Šta je novo?

SSD AMD-SSD Intel konfiguracija

cybersrb

Cenjen
Učlanjen(a)
13.05.2011
Poena
159
Kao sto sam naslov teme kaze,zanima me koja bi bila razlika istog HDD na AMD platformi i na Intel platformi, u pitanju je ---

Samsung MZ-7PC128N/EU
SSD 830 SERIES 128GB SATA III

Feature listSolid State Disk drive capacity: 128 GB
Internal: -
Size: 2.5 "
Solid State Disk drive interfaces: Serial ATA
Read speed: 520 MB/s
Write speed: 320 MB/s
Random write 4KB: 30000 IOPS
Random read 4KB: 80000 IOPS
Data transfer rate: 6 Gbit/s
S.M.A.R.T support: Y
TRIM support: Y
Power consumption read: 0.127 W
Power consumption standby: 0.078 W
Power consumption write: 0.127 W
Operating voltage: 5 V
Mean time between failures MTBF: 1500000 h
Operating temperature range T-T: 0 - 60 °C
Operating vibration: 1500 G
Height: 7 mm
Depth: 69.8 mm
Weight: 61 g
Width: 100 mm
Colour of product: Black
Manual: Y
Quick start guide: Y

P.S.Kako bi to radilo na masini iz potpisa?Hvala unapred.​

Bio bi brži u benchmarkovima na nekog Z68/Z77 platformi. Intel ima bolji/optimizovaniji SATA kontroler od AMD-a.

Ali to ne treba da te opterećuje. U realnom radu, ne bi osetio razlike, pazari i vozi. Radiće lepo na tvojoj mašini. Bilo bi bacanje para da se zezaš oko upgrade-a cele tvoje mašine samo zbog toga, jer ne bi imao opipljivih razlika.

Samo što menjaš svoj sadašnji SSD? Ne verujem da ćeš osetiti neko drastično ubrzanje sa 830-com, sem u benchmarkovima.

Poslednja izmena:
Bio bi brži u benchmarkovima na nekog Z68/Z77 platformi. Intel ima bolji/optimizovaniji SATA kontroler od AMD-a.

Ali to ne treba da te opterećuje. U realnom radu, ne bi osetio razlike, pazari i vozi. Radiće lepo na tvojoj mašini. Bilo bi bacanje para da se zezaš oko upgrade-a cele tvoje mašine samo zbog toga, jer ne bi imao opipljivih razlika.

Samo što menjaš svoj sadašnji SSD? Ne verujem da ćeš osetiti neko drastično ubrzanje sa 830-com, sem u benchmarkovima.
Najveci problem je ,sto je taj SSD iz potpisa stao (zakucao) kupljen u Nemackoj,pa odnet na garanciju.Mozes videti ovde http://forum.benchmark.rs/showthread.php?286434-Verbatim-47478-Black-Edition-128GB-SSD zanima me kako ce raditi u odnosu na ovaj verbatim....

Ja bih išao na 830-cu ili na M4 i batalio te Phison-e i sl. Imaš lepu konfiguraciju, uzmi proverene SSD-ove i uživaj.

Ja bih išao na 830-cu ili na M4 i batalio te Phison-e i sl. Imaš lepu konfiguraciju, uzmi proverene SSD-ove i uživaj.

Hvala ti na savetu,stavio sam Verbatim u male oglase,pa cu videti da kupim pomenuti Samsung.

Vrh Dno