Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

It was inevitable...
c0c29602_4a095709_tumblr_m5czhxET7r1qh2axio1_500.png

izašao novi trejler za total recall. Sve mi lepo izgleda za pucačinu ali žena sa tri sise!? Opet mapet šou.

^^

Backlash na Prometheusa koji se vidi na netu je zasad uglavnom od strane razocaranih ljubitelja prave naucne fantastike i filmofila. Stvar je, medjutim, sto su Fox kao distributer, i Ridley i Lindelof kao odgovorni, sa ovim filmom presli neke granice koje nisu smele biti predjene. Film tek treba da vide oni koji ce o njemu imati najvishe da kazhu. Prometheus, kao destilovana antinaucna propaganda, tek ce da dobije u potonjim mesecima pravi backlash, kako za svoje pojedine antinaucne i ine aspekte, tako i za neke mnogo ozbiljnije stvari. U klimi gde su mnoge stvari vec polarizovane do ekstrema, mislim da ce ovaj film biti katalizator za neke ozbiljnije studije, npr pitanje zasto je Entertainment industriji dozvoljen false advertisment (u Prometheusu ima vishe aspekata ovoga), s jedne strane, a s druge su putem copyright zakona zasticeni bolje od belih medveda (o uzaludnosti toga ima ovde par rechi), i sa trece strane pitanje Who's Who Today in Hollywood (i jedne propisne socioloske studije na tu temu).

5 Scientists Share Their Baffled Reactions on the Science in 'Prometheus'
* obratiti pazhnju da je ovaj tekst na Forbes.com, i da intervjuisani naucnici ocigledno josh uvek nisu pogledali Prometheus.

^^

Backlash na Prometheusa koji se vidi na netu je zasad uglavnom od strane razocaranih ljubitelja prave naucne fantastike i filmofila. Stvar je, medjutim, sto su Fox kao distributer, i Ridley i Lindelof kao odgovorni, sa ovim filmom presli neke granice koje nisu smele biti predjene. Film tek treba da vide oni koji ce o njemu imati najvishe da kazhu.

A jelte? A ko je izvin`te ta "filmska elita" koja ce da nas "prosvetli" o filmu i da zavrsi amin pa da vise niko ne mora da diskutuje o njemu?

Prometheus, kao destilovana antinaucna propaganda, tek ce da dobije u potonjim mesecima pravi backlash, kako za svoje pojedine antinaucne i ine aspekte, tako i za neke mnogo ozbiljnije stvari.

Ma sta naprica... mozda nam ta "propaganda" stvarno otvori oci da su naucnici glupi ko u filmu, ponasaju se ko deca u predskoloskoj ustanovi i to je ocigledno dokaz i usmerenje da nikada ne smemo teziti nauci a kamoli biti naucnjak? Ili je sve to mooozda stvar zvana film?

U klimi gde su mnoge stvari vec polarizovane do ekstrema, mislim da ce ovaj film biti katalizator za neke ozbiljnije studije, npr pitanje zasto je Entertainment industriji dozvoljen false advertisment (u Prometheusu ima vishe aspekata ovoga), s jedne strane, a s druge su putem copyright zakona zasticeni bolje od belih medveda (o uzaludnosti toga ima ovde par rechi), i sa trece strane pitanje Who's Who Today in Hollywood (i jedne propisne socioloske studije na tu temu).

Katalizator za... novac, zaradu, profit, slavu, popularnost? Holivud je od svog osnivanja, dakle pre vise od nekih sto godina, zasnovan na ovim stavkama i tako ce najverovatnije biti uvek. A Prometheus kao film nije bas ni ispunio ta ocekivanja, pa sad mozes da mislis koliko drugi studiji imaju zarku zelju da se ugledaju na njemu...

5 Scientists Share Their Baffled Reactions on the Science in 'Prometheus'
* obratiti pazhnju da je ovaj tekst na Forbes.com, i da intervjuisani naucnici ocigledno josh uvek nisu pogledali Prometheus.

Da, veoma bitna stavka o filmu, sta 5 ljudi koji ga nisu ni videli misle o njemu...

Ja preporučujem jedan nepravedno zapostavljen film: Lifeforce:D
Elem, bolestan je film, energetski vampiri, istripovne scene, prejaka riba u glavnoj ulozi (Matilda Mej(čak sam i ja inicijalno pogledao film zbog nje))+ je gola ceo film ali film je skroz ok, dobra muzika za opening i ja sam ga tek prošle zime odgledao, sramota:p

Lifeforce-04.jpg

Oldie ali ekstra, ko voli istripovane filmove, čak je i romantičan u neku ruku:)

Na temu Prometeja, očigledno da je film pogodio neke tačke, neke omašio, reakcije su zanimljive, očigledno da je takav film bio potreban na neki način.
Mi još uvek nemamo sve informacije kako bi upotpunili sliku, treba videti dodatne materijale koji treba da se pojave na dvd-u i BRD.
Ima još scena na početku par minuta, onda kad probude zadnjeg inžinjera takođe i ko zna šta još, maožda i ništa, sve je u opticaju:D

Poslednja izmena:
Gledao sam ga davno kao klinac :), sad znam i kako se zove :p...

Ma sta naprica... mozda nam ta "propaganda" stvarno otvori oci da su naucnici glupi ko u filmu, ponasaju se ko deca u predskoloskoj ustanovi i to je ocigledno dokaz i usmerenje da nikada ne smemo teziti nauci a kamoli biti naucnjak? Ili je sve to mooozda stvar zvana film?
Jel' sad glumish Big Giant Head pa kao ne znash da se ne radi o jednom filmu, niti samo o filmskom mediju, vec o decenijama neprekidnoj propagandi i brainwashingu kroz sve medije i aspekte zhivota, propagandi i brainwashingu koji se sada gura i tamo gde ga nije bilo (ili ga nije bilo u tolikoj meri) ?

Zhivo me zanima kakva bi bila tvoja reakcija kada bi neko decenijama vrshio propagandu protiv tvoje profesije, koja god to bila, predstavljajuci ljude koje rade u toj profesiji kao barabe, ******e, morone, ljude bez ikakvog morala, koji se prodaju za 30 srebrnjaka, .... , pa do megalomana koji hoce da pobiju sve ljude na svetu ? Da li bi i tada prichao da je to samo 'stvar zvana film' ?

Katalizator za... novac, zaradu, profit, slavu, popularnost? Holivud je od svog osnivanja, dakle pre vise od nekih sto godina, zasnovan na ovim stavkama i tako ce najverovatnije biti uvek.
Hollywood danas nije isti kao onaj koji je bio u vreme velikih studija, a taj nije bio isti kao Hollywood u vreme nemog filma. Kao sto ni kapitalizam nije bio isti. A sa Internetom, Hollywood (a i kapitalizam sam) ce morati ili da se prilagodi novim uslovima, ili da nestane. Ono sto on pokushava da uradi, jeste da se ne promeni.

Da, veoma bitna stavka o filmu, sta 5 ljudi koji ga nisu ni videli misle o njemu...
BGH opet... :trust:
Ne o filmu kao filmu, vec o predstavljanju nauke i naucnika u njemu.

VGagi molim te ne ulazi u raspravu sa Gdin_M-om, njegove postove preskacem a i tvoje cu ako ga budes citirao u tvojim.

528314_10151086954322868_1732687197_n.jpg

Jel' sad glumish Big Giant Head pa kao ne znash da se ne radi o jednom filmu, niti samo o filmskom mediju, vec o decenijama neprekidnoj propagandi i brainwashingu kroz sve medije i aspekte zhivota, propagandi i brainwashingu koji se sada gura i tamo gde ga nije bilo (ili ga nije bilo u tolikoj meri) ?

Zhivo me zanima kakva bi bila tvoja reakcija kada bi neko decenijama vrshio propagandu protiv tvoje profesije, koja god to bila, predstavljajuci ljude koje rade u toj profesiji kao barabe, ******e, morone, ljude bez ikakvog morala, koji se prodaju za 30 srebrnjaka, .... , pa do megalomana koji hoce da pobiju sve ljude na svetu ? Da li bi i tada prichao da je to samo 'stvar zvana film' ?

LOL. Tako tom tvojom "propagandom" ce izgleda da se digne kuka i motika i buna gomile lekara, advokata, policajaca, vojnika, pa cak i onih religijskih figura koje iskonski mrzis, i bukvalno svih profesija koje su ikad "pogresno" prikazane na filmu. :D Kako je nazalost samo tebi tesko da shvatis da je sve ovo film, koji najveca vecina ljudi vidi kao zabavu koju zelis/ne zelis da gledas i za koji imas pravo da mislis da je los/dobar...

I jos jedna duboka i kompleksna cinjenica zivota je da je tvoj zivot kao i bilo ciji uvek uvek delimicno "propaganda" sredine, da je licnost iliti posojanje onog JA apsolutno diskutabilno i relativno, ali radi daljeg toka ove teme necemo o tome... bitno je da je ovo film, da treba prvo da razmislis koliko ljudi ozbiljno shvata ovaj film pa da preispitas svoju poziciju i misljenje da li se ovo smatra "propagandom" ili narodski *******cijom za koju vecina smatra da je nerealna i ne poredi je sa realnim zivotom.

Hollywood danas nije isti kao onaj koji je bio u vreme velikih studija, a taj nije bio isti kao Hollywood u vreme nemog filma. Kao sto ni kapitalizam nije bio isti. A sa Internetom, Hollywood (a i kapitalizam sam) ce morati ili da se prilagodi novim uslovima, ili da nestane. Ono sto on pokushava da uradi, jeste da se ne promeni.

Ma da, Holivud sa sve svojim studijima stvarno nije zasnovan na ideji novca i slave... i da, u to vreme verovatno nije bilo razlike izmedju bogatih i siromasnih i pohlepe za novcem koja okruzuje celu pricu? To izgleda samo postoji sad kad je tu internet, moderni filmovi, moderne "propagande", otvaranje ociju koliko je sve to samo sada "wrong", kako se nekad "lepo zivelo"... ajd sad malo dublje razmisli o svemu i ne tupi o ovoj prici. Nikada nije bilo dobrih vremena i uvek je neko bio na vrhu a neko na dnu. Kako u svakom drustvu ikada postojalom i tako ce najverovatnije i ostati.

BGH opet... :trust:
Ne o filmu kao filmu, vec o predstavljanju nauke i naucnika u njemu.

Pobogu nije Big Giant Head nego Dick (spoiler, njegov nazalost sin). :D A o prestavljanju naucnika i "nauke" u ovom filmu, da ti mozda nije palo napamet da

je Vickers namerno nasla naucne "napaljenike" i nesposobnjakovice da bi misija u startu propala i da je to bio njen ultimativni cilj? To je jedna od ideja filma (njena pohlepa), a i delimicno sablonizacija i povrsnost karaktera naucnika sa kakvim su im scenaristi dali zavrsni oblik.

Zato i kazem da takvo misljenje ljudi koji nisu videli film nema veze, pogotovo gde onaj psiholog prica o psihickim i ostalim leadership stanjima, kada je u filmu naglaseno (vidi se) da svako radi za sebe, pardon za Vickers, i da su planski pritupi i nepovezani i jos uz final touch scenariste, koji je bas i nije nesto sposoban za pisanje, dobijaju svoj zavrsni ego karakter.

A inace ne odgovori ko je ta "elita" koja ce da nam da finalno oblikovanje misljenja o ovom filmu i iskljuci postojanja drugih? :trust: :D

@sadan

Odlicno, imas ignore listu pa me metni tamo.

Poslednja izmena:
Rosa ceo film, navodno delo 1 lika.

Preporuka VGagiju: PlanetES - Amine

Za početak možda deluje smešno ili trivijalno, ali za razliku od mnogih animea - ovaj se bavi "jecajima današnjice" - korupcijom, zemljama u tranziciji i siromašnim zemljama vs. vodeće svetske sile, kao i međuljudskim odnosima, svakodnevnim problemima, pa čak do neke mere i filozofijom. E sada, kako je sve to viđeno očima Hachimakija, 25-godišnjaka i njegovih kolega "đubretara", preporučujem da sami pogledate - ako vam se sviđaju društvene teme ispričane u neku ruku na ficion način, i ako volite svemir (onakav kakav jeste), pogledajte. Možda i naučite nešto, kada je anime rađen, rađen je u kolaboraciji sa NASA-om i JAXA-om, i prilično se drzi svih naučnih pravila u vezi sa svemirom, kao i stvari koje se dešavaju astronautima.

Sve u svemu, jako fino ostvarenje, za ljubitelje svemira, hard SciFi-ja, socijalnih tema, kao i romanse (or all of it), bullzeye :D Ja mu dadoh (9.3/10), što ga dovodi na moje top #4 mesto.

by Feandil [bg-anime.com]

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=895
http://www.emuglx.org/emu6/manga-opisi-serije-planetes.php
http://www.bg-anime.com/showthread.php?4821-Planetes
http://www.mania.com/aodvb/showthread.php?t=91922
Blu-Ray izdanje: http://goo.gl/iHQmx

[YOUTUBE]Rykzz-4z10o[/YOUTUBE] [YOUTUBE]dIgMDAWpd84[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Deluje fino, skida se:)
Hvala:)

Da, to je to, ponajviše na GiTS II Innocence. GiTS je ostavio jak pečat na silne generacije:)

Kako naprave ove zenske face, ***, ne znam dal ima jedna devojka sa takvim jagodicama, sa takvom facom, uzivo .. kakvi su perv-ovi ovi dizajneri :)

ajmo Poll - Rosa ili zla kuchka .. ? :D

Zanimljivo, negde sam čitao da deo naučnika uošte ne veruje u dark matter. A ovo je dokaz da to zaista postoji. Kao kafa, jedan dan je loša za zdravlje, drugi dan je preporučljiva:)

Pa bar smo još živi, nisu napravili neko s*anje sa kolajderom:D

LoL:D

Nego, kako komentarišete Higsov bozon, tj. otkriće istog?
Ocekivano ali svejedno veoma veliko naucno otkrice, zacinjeno s time sto se ono sto su otkrili ne ponasha 100% onako kako je predvidjeno. Which is funny... ;)

Zanimljivo, negde sam čitao da deo naučnika uošte ne veruje u dark matter.
Wait, ... what !? :sceptic:

Preporuka VGagiju: PlanetES
Odgledano davno. Mada mi se (naknadno) manga za nijansu vishe svidela.
Steta sto nema vishe takvih stvari... :trust:

Tron Uprising vec solidno gura, ali nisam nesto odusevljen, jes da je i film(ovi) bio takav, ali bas su ga preterali sa ovim svetom programa, svaki program ili ima curu, clan je bande, noci provodi po diskotekama... Previse "ljudski" i malo mi kvari utisak o seriji, kvalitet animacija i radnja su odlicni!

Ocekivano ali svejedno veoma veliko naucno otkrice, zacinjeno s time sto se ono sto su otkrili ne ponasha 100% onako kako je predvidjeno. Which is funny... ;)

Wait, ... what !? :sceptic:
Pa ***. možda im je trebao dokaz da bi verovali:D

U čemu odstupa bozon od predviđenog? Nisam u toku.

Pa ***. možda im je trebao dokaz da bi verovali:D
Koliko ja znam, niko iz mainstream campa ne sumnja u postojanje dark matter. Ono oko chega se spore je sta je u stvari dark matter. S druge strane, mediji poput Foxa, CNNa i drugih na nivou Kurira izvestavaju svasta tako da je moguce da se naleteo na nesto chemu je izvor bio neki od takvih medija... :wall:

U čemu odstupa bozon od predviđenog?
Nije osmotren ocekivan excess na ττ kanalima.
(Plus razlika od skoro 1 GeV u osmotrenoj masi na CMS i ATLAS detektorima... :trust:)
Za sada ono sto jeste sigurno je da je osmotren novi bozon i da isti ima ili spin 0 ili spin 2. Za ostalo tek treba da se izvrse dodatne analize podataka.

Poslednja izmena:
Pogledao juce Prometeja i mogu reci da sam zadovoljan filmom.

Doduse ima poprilicno rupa u scenariju i film gotovo samo postavlja pitanja a skoro uopste ne daje nikakve odgovore ali dobro , to je ipak planski radjeno tako kako bi se ostavilo prostora za sledeci nastavak (ili vise njih)
Inace sad mi je malo zao sto sam pogledao film , mislim bolje bi bilo da sam sacekao da izadje drugi deo pa da onda lepo pogledam sve u kompletu : )

Efekti u filmu su zaista odlicni , Prometej je isto odradjen odlicno kao i citava atnmosfera , mada na mene je ubedljivo najjaci utisak ostavila ona scena u brodu " Graditelja" kad prikazuje onu mapu zvezda i planeta..........to mi je bilo bas ono " WOOOOOOW"

http://www.wired.com/underwire/wp-content/gallery/20-06/pl_prometheus_f.jpg

http://www.badhaven.com/wp-content/uploads/2012/06/prometheus-movie-image.jpg

SPOILER :

E sad svakako najveca misterija je zasto su "Graditelji" toliko kivni na nas i zele da uniste ljudsku civilizaciju ako su oni i stvorili zivot na Zemlji i civilizaciju.
Moja teorija je da verovatno nisu zadovoljni u kom smeru ljudi i njihova civilizacija idu , da su ljudi omanuli pre svega moralno i duhovno i da su postali pretnja kako za sebe same tako i za citav zivot na planeti pa stoga oni reseni da uniste tu iskvarenu civilizaciju i da eventualno krenu sve ispocetka.

Uostalom najvise od svega me kopka kako izgleda rodna planeta "Graditelja" , imaju li oni gradove , razvijenu civilizaciju, kulturu, religiju i pre svega zanimaju me njihove prave namer tj. njihov mentalni sklop i kakvi su oni zapravo.
Ovde su predstavljeni kao neke nakaze i cudovista koja oce brze bolje da nas istrebe ali ko zna mozda u sledecem nastavku kad ih budemo upoznali malo bolje mozda ce se ispostaviti da su nikad veci gotivci.

E da ima jedna jedina stvar preko koje ne mogu da predjem a to je zapravo na samom kraju kad se Elizabet domogla jednog od njihovih brodova i kad je rekla " e ne vracam se ja na Zemlju vec idem na njihovu rodnu planetu po mene odgovore" mislim daaaaaaaaaj , mislim nakon svega sto je prezivela i nakon onoliko muke sa samo jednim od njih sad kao oce da ide tamo gde ih ima mozda i na milijarde i gde svi oce da je ubiju ko muvu , sad oce bas tamo da ide i to sama pritom znajuci da nema nikakve sanse ni da dobije neke odgovore a ni da se izvuce odatle ziva (Uostalom sta joj vrede odgovori ako izgubi zivot i kako bi onda prenela te odgovore drugim ljudima ako bude bila pokojna)
Recimo mnogo logicnije bi mi bilo da je rekla " e idem sad na Zemlju da kazem sta smo otkrili i sta se sve desilo a onda cu da okupim jedno 100,000 vojnika i 100-nak brodova pa onda lepo idemo na njihovu rodnu planetu da potrazimo neke odgovore".

Kako je nazalost samo tebi tesko da shvatis da je sve ovo film, koji najveca vecina ljudi vidi kao zabavu koju zelis/ne zelis da gledas i za koji imas pravo da mislis da je los/dobar...

bitno je da je ovo film, da treba prvo da razmislis koliko ljudi ozbiljno shvata ovaj film pa da preispitas svoju poziciju i misljenje da li se ovo smatra "propagandom" ili narodski *******cijom za koju vecina smatra da je nerealna i ne poredi je sa realnim zivotom.
Kako da ne. Zato sto su filmovi 'samo' zabava sve industrije i organizacije/institucije koje kontrolishu zbivanja su sve prisutnije u filmovima (narochito blockbuster filmovima) kroz product placement... :trust:

Konsekutivno, filmska industrija ima sve vece prihode od product placementa.... Naravno, za placement raznoraznih ideja tipicno ne dobijaju pare vec stvar funkcionise po principu 'ruka ruku mije' - najociglednije kod propagande za racun vojno industrijskog kompleksa i religioznih institucija.

Shvatam da su tebi Ancient Aliens, krecionisticke ideje i tretiranje nauke i naucnika u loshem svetlu u filmu OK, ali me chudi da ne mozhes da shvatish da isti nisu prisutni u filmu kao 'umetnicki' stav autora, vec kao propaganda stavova vojno industrijskog kompleksa, politickih i kreacionistickih organizacija...

Ja sam ocehekivao da ce u Prometheusu biti dosta razne propagande. Ali nisam ochekivao da ce u filmu od 2h biti 2h propagande bez prestanke.
Ako si ti ok s tim onda :zgran:

Ma da, Holivud sa sve svojim studijima stvarno nije zasnovan na ideji novca i slave... i da, u to vreme verovatno nije bilo razlike izmedju bogatih i siromasnih i pohlepe za novcem koja okruzuje celu pricu? To izgleda samo postoji sad kad je tu internet, moderni filmovi, moderne "propagande", otvaranje ociju koliko je sve to samo sada "wrong", kako se nekad "lepo zivelo"... ajd sad malo dublje razmisli o svemu i ne tupi o ovoj prici.
A da ti malo razmislis o razlikama u pristupu filmskoj umetnosti u Hollywoodu u ova tri njegova perioda ?

A o prestavljanju naucnika i "nauke" u ovom filmu, da ti mozda nije palo napamet da
Film koji ima ovoliki broj rupa u prichi kod kojega se gomila objasnjenja shta se u stvari i zasto deshava dobija naknadno od autora po meni nije vredan mentalne gimnastike trazhenja logicnih objasnjenja za iste.

Nazad
Vrh Dno