Šta je novo?

Windows 8 tableti

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAD~

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2011
Poena
415
Ima li neko neku informaciju kada se ocekuje pojavljivanje tableta sa win 8 na trzistu? Koji proizvodjac ce prvi da izbaci i najmanja cena?

Pa cim se objavi win8, a samim tim posto je Surface sprema, ms ce biti sigurno i prvi, tog momenta po objavi win8, a to je negde krajem oktobra.
Kapiram da su uredjaji vec spremni i od ostlaih proizvodjaca, videh da je najavljen dobar asus transformer na win8, pa ne verujem da ce cekati sa objavom uredjaja.

Tako da generalno, vec u decembru trziste ce biti preplavljeno win 8 note/net/ultrabookovima, tabletima, racunarima, telefonima.

Odlicno. Necu kupovati tablet dok ne izadju win 8 pro tableti. Ali i dok se ne urazumi cena 😉

win 8 pro, sta ti je pro?
Imas Surface RT i pro verziju, ako si na to mislio. Malopre videh informaciju da pro (i5) izlazi 3 meseca nakon RT (arm) verzije.

Sto se tice cene, svi cekaju da je vide, bice veselo 🙂

Pa da,mislio sam na pro surface. Procitao sam da ima rt verzija win 8 pa reko mozda ima i pro 😀 Ma ova arm verzija je cista glupost,ne znam ko ce na to moci da da 500 evra. Ali zato pro je bas pro.
Citat sa drugog foruma:
Sve su to spekulacije,treba sacekati do izlaska win 8 ipak. Koliko znam cene bi trebale da bduu od 600 do 800 dolara zavisno od opreme.
Prema danasnjem kursu,800 dolara je tacno 650 evra,a 600 dolara 488 evra,sto i nije strasno. Ali treba sacekati.

samo sto ta logika sa transferom novca je ok. Ali to ce biti isto svugde ista cifra. 800dolara ili 800e. Ne gledaju oni koliki je kurs.

I realnije je da će biti $999, jer će se takmičiti sa MacBook Airom i Asus Zenbookom.

win 8 pro, sta ti je pro?
Imas Surface RT i pro verziju, ako si na to mislio. Malopre videh informaciju da pro (i5) izlazi 3 meseca nakon RT (arm) verzije.

Sto se tice cene, svi cekaju da je vide, bice veselo 🙂

Ipak si pogresio,postoji Win 8 pro. http://www.engadget.com/2012/06/18/microsoft-surface-tablets-the-differences-between-rt-and-window/

I realnije je da će biti $999, jer će se takmičiti sa MacBook Airom i Asus Zenbookom.

Pa mnogo je,ali da je zver-zver je 😉 Ja bih sada zamenio laptop za Surface 🙂

Poslednja izmena:
Ima li kakvih novosti? Da li se ocekuju neki pristupacniji sa intelom, za oko 250 do 350 e ?

ja sam se danas igrao sa sample-om, prvog i jedinog Window 8 RT tableta. Ove godine, moći će da se kupi samo on (ASUS ViVo Tab RT) jer je Microsoft dao exclusive pravo samo ASUS-u. Tek kasnije biće Samsung i Lenovo verzija.

Šta reći, meni se JAAAKO dopao, i oduševljen sam što tablet konačno ima i neku drugu svrhu, upotrebnu (jer ne koristim facebook i slične stvari, pa me android tableti ne privlače toliko) jer je office RT više nego što sam očekivao - prava, ozbiljna, malecka, jako brza i upotrebljiva stvarčica!!!

Na žalost (uvek ima neki downside) - cena izgleda kao ozbiljnija prepreka za one koji očekuju ovako neku spravicu, po ceni nekog kineskog android tableta.

Nece se oni leba najesti sa takvim cenama 😉 Sa atomom ne bi smeli da budu preko 350 e , sa i5 500-600 ,a i7 nek bude i 900-1000... 😀

Nece se oni leba najesti sa takvim cenama 😉 Sa atomom ne bi smeli da budu preko 350 e , sa i5 500-600 ,a i7 nek bude i 900-1000... 😀

Kako sa i5 ne bi smelo preko 500-600, pa koliko košta mac book air, sa kojim će se koliko-toliko "takmičiti" ? Još je air i najjeftiniji od tih premium ultrabook-ova.
Naravno, ovde sam mislio na one sa keyboard dock-om, a la transformer ili surface.

Poslednja izmena:
Ako ne zele da puknu Window RT tablet ce morat jakooo agresivno da ide sa cenom... jednostavno kasne par godina i tu nema pomoci, takodje cene tableta su naduvane i zasluzuju jedno prizemljenje sa neba, druga je prica to sto HW vendori ocekuju masne cene pa da deru, ali M$ ce po svemu sudeci igrat jako agresivno po pitanju RT-a u to sam 100% siguran

Kad kazes agresivno,mislis li na jeftino? Samo da spuste cene da bi sto vise ljudi kupilo i da pocnu aplikacije da se razvijaju. Kad dostignu pristojan broj korisnih aplikacija i kad se ljudi sazive sa tim tabletima,onda nek izvoljevaju 😉 Ako ga sad stave preko 500 evra,svi ce uzeti iPad 😉

evo prvih cena:

asusroadmap.jpg

Ili je fake ili su ovi u asus-u pojeli bunike......

TF300/TF201 po ceni od 800$ sa dock-om? neka hvala

Uzgred, vec godinu dve postoje x86 tableti. Ne vidim prepreku da se na njih instalira win 8.

Ili je fake ili su ovi u asus-u pojeli bunike......

Sta je zeljko, sad ti krivo sto si onako pisao u Google Nexus 7 temi kako ce MS da bude konkurentan sa 250$ cenom 😛

Bunike su jeli u MSu, zapravo se hrane iskljucivo time vec duze vreme...

Ma mora da je fejk 😉

Ako win 8 budu kostali vise od 500 e,vecina ce da se opredeli za ipad 3 😉 A ako budu 1200 e kao sto pise na slici na prethodnoj strani,mogu komotno da stave katanac na magacine s tim tabletima. Sad da kupujem high end tablet,to bi 99 posto bili ipad ili surface... cena i funkcionalnost bi prelomili 😉

Sta je zeljko, sad ti krivo sto si onako pisao u Google Nexus 7 temi kako ce MS da bude konkurentan sa 250$ cenom 😛

Bunike su jeli u MSu, zapravo se hrane iskljucivo time vec duze vreme...

Ja iz inata necu ni jedan da kupim, ustvari mozda uzmem nexus da imam sta da pljujem kako ne bi bio neobavesten 😛

mssurfacepricingrevealedjtjht.jpg

evo novosti, cekam da Zeljko prijavi ko je jeo bunike 🙂

Kakav je zglob izmedju tastature i ekrana? Ako je labav, i ako uvek mora da se izvalci onaj oslonac pozadi, onda je bzvz. Bice potpuno nezgodno za koriscenje u krilu ili na krevetu. Prednost krutog zgloba je u tome sto mozes da podesis nagib ekrana po zelji. Ove mi se cini da postoji samo jedan nagib, a to je onaj koji oslonac diktira.

Zglob je labav, tj kao kod onih futrola za tablete i mora da ima ovo nazad kako bi stajao, slazem se da je dosta tupav takav koncept, ali bi vrv uvodjenjem onog krutog dobili znatno na tezini.... Na jednom snimku se vidi da kada spuste ovu tastaturu ona landara, sto znaci da nema zgloba kao kod netbooka npr..

gallery_2_large.jpg

mislim da si u pravu

evo novosti, cekam da Zeljko prijavi ko je jeo bunike 🙂

Pa ako tako bude, ima M$ da debelo udari glavom o zid:
1. nece uopste biti prihvacen na trzistu
2. ima da snizavaju cene ko ludi kad vide da nejde prodaja
3. Bill Gates se vraca u M$ da vidi ko je lud

🙂

Nazad
Vrh Dno