Šta je novo?

Samsung Galaxy Nexus I9250

Cek cek, OTA ne brise aplikacije (imenik, sms, data iz aplikacija)....Zbunih se nesto.

@Djilkos
Ranije, kad sam reinstalirao jednom prilikom ROM na DHD-u, krenuh da vracam back up iz tbp-a .... 140 aplikacija rucna instalacija svaka...I dalje se toga sjecam :) Zato pitah sta se desava.

Ne briše apsolutno ništa i ništa se ne menja.

Kada imaš plaćeni tbp on radi sve sam, traje oko 10min.
Tbp vraća i sms i mms, samo štikliraš odgovarajuću stavku.

Poslednja izmena:
Tbp vraća i sms i mms, samo štikliraš odgovarajuću stavku.

Nije preporucljivo backupovati i kasnije raditi restore sistemskih aplikacija... To je zlatno pravilo pod brojem 1. sto se tice TBP-a. Pogotovo sto se ide na drugi sistem sa ICS-a na JB, sto znaci da su i drugaciji kodovi u aplikacijama u vecini slucajeva. Ne znam sonic jesi imao pre android, ali haos je bio kad si trebao da odradis restore sa GB na ICS preko TBP-a... FC na sve strane, a o drainovima da ne pricam... Oni koji kazu da nisu imali lazu, jer nemoguce je da 1000 njih ima problem, a da 2-3 nemaju... Pa cak i jedan veliki codeworxx je rekao da se ne radi restore i sta dalje pricati...

Zato kad vec postoji program za sms backup, zasto ne odraditi, a ne ovako strepiti da izgubis poruke ili bilo sta... Ja sam se jednom opekao kad sam prelazio sa Froya na GB i rekoh od tada nikad vise sistemske app ne backupujem sa TBP-om.

Poslednja izmena:
Pa hajd ovako, ako izuzmemo system apps, preko gmail acc mi nudi da instaliram sve aplikacije koje su kupljene ili su free jel tako? (Tako mi se desilo kad sam prebacivao yakjuxw na yakju, dakle ICS-ICS). System apps ce doci u okviru ROM-a. Onda mi tbp nije potreban uopste? Meni sms ne znaci nesto posebno, ionako rijetko kome pisem.

Backup koji mi je bitan je:

1. Imenik (pretpostavljam da od sad ide sve preko google-a, jednom sam izgubio sve kontakte jer su bili u telefonu ne i na serveru, i tada ih stalno backup-ujem preko servera)
2. SVE slike iz galerije (ne samo one napravljene kamerom/kamkoderom) vec i one koje sam dobio kroz sms/viber ili skinuo sa neta/tapatalk-a. Za slike sa kamere koristim foldersync i sinhronizujem sa PC-em i sa Box-om.
3. SVE placene/free apps iz google play store-a. Ovo mi se cini da ide odmah nakon prvog boot-a novog ROM-a. Problem bi bio data iz tih aplikacija kao sto su predjeni nivoi recimo, to koliko kapiram google NE VRACA!?

To je to...
Sto se tice dokumenata, knjiga i svega ostalog, imam dropbox, evernote pa i google docs (steta sto nije na nivou ICS-a) tako da mi to nije problem.

@Uros, da ali cemu onda TBP, ako ces sve instalirati sa google cim stavis acc? Veruj mi da je ovo brze + imas ceo settings kako je i bilo u tim aplikacijama, znaci sva podesavanja ti ostaju... Znaci ne stavljas odmah google account, nego podignes sistem, pa tek onda ides u settings, da ti ne bi vukao sve aplikacije (ja imam preko 500 mozda cak i vise koje su mi vezane, ne bi voleo 100 godina da cekam da mi skida) galerija i sve sto ti je na internoj, muzika, stripovi itd ti se ne brise, jer ti ustvari samo wipe-ujes sistemski deo, ne i onaj drugi user deo...

@drgonzo, jeste i dalje je tako... Sistemske su crvene

Da i dalje je tako oznaceno bojama...

@Djilkos
Pitam ovo jer sam ranije na dhd-u radio backup apps+data i onda mi on sve zivo sacuva ali, problem nastaje kod vracanja backup-a. Svaku aplikaciju moram posebno da instaliram, da vratim sve slike itd. itd. Ono sto mi se dopalo kod Nexusa je to sto su aplikacije same pocele da se instaliraju kad sam podigao prvi put sistem yakju...

Dakle, kad izadje OTA ne moram da brinem oko backup-a tj. ne moram da ga pravim sada? Aplikacije sa svojim podesavanjima ostaju kao i imenik, sms, slike sa kamkodera?

Kad bi osmislili malo jednostavniji backup... :/ Mada, to vjerovatno radi kako treba na uredjajima koji nisu root-ovani....

Samo da javim svima koji su mislili da koriste navigaciju preko Navigona, koristite je slobodno jel radi perfektno! Vozio sam do Vienne i nazad. Nexus fiksira signal posle 2, 3 sekunde, po gradu me je odlicno posluzio i bas sam se odusevio navigacijom! Svaka preporuka sa moje strane. Idem na Lefkadu uskoro pa cemo videti kako se snalazi u Grckoj.

Eh a izgleda meni jedino ne radi taj Navigon...

Koji drzac za telefon koristis? Ja jurim neku akciju po netu za origigi 3pin drzac ali dzaba za sad ;(

Evo i mene.

Znači kada stigne OTA, instaliraj ga i apsolutno ništa se neće promeniti, ali bukvalno ništa.
Pozivi i poruke su zeleni u tbp i nema nikakvih problema ako samo vratiš te dve stavke. Čak mislim da to nisu cele aplikacije, već samo podaci.

Moraću i ja da pazarim nešto tako, a nije loš bi punjač za kola.

Još jedna fora na 4.1. U tbp nađite google search music, ili tako nekako se zove i odmrznite ga. Stavite widget na home screen i identifikuje svaku stranu pesmu i daje link ka marketu da se ista kupi.

Imao par takvih za ranije telefone, nijedan sa tim savitljivim drzacem mi se nije pokazao kako treba.

Jedino su korisni po autoputu, kod nas i u okolnim zemljama gdje su putevi ovakvi kakvi su, nema sanse da vidis jasno putanju niti nesto u voznji pipnes na ekranu jer konstantno vibrira plus sto je veliki rizik da vakuum pod tolikim vribracijama oslabi.

Edit: Ja jurim ovo. Punjac, audio out, sve u jednom, nema kablova u telefon i oko njega, samo kliknes telefon i to je sve. Pomocu nfc tagova (ima ih po netu za svega par dolara) i odredjenih aplikacija mozes bukvalno da ga podesis da upali/ugasi sve sto hoces po stavljanju/micanju sa drzaca.

Poslednja izmena:
Zato lepo da se Google okrene Evropi i da nam sve one sadrzaje koje su US only :p
Salim se, ovo sto Apple radi je jadno i bedno.

Sad ***** ljudi kod njih koji su planirali kupiti navedene telefone! :D Moraju kupovati vani :D

Moram da priznam da koristim ovaj novi Google search za postavljanje alarma, odlično radi.

Mislim da je neka aplikacija u pitanju...i to sumnjam na folder sync...Da ih jednostavno (u nekom trenutku) obrise iz telefona.

Ne pada ni meni nista na pamet drugo a ni na google nisam nasao skoro nista.

Možda ih ne obriše, nego umesto da ih kopira na komp on ih cut-uje. Možda je i namešten da na određeno vreme briše slike koje su backup ovane. Proveri u podešavanjima.

Ha! Zeznuo sam ga....;);) Stara dobra "a-la-nokia" fora. Izvadio bateriju na minut, vratio i sve slike su tu :)

Sad idem po netu da vidim zasto se to desava.

Nazad
Vrh Dno