Šta je novo?

Firefox 14

Vema zanimljiva opcija za srečavanje prekomerne upotrebe flasha za reklame:

Enabling click-to-play for Firefox

1) about:config
2) plugins.click_to_play (odabrati true)
3)Levo na početku Address Bar odabrati
  • always activate plugins for this site
  • never activate plugins for this site
  • Not Now

^ Za to godinama koristim Flashblock addon.

Zakucava firefox? Na sta tacno mislis? Ja ga koristim od verzije 3 i nikada mi nije "zakucao".
Chrome ne koristim iz principa, protivnik sam tolikog nametanja neke stvari a i interfejs mi je nekako gej.

dovoljmo je da upalis fb i twitter i tada ff laguje ko lud. Da ne shvatis pogresno, ja bih prvi voleo kad bih mogao da se vratim na ff zbog sjajnog autocomplete-a i pamcenja download foldera, ali on toliko meni stuca da sam prosto bio prinudjen da predjem na chrome sa kojim sam stvarno zadovoljan. Ponadam se sa svakom novom verzijom da ce to stucanje ff-a prestati, ali ne vredi :( imam svega 5-6 add-onova, i to onih najpopularnijih tako da ne verujem da je pdoblem do mene. Stvarno steta, kada bi to "zabadanje" bilo ispravljeno vise u zivotu ne bih pomislio na chrome

Meni je Chrome ok sve dok se ne koristi AdBlock koji radi očajno i pritom usporava browser solidno.

dovoljmo je da upalis fb i twitter i tada ff laguje ko lud. Da ne shvatis pogresno, ja bih prvi voleo kad bih mogao da se vratim na ff zbog sjajnog autocomplete-a i pamcenja download foldera, ali on toliko meni stuca da sam prosto bio prinudjen da predjem na chrome sa kojim sam stvarno zadovoljan. Ponadam se sa svakom novom verzijom da ce to stucanje ff-a prestati, ali ne vredi :( imam svega 5-6 add-onova, i to onih najpopularnijih tako da ne verujem da je pdoblem do mene. Stvarno steta, kada bi to "zabadanje" bilo ispravljeno vise u zivotu ne bih pomislio na chrome
Probaj Pale Moon, koristim ga već neko vreme i baš sam zadovoljan.

Ja uvek držim dve verzije, jedna je Waterfox a druga klasični Firefox jer mi ekstenzija Ai Roboform ne radi u Waterfox-u, iako kreator Waterfoxa kaže da sve ekstenzije rade. Da li je ovo još neko iskusio sem mene ?

Pa ne rade sve ekstenzije. Ne radi recimo IETab.

Poslednja izmena:
Videću sad u petak kada se pojavi Waterfox 14 da li će sve raditi...a nije mi jasan razlog zašto ne rade. To što su ekstenzije 32-bitne ne verujem da je problem, ima tu nešto drugo...

^ meni u Waterfoxu 12 fles pravi probleme jednom u 15 dana, imam i Chrome instaliran ali sam odavno navikao na FF i sve addone, moja podesavanja..

Definitivno flesh radi najbolje na chrome-u i na explorer-u, na ff osim sto ima bagova (pucanje i sl...)uz flash sadrzaj , tada najvise kida i cpu uz ukljucenu acc u odnosu na sve ostale browser-e....

Poslednja izmena:
Ljudi koja je za sada najpouzdanija verzija Firefox-a na kojoj sve radi i koja nema bag-ove?
Ja imam 4.0.1 ali zbog prelaska na drugi kompo i sistem hocu da stavim noviju, ali koja nece imati raznorazne probleme...

P.S. Treba mi za 64-btini Windows 7.

Poslednja izmena:
Waterfox 14.0.1 izasao i nikakvih problema za sada, cak sto vise na prvi pogled izgleda da mnogo bolje radi tj. brze otvara.

Jel to neka 64-bitna verzija Mozille ili..?
Da li backup iz mozile (bookmarks, passwords, addons...) mogu da "uvedem" u waterfox?

Waterfox koristi isti "profil" kao i Firefox, tako da sve sto imas u Firefoxu imaces i u Waterfoxu. I da, to je 64-bitna verzija.

Preporuka i od mene za WF 14.1, do pre 2 min sam imao WF 12 i ova najnovija verzija radi jos brze ali to je sve od izmena sto sam primetio za ovo kratko vreme.. mozda i tabovi zauzimaju manje prostora u prozoru, ne znam..

Evo jedna promena, kada se otvori novi tab pojavi se strana sa 9 manjih prozora, kao kod Chrome-a a ova opcija jednostavno moze da se iskljuci, klik na ikonicu u gornjem desnom uglu.

Poslednja izmena:
Kad kažeš 9 manjih prozora na FF da li misliš na opciju Group yours tabs ili na nešto drugo?

Show new tab page ali sa ugasio to, ne treba mi.

Za sada ovaj WF 14 radi brutalno brzo i stabilno.

Ok, hvala.

Kako namestiti Waterfox da bude default internet browser?
Nikako ne mogu da podesim da mi sve hiperlinkove (iz skype-a, word-a...) otvara waterfox-om a ne internet explorerom...

Koliko sam razumeo za to su odgovorni FTP, HTTP i HTTPS PROTOKOLS. Oni se mogu naci na samom dnu ove liste Control Panel\All Control Panel Items\Default Programs\Set Associations. Problem je u tome sto kada se klikne na neki od ova tri protokola nema ponudjenog Waterfoxa (i nema nacina da se on ubaci tamo kao opcija). Samo postoji IE i OK i Cancel.

Mislio sam da ce moci preko ovoga Control Panel\All Control Panel Items\Default Programs\Set Default Programs ali ni tamo nema Waterfox-a medju programima. A nisam uspeo ni da ga tamo ubacim.

Da li neko zna kako ovo moze da se resi?

Edit: Naisao sam na slican problem i eventualno resenje: http://superuser.com/questions/368814/how-do-i-change-my-default-browser-to-an-unlisted-program-in-windows-7
Da li neko zna kako (i da li bi) moglo da se ovo uradi preko Registry-ja?

Poslednja izmena:
Waterfox nije imao ovaj problem do 14.0.1, tako da verujem da ce se resiti brzo, posebno zbog ovog novog nacina update-ovanja sto su dodali.

Probao sam i da izbacim IE, ali je to nemoguca misija.
Inace sam video po netu da dosta ljudi ima ovaj problem.

Na moju veliku radost wwwz je nasao resenje :D
options > advanced > gneral > sytem defaults

Zasto to nisu stavili da se radi automatski kada "pita" da li ce da bude default browser, kao i zasto ga waterfox (kao ni podesavanja za njega) nema u registy-ju kao svi normalni browseri... da ih covek pita...

@Ve®sus
Kakav je to novi nacin update-a?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno