STriderKOCOBO
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.04.2009
- Poena
- 435
MS predstavio "najambiciozniji Office"
Microsoft je, kao što se nagađalo, predstavio novi Office. Podrška za touchscreen uređaje i cloud, ključne su odlike nove generacije Microsoftovog kancelarijskog paketa.
Novi Office je napravljen tako da radi u harmoniji sa novim Windowsom 8, rekao je Stiv Balmer, izvršni direktor kompanije.
Osim podrške za tablete i smartfone, Office donosi i intergraciju Skype servisa i nedavno kupljenog Yammera. Svi dokumenti podrazumevano će biti čuvani na SkyDriveu.
Ukoliko koristite stajlus za pisanje po ekranu, zapisi će automatski biti konvertovani u tekst.
"Office osmišljen da bude vaša moderna kancelarija. U njemu je najbolje od Windowsa 8, clouda, društvenog", rekao je Balmer.
Prema rečima Balmera, ovo je najambicioznije izdanje Microsoft Office paketa ikada.
Za sada je dostupna beta verzija, a nije poznato po kojoj ceni će Microsoft prodavati finalnu kada ona bude dostupna, kao ni kada će se to desiti.
Izvor:b92
Customer Preview verziju mozete preuzeti odavde: http://www.microsoft.com/office/preview/en
Ja zavrsavam instalaciju, javljam iskustva malo kasnije. Po ovome sto sam do sada video, svidja mi se, lep interfejs, svidja mi se integracija sa cloud servisima i podrska za uredjaje sa ekranima osetljivim na dodir. Ovaj paket ce biti must-have na svakom Win8 tabletu. Mnogo vise promena ima izmedju ovog i verzije iz 2010, nego izmedju verzija 2010 i 2007.
Inace, jedna napomena, ovaj Customer preview paket mogu instalirati ljudi sa Win7 i Win8 sistemom, bar je tako pisalo kad sam ja skidao. Da li to znaci da nece raditi na Visti i XP-ju ne znam, samo prenosim sta sam procitao.
Za koji minut cu da zakacim prve screenshot-ove