga vratiš što je još *****nije. ja nisam verovao dok nisam pročitao u ugovoru, tj bio sam u toj situaciji sa njima (sezamom)

Svakako ne bih uzimao kablovski net, a ne treba mi ni WiFi router - samo mi je bitno da je brzina OK i da veza ne puca svaki dan, a cuo sam i takve primere :S:

Mislio sam da ih probam na mesec dana, ali ***** kazu da Aktivacija paketa bez ugovorne obaveze iznosi 6.990 dinara. :smash: Kontam da se toliko placa i raskid 12/24 mesecnog ugovora :mad:

5/1Mbps je ubedljivo najbolja ponuda koju vidim po cenovnicima, pogotovu sto imaju i popust za stare korisnike i za avansno placanje, tako da bi mi sledece godine net bio jos jeftiniji, ali se bojim da ne bude ona prica dinar da udjes, a pet da izadjes... :lupko:

Ima li neko svezija iskustva sa njima, pogotovu u NS-u? :wall:

Ja sam bio kod Oriona i stalno sam imao nekih problema, ADSL modem se stalno pregrevao i nisu mogli da mi isporuče 6 mb/s kao u ugovoru, navodno centrala nije mogla da isprati, pa sam tražio da mi smanje brzinu na 4 mb/s, pa je to sve kulminiralo tako da su me ladno isključili i moj ADSL priključak dali nekom drugom! Pa je onda izvinjavanje i zavlačenje počelo da traje danima dok na kraju nisam raskinuo ugovor bez penala!
Sada sam kod Verata na 4 mb/s, ADSL je ladan kao zmija i nemam nikakvih problema!

Ja sam bio kod Oriona i stalno sam imao nekih problema, ADSL modem se stalno pregrevao i nisu mogli da mi isporuče 6 mb/s kao u ugovoru, navodno centrala nije mogla da isprati, pa sam tražio da mi smanje brzinu na 4 mb/s, pa je to sve kulminiralo tako da su me ladno isključili i moj ADSL priključak dali nekom drugom! Pa je onda izvinjavanje i zavlačenje počelo da traje danima dok na kraju nisam raskinuo ugovor bez penala!
Sada sam kod Verata na 4 mb/s, ADSL je ladan kao zmija i nemam nikakvih problema!

Ah... Jos imam fore da odlucim gde cu i sta cu :rupa:

Jos jedno lose iskustvo sa Orionom. Placen paket sa max brzinom (16Mbps), a isporucuju 8 max, plus veza puca na svaka 2 sata. U isto vreme na istoj lokaciji imam Beotel na drugom broju i brzina je bas ona koja je placena 8Mbps i veza nije ni jednom pukla vec 2 meseca.

Orionovci nas zavlace vec neko vreme i prave se blesavi, tako da najverovatnije raskidamo ugovor. U pitanju je firma.

Pozz

Sent from my iPhone

Jos jedno lose iskustvo sa Orionom. Placen paket sa max brzinom (16Mbps), a isporucuju 8 max, plus veza puca na svaka 2 sata. U isto vreme na istoj lokaciji imam Beotel na drugom broju i brzina je bas ona koja je placena 8Mbps i veza nije ni jednom pukla vec 2 meseca.

Orionovci nas zavlace vec neko vreme i prave se blesavi, tako da najverovatnije raskidamo ugovor. U pitanju je firma.

Pozz

Sent from my iPhone

Pretpostavljam da su ta dva broja na istoj centrali. Cuo sam za slicno iskustvo sa Orionom, ali to je u starom delu grada gde su lose instalacije, pa reko' mozda i nije do njih :smash:

Da, na istoj su centrali. Lokacija je Dedinje. Al najzanimljivije je sto se kod Orion-a dobija 16Mbps za iste pare kao kod Beotela 8Mbps, ali i jedni i drugi realno "daju" 8Mbps, s tim sto Beotel naplacuje onoliko koliko su rekli, a Orion na papiru daje duplo vise, ali u praksi i oni daju 8Mbps + veza im puca stalno.

Da, na istoj su centrali. Lokacija je Dedinje. Al najzanimljivije je sto se kod Orion-a dobija 16Mbps za iste pare kao kod Beotela 8Mbps, ali i jedni i drugi realno "daju" 8Mbps, s tim sto Beotel naplacuje onoliko koliko su rekli, a Orion na papiru daje duplo vise, ali u praksi i oni daju 8Mbps + veza im puca stalno.

Nesto si pomesao, kod Beotela ne postoji 8M paket za fizicka lica.
Iz prakse, retko koja linija moze da radi na 16M stabilno.

@KAMIKAZE

Samo cu ti ovako reci. BEZI OD NJIH, znaci nemoj biti lud da podpises ugovor ni na jedan dan jer marva nije sposobna da ispostuje ugovor ni jedan sat kako treba a da ne govorim o 12 meseci ili 24. Jos cu da potvrdim da naplacuju ruter koji ti daju a na kraju prestanka ugovora isti potrazuju nazad. One fore kao dobijas USB, Tastaturu, Kamericu ili sta sve nisu pokusali da smuvaju samo da bi uzeli ruter od njih. E to se zove pederska kompanija, takvi su bili dok su bili SezamPro a sada kada su OrionTelekom su jos gori.

Samo koliko se puta desilo da me kolega zove i pita jel imam net posto kod njega nesto zeza i nema a ja na Telekomu sam najnormalnije imao net, onda cesta pucanja neta na koja mi se isto kolega zali i ono najbolje je to kada zoves Orion da prijavis kvar nikada nije problem do njih uvek je ili kod vas ili kod Telekoma. Nikada se stoka nece popraviti i treba ih na sto vise mesta ocrniti i na sto vise mesta reci kakvi su i kakvu kompaniju vode.

I da ne zaboravim uvek ce biti onih koji su protiv nekog provajdera i oni koji hvale svog provajdera, ja sam ih obisao u NS sve koji su bili prvo Telekom pa svi ostali i na kraju sam skontao da mi je najbolje tamo gde sam i poceo. I mogo bi ovako protiv oriona do sutra da pisem jer imaju bisera i bisera da toga nisu ni svesni ali o tome neki drugi put.

Nadam se da pored svih ovih postova i svog iskustva i onoga sto si cuo da ces doneti pravu odluku.

Inace Verat ima dobru ponudu pa svi koji se dvoume i neznaju gde ce u skorije vreme evo jedne preporuke:

http://www.verat.net/sr/novosti/2012-08-03/veliki-brzi-adsl-paket-od-6-mb-s-za-samo-1590-dinara/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno