Gagi jel ima nesto u sf sto se tebi dja ?
^^
Backlash na Prometheusa koji se vidi na netu je zasad uglavnom od strane razocaranih ljubitelja prave naucne fantastike i filmofila. Stvar je, medjutim, sto su Fox kao distributer, i Ridley i Lindelof kao odgovorni, sa ovim filmom presli neke granice koje nisu smele biti predjene. Film tek treba da vide oni koji ce o njemu imati najvishe da kazhu.
Prometheus, kao destilovana antinaucna propaganda, tek ce da dobije u potonjim mesecima pravi backlash, kako za svoje pojedine antinaucne i ine aspekte, tako i za neke mnogo ozbiljnije stvari.
U klimi gde su mnoge stvari vec polarizovane do ekstrema, mislim da ce ovaj film biti katalizator za neke ozbiljnije studije, npr pitanje zasto je Entertainment industriji dozvoljen false advertisment (u Prometheusu ima vishe aspekata ovoga), s jedne strane, a s druge su putem copyright zakona zasticeni bolje od belih medveda (o uzaludnosti toga ima ovde par rechi), i sa trece strane pitanje Who's Who Today in Hollywood (i jedne propisne socioloske studije na tu temu).
5 Scientists Share Their Baffled Reactions on the Science in 'Prometheus'
* obratiti pazhnju da je ovaj tekst na Forbes.com, i da intervjuisani naucnici ocigledno josh uvek nisu pogledali Prometheus.
Jel' sad glumish Big Giant Head pa kao ne znash da se ne radi o jednom filmu, niti samo o filmskom mediju, vec o decenijama neprekidnoj propagandi i brainwashingu kroz sve medije i aspekte zhivota, propagandi i brainwashingu koji se sada gura i tamo gde ga nije bilo (ili ga nije bilo u tolikoj meri) ?Ma sta naprica... mozda nam ta "propaganda" stvarno otvori oci da su naucnici glupi ko u filmu, ponasaju se ko deca u predskoloskoj ustanovi i to je ocigledno dokaz i usmerenje da nikada ne smemo teziti nauci a kamoli biti naucnjak? Ili je sve to mooozda stvar zvana film?
Hollywood danas nije isti kao onaj koji je bio u vreme velikih studija, a taj nije bio isti kao Hollywood u vreme nemog filma. Kao sto ni kapitalizam nije bio isti. A sa Internetom, Hollywood (a i kapitalizam sam) ce morati ili da se prilagodi novim uslovima, ili da nestane. Ono sto on pokushava da uradi, jeste da se ne promeni.Katalizator za... novac, zaradu, profit, slavu, popularnost? Holivud je od svog osnivanja, dakle pre vise od nekih sto godina, zasnovan na ovim stavkama i tako ce najverovatnije biti uvek.
BGH opet... :trust:Da, veoma bitna stavka o filmu, sta 5 ljudi koji ga nisu ni videli misle o njemu...
Jel' sad glumish Big Giant Head pa kao ne znash da se ne radi o jednom filmu, niti samo o filmskom mediju, vec o decenijama neprekidnoj propagandi i brainwashingu kroz sve medije i aspekte zhivota, propagandi i brainwashingu koji se sada gura i tamo gde ga nije bilo (ili ga nije bilo u tolikoj meri) ?
Zhivo me zanima kakva bi bila tvoja reakcija kada bi neko decenijama vrshio propagandu protiv tvoje profesije, koja god to bila, predstavljajuci ljude koje rade u toj profesiji kao barabe, ******e, morone, ljude bez ikakvog morala, koji se prodaju za 30 srebrnjaka, .... , pa do megalomana koji hoce da pobiju sve ljude na svetu ? Da li bi i tada prichao da je to samo 'stvar zvana film' ?
Hollywood danas nije isti kao onaj koji je bio u vreme velikih studija, a taj nije bio isti kao Hollywood u vreme nemog filma. Kao sto ni kapitalizam nije bio isti. A sa Internetom, Hollywood (a i kapitalizam sam) ce morati ili da se prilagodi novim uslovima, ili da nestane. Ono sto on pokushava da uradi, jeste da se ne promeni.
BGH opet... :trust:
Ne o filmu kao filmu, vec o predstavljanju nauke i naucnika u njemu.
Za početak možda deluje smešno ili trivijalno, ali za razliku od mnogih animea - ovaj se bavi "jecajima današnjice" - korupcijom, zemljama u tranziciji i siromašnim zemljama vs. vodeće svetske sile, kao i međuljudskim odnosima, svakodnevnim problemima, pa čak do neke mere i filozofijom. E sada, kako je sve to viđeno očima Hachimakija, 25-godišnjaka i njegovih kolega "đubretara", preporučujem da sami pogledate - ako vam se sviđaju društvene teme ispričane u neku ruku na ficion način, i ako volite svemir (onakav kakav jeste), pogledajte. Možda i naučite nešto, kada je anime rađen, rađen je u kolaboraciji sa NASA-om i JAXA-om, i prilično se drzi svih naučnih pravila u vezi sa svemirom, kao i stvari koje se dešavaju astronautima.
Sve u svemu, jako fino ostvarenje, za ljubitelje svemira, hard SciFi-ja, socijalnih tema, kao i romanse (or all of it), bullzeyeJa mu dadoh (9.3/10), što ga dovodi na moje top #4 mesto.
by Feandil [bg-anime.com]
Rosa ceo film, navodno delo 1 lika.
Nego, kako komentarišete Higsov bozon, tj. otkriće istog?
Ocekivano ali svejedno veoma veliko naucno otkrice, zacinjeno s time sto se ono sto su otkrili ne ponasha 100% onako kako je predvidjeno. Which is funny...Nego, kako komentarišete Higsov bozon, tj. otkriće istog?
Wait, ... what !? :sceptic:Zanimljivo, negde sam čitao da deo naučnika uošte ne veruje u dark matter.
Odgledano davno. Mada mi se (naknadno) manga za nijansu vishe svidela.Preporuka VGagiju: PlanetES
Pa ***. možda im je trebao dokaz da bi verovaliOcekivano ali svejedno veoma veliko naucno otkrice, zacinjeno s time sto se ono sto su otkrili ne ponasha 100% onako kako je predvidjeno. Which is funny...
Wait, ... what !? :sceptic:
Koliko ja znam, niko iz mainstream campa ne sumnja u postojanje dark matter. Ono oko chega se spore je sta je u stvari dark matter. S druge strane, mediji poput Foxa, CNNa i drugih na nivou Kurira izvestavaju svasta tako da je moguce da se naleteo na nesto chemu je izvor bio neki od takvih medija... :wall:Pa ***. možda im je trebao dokaz da bi verovali![]()
Nije osmotren ocekivan excess na ττ kanalima.U čemu odstupa bozon od predviđenog?
Kako da ne. Zato sto su filmovi 'samo' zabava sve industrije i organizacije/institucije koje kontrolishu zbivanja su sve prisutnije u filmovima (narochito blockbuster filmovima) kroz product placement... :trust:Kako je nazalost samo tebi tesko da shvatis da je sve ovo film, koji najveca vecina ljudi vidi kao zabavu koju zelis/ne zelis da gledas i za koji imas pravo da mislis da je los/dobar...
bitno je da je ovo film, da treba prvo da razmislis koliko ljudi ozbiljno shvata ovaj film pa da preispitas svoju poziciju i misljenje da li se ovo smatra "propagandom" ili narodski *******cijom za koju vecina smatra da je nerealna i ne poredi je sa realnim zivotom.
A da ti malo razmislis o razlikama u pristupu filmskoj umetnosti u Hollywoodu u ova tri njegova perioda ?Ma da, Holivud sa sve svojim studijima stvarno nije zasnovan na ideji novca i slave... i da, u to vreme verovatno nije bilo razlike izmedju bogatih i siromasnih i pohlepe za novcem koja okruzuje celu pricu? To izgleda samo postoji sad kad je tu internet, moderni filmovi, moderne "propagande", otvaranje ociju koliko je sve to samo sada "wrong", kako se nekad "lepo zivelo"... ajd sad malo dublje razmisli o svemu i ne tupi o ovoj prici.
Film koji ima ovoliki broj rupa u prichi kod kojega se gomila objasnjenja shta se u stvari i zasto deshava dobija naknadno od autora po meni nije vredan mentalne gimnastike trazhenja logicnih objasnjenja za iste.A o prestavljanju naucnika i "nauke" u ovom filmu, da ti mozda nije palo napamet da
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari