Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Ocekivane cijene...

Elem, jel neko probao franco 196 ili 200 nightly i da li ima razlike u odnosu na famozni 181?

Poslednji koji sam ja koristio je 190. Ovi novi imaju neke opcije za kalibeaciju ekrana.
Zašto ne pređeš na 4.1? Postoji i verzija koja će dobiti OTA kada izađe, tako da ne moraš sa time da se bakćeš.

Nisam te skapirao bas najbolje, ako predjem na 4.1 dobijam OTA...? Kakav OTA ?

Inace razmisljao sam o tome, ali mi se nesto ovih dana ne radi ponovo root i ostalo (iako je 10 minuta sve zajedno :p)

Pa ota kada izađe finalna verzija JB, ovo je samo preview build.

Sta ne radi za sada? Kakav je po pitanju batt usage s obzirom da franco i ostali tek izbacuju kernela a ne bih se igrao sa nightly verzijama za sad.

Daj taj link da procitam malo...

Sve radi i to mnogo bolje. Jedino neke aplikacije nisu još kompatibilne, ali rade na tome developeri tih aplikacija.
Baterija je bolja, stalno 3g wi fi gps auto brightness izvlačim po 20 i nešto sati i 4 sata screen on time.
Performanse su neuporedivo bolje. Koristim novi stock kernel.

Kakav link?

Pa odakle da skinem i sta...

Jel mora full wipe ili mogu samo ROM da instaliram i to je to?

Da li je root-ovan i da li postoji root za taj build?

Ne trazi nista, nema veze muka mi je da instaliram aplikacije ponovo i podesavam tel...:)

Ionako za 15-ak dana dobijamo OTA ...

Kakvi su utisci posle par dana na JB? Jel vam nedostaje fleš? Tj, da li može da se instalira na JB? Kako rade aplikacije? Da li možete da instalirate piratske aplikacije, pošto je google izgleda počeo da zatvara polako tu mogućnost? Da li TB pravi problema kao što je u početku pravio kada su se aplikacije sa GB vraćale na ICS? Kasnije nije brljavio, kad su odradili update aplikacije, ali na početku je pravio haos.

Za sad ja mislim da samo dr.sonic ima JB pa ces morati njega da sacekas za iskustva. Po netu se pise da je dosta bolji sa Project Butter-om i da sve radi odlicno.

Sto se flesh-a tice, meni licno odavno ne nedostaje jer se ne bavim nicim sto bi moglo da ukaze na nedostatak flesha kao veliku smetnju tako da ... :) Ako je html5 sledeci korak tim bolje.

Sto se tice piraterije, siguran sam da ce se naci nacin da se zaobidje google-ova enkripcija prije ili kasnije za aplikacije koje od sada izadju na google play. Ove postojece ce sigurno moci da se instaliraju i dalje.

Kakvi su utisci posle par dana na JB? Jel vam nedostaje fleš? Tj, da li može da se instalira na JB? Kako rade aplikacije? Da li možete da instalirate piratske aplikacije, pošto je google izgleda počeo da zatvara polako tu mogućnost? Da li TB pravi problema kao što je u početku pravio kada su se aplikacije sa GB vraćale na ICS? Kasnije nije brljavio, kad su odradili update aplikacije, ali na početku je pravio haos.

JB je bolji od bilo kog roma i kernela za ics. Jedino nedostaju neke sitne stvarčice tipa toggle buttons u notifikacijama (mada za to postoje aplikacije), malo jače zvono, power meni, sitna podešavanja nav i status bara...

Fleš postoji i radi sa stock browser-om.

Imam samo par piratskih aplikacija, nema nikakvih problema.

Ja nisam imao nikakvih problema sa tbp, bolje mi je sada odradio nego kada sam prelazio sa stock 4.0.4 na liquid.

Extra, ja sam mislio da su u potpunosti izbacili fleš...

Inače, svaka čast za sve učesnike ove teme, ovo je jedna od malobrojnih u kojima ne postoje "navijači" nekog proizvođača koji dolaze samo da spamuju, i jedna od malobrojnih u kojima se može pročitati nešto korisno.

Realno i fon ima malo mana i bez prave je konkurencije pa nema potrebe za pljuvanjima i uporedjivanjima. Pritom, cena mu je gotovo pa nestvarna - juce mi se drug pohvalio da je nasao za brata za 300€ nov sa VIP-a i uzeli su ga... ***.

EDIT: I pored svega - cestitke redovnim ucesnicima threada! Korisnih informacija ubedljivo najvise, gledano po postu.

Poslednja izmena:
Extra, ja sam mislio da su u potpunosti izbacili fleš...

Malo je nejasna situacija oko fleša, bar meni. Sam Adobe je rekao da više neće praviti i podržavati flash za android, ali da će svi koji ga već imaju instaliranog moći da ga koristite, s tim što će na JB verovatno imati neke probleme jer za njega nije pravljen.
To bi značilo da svi novi telefoni koji budu kupljeni sa JB neće imati flash, dok će stari telefoni i dalje moći da ga koriste.

Ja sam za svaki slučaj napravio backup .apk flash playera. :)

Hektor, jesi li ti koristio Nova launcher sa 4.1? Ako jesi, to je pravilo problem sa onim crnim slovima za widgete, a verovatno je nova bio razlog i za ta usporenja što si imao.

JB je bolji od bilo kog roma i kernela za ics. Jedino nedostaju neke sitne stvarčice tipa toggle buttons u notifikacijama (mada za to postoje aplikacije), malo jače zvono, power meni, sitna podešavanja nav i status bara...

Verovatno ti je vec poznato ali da spomenem za svaki slucaj, postoji aplikacija volume+ koja pojacava zvuk na speaker-u, samo nemoj da stavljas preko +10 da ne ode zvucnik.

Realno i fon ima malo mana i bez prave je konkurencije pa nema potrebe za pljuvanjima i uporedjivanjima. Pritom, cena mu je gotovo pa nestvarna - juce mi se drug pohvalio da je nasao za brata za 300€ nov sa VIP-a i uzeli su ga... ***.

EDIT: I pored svega - cestitke redovnim ucesnicima threada! Korisnih informacija ubedljivo najvise, gledano po postu.

Gde? Kako? :D

Hektor, jesi li ti koristio Nova launcher sa 4.1? Ako jesi, to je pravilo problem sa onim crnim slovima za widgete, a verovatno je nova bio razlog i za ta usporenja što si imao.

Koristio sam Novu i moguce da je ona zezala, mada ponavljam, ovaj stock 4.04 je perverzan i radi gotovo savrseno. Koliko sam citao "viber" ne radi za sad na JB. Kada se stvari slegnu, kad svi budu imali update za JB, onda cu da predjem. Za sad ICS+franco night :).
Probao sam 4-5 custom romova i u globalu svi su tu negde, par procenata gore dole. Sta reci kada je za poredjenje JB i ICS-a koriscena kamera koja snima 200-300fps ili koliko vec. Znaci da se razlike skoro ne mogu videti golim okom

Poslednja izmena:
Koristio sam Novu i moguce da je ona zezala, mada ponavljam, ovaj stock 4.04 je perverzan i radi gotovo savrseno. Koliko sam citao "viber" ne radi za sad na JB. Kada se stvari slegnu, kad svi budu imali update za JB, onda cu da predjem. Za sad ICS+franco night :).
Probao sam 4-5 custom romova i u globalu svi su tu negde, par procenata gore dole. Sta reci kada je za poredjenje JB i ICS-a koriscena kamera koja snima 200-300fps ili koliko vec. Znaci da se razlike skoro ne mogu videti golim okom

Sigurno je Nova zezala.
Viber ne koristim, tako da ne znam. Mx player isto nije radio na početku, ali odmah su izbacili update i sada radi.

Ne znam, ja sam imao 3 home screen-a, na levom gmail i reader widget, na srednjem prognozu, kalendar i neke foldere, a na desnom samo ikonice. Sve to na liquid 1.4 + franco i često je bilo vidno seckanje.

Kažu da je ubačena neka opcija za kameru touch auto exposure, nisam skapirao o čemu se radi.

Poslednja izmena:
Samo da dodam da je 300 evra skupo za polovan Nexus, nova cena od Google I/O je 350$ na Google Play Store. Znam da ga je teže tako nabaviti, ali će se pojaviti ti Nexusi kod nas vrlo brzo za 300 evra novi.

Tesko da ce se ti Nexusi pojaviti kod nas jer je ta cijena tolika samo u USA, i da bi imao kakvu takvu zaradu treba da doneses mnooooogo telefona. A da je skupo 300e za polovan to jeste tacno.

Sada kada ih ima kod sva tri operatera, ja se nadam da će cena pasti mali i biti ih više. Zašto je to skupo, kada je bolji od s2, a cene slične, možda koji evro skuplji?

I ja ću ga uzeti čim bude oko 300. Ne bih davao više.
I uz onu bateriju od 2k mah, lepota.

Nazad
Vrh Dno