Šta je novo?

cf ili ne?

• Začetnik teme Začetnik teme kexi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kexi

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2010
Poena
319
imam Asusu M5A97 PRO, i imam powercolor 6850, da li da grunem još jednu (Gigabyte 6850 OC), na x4 ili ne, da li će da ima koristi? zato što je x4 slot? ili da skupim pare i da kupim 78xx? 😀

Ma batali taj cf grejace se to ko ludo u to kuciste bolje prodaj tvoja za 100e i uzmi nesto bolje

^what he said.
A uz to neces u svakoj igri imate dupliran fps, negde ce biti i bez ikakvog dobitka.. jednom probao i nisam bas odusevljen bio.

Slobodno idi na jos jednu 6850 to što je X4 PCIE drugi slot je oko 5% sporije neosetno je.Obavezno OC taj X6 i vozi duplo jeftinija varijanta nego da odes na 7870 npr.

da se greje neće, jer ću hlađenje vrhunski da rešim 😀 tako da, samo ako je dobro, da uzimam, ja još jednu 6850 i gotovo... inače proizvođač nije bitan? i da, gde da kupim i koliko košta cf mostić?

edit: ne treba da mi se duplira fps, već samo da bude bar za 10-20 fps-a veći, ja mislim da je to izvodljivo, a vi šta mislite?

Poslednja izmena:
Imaćeš između 50 i 70% više FPS-a. Postoje igre u kojima nećeš dobiti ni jedan FPS više, ali su one retke. Probao razne CF varijante tako da znam šta pričam.

Slobodno se igraj, uostalom lakše se prodaju dve jeftinije karte, nego jedna skuplja.

Zavisi od igre do igre, googlaj malo, traži testove igara koje interesuju, pa odluči da li se isplati.Neko ti je već rekao da prodaš tu tvoju i kupiš 7850, što je mnogo bolje rešenje, manje troši struje, bolje performanse i nećeš imati potrebe da se zezaš sa hladjenjem.

Nece toliko da se greje. Ja imam SLI velikih potrosaca u CodGen Brizi i problem sam resio tako sto sam izbusio dno kucista i tu stavio jedan vent, a posto u TT V3 napajanje ide dole, ne verujem da ce to tebi biti potrebno. Eventualno da izbusis stranu kucista.
Ja bih ti rekao da ides na CF.

imao sam ja i brizu..... ma v3 je mnogo dobro provetreno kućište, iako je mnogo malo..... ali ubacio bih mu ja nekoliko kulera, da se dobro to hladi..... otvorio sam ovu temo samo zbog x4 slota, tj. da čujem mišljenja kako će da mi radi CF 6850 & 6850 u 16x i 4x..... dobro, onda sam rešio dilemu, čim padnu prve pare uzimam 6850 i da pakujem to... posle uzimam nov ram, jer ovaj Patriot mnogo loš i ne slaže se baš lepo sa Asusom 😀 tako da ću ići na AMD-ovu memoriju 2x4gb..... i to je to... posle toga mogu samo još SSD da kupim....

Ma dovoljan je jedan kuler na stranici kućišta da duva u grafe tj. najbitnije je da duva na NB koji se više greje kada su na ploči dve grafe.

Ma ne bacaj pare na memaru klokni tu malo ionako ništa nećeš dobiti mada doduše džabe je sad memara a ako te svrbi da sve bude u fulu što da ne sitna je to lova.

Sve novije igre podržavaju CF tako da bez brige oko toga mada bi bilo lepo kada bi pravio CF sa 6870 ali dobro nije ni ovo loše.
P.S. ATI 6xxx serija skalira odlično u CF očekuj opušteno 90% skaliranje u igrama srećno....

Poslednja izmena:
+1 za CF, koristio sam i ja donedavno 6870x2 kartu i bila je jedno od naijsplativijih i najboljih resenja, ma ama bas nijednog problema nisam imao, skaliranje izvanredno, nikakvog stutteringa, ma sve za 10.
Jedini potencijalni problem moze biti relativno mala kolicina VRAM-a, 1GB moze biti usko grlo u pojedinim, doduse jako retkim situacijama, recimo u BF3 kada je sve na max vec se oseti da bi trebalo vise memorije a da igra klizi, to je bio jedini slucaj kada sam pravio mali kompromis u podesavanjima.
Moj glas svakako za CF karata 6xxx serije, po ovim cenama jos uvek best buy.

Cekaj, zar ti nisi imao powercolor 6870x2, dakle 1 dvoglavu a na cf? Karte u cf se vise greju, posebno ona gornja i koliko sam upucen drugacije je skaliranje kod cf od onog kod 1 dvoglave tj jedna dvoglava je mnogo bolje resenje, meni bar, samo steta za 1Gb vrama u svim kombinacijama.

Sto se skaliranja tice razlika je do 5%, a sto se grejanja tice, greje se vise, ali nista strasno. Ako ima barem jedan slot razmaka izmedju 2 kartice sve je super.

Cekaj, zar ti nisi imao powercolor 6870x2, dakle 1 dvoglavu a na cf? Karte u cf se vise greju, posebno ona gornja i koliko sam upucen drugacije je skaliranje kod cf od onog kod 1 dvoglave tj jedna dvoglava je mnogo bolje resenje, meni bar, samo steta za 1Gb vrama u svim kombinacijama.

Jeste, ali kontam da je za ono sto je covek pitao manje vise ista stvar, nema skoro nikakve razlike u cf skaliranju a time ni u performansama, jeste dvoglava uvek elegantnije resenje, nesto se manje i greje, ali sam princip je u oba slucaja-CF, i taj CF sa 68xx kartama radi odlicno, to je bitno.
Dvoglava Powercolorka 6870x2 tesko se sad moze naci nova, jedino da se vija po oglasima, dve 6850/70 su takodje dobro resenje, ostaje i ono da ce lakse da proda uvek dve slabije nego jednu dvoglavu, uglavnom nece pogresiti sa tim cf-om sigurno.

imao sam ja i brizu..... ma v3 je mnogo dobro provetreno kućište, iako je mnogo malo..... ali ubacio bih mu ja nekoliko kulera, da se dobro to hladi..... otvorio sam ovu temo samo zbog x4 slota, tj. da čujem mišljenja kako će da mi radi CF 6850 & 6850 u 16x i 4x..... dobro, onda sam rešio dilemu, čim padnu prve pare uzimam 6850 i da pakujem to... posle uzimam nov ram, jer ovaj Patriot mnogo loš i ne slaže se baš lepo sa Asusom 😀 tako da ću ići na AMD-ovu memoriju 2x4gb..... i to je to... posle toga mogu samo još SSD da kupim....

drugar je kupio 2 gtx560 ti u sli i rade bruka dobro, ne vuku preterano struje (psu~600-700w). bukvalno je dobio dupli fps u 60% igara. A sve price o zagrevanju i bagovanju niz vodu, to je bilo pre 4 god. Da i taj 16 tj 4x rezim ce raditi ok jer kao sto svi znamo da trenutni gpu-ovu su tek nesto brzi od x8 slota, zar ne?

Kako može GTX560ti i pre četiri godine da se stavi u istu rečenicu 🙂

Nazad
Vrh Dno