Šta je novo?

Fotografije - 2012

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali je efekat- kao hdr, samo jos gore 😉 😀

zsrebq.jpg

ATIIIII jao boxer je l tvoj? A sto je ovako mrsav, mada vidi se da je mlad...prelep je...hajde mi ga posalji 😀

Daj neke domacice 😛

Odlicna fotka BIG! 🙂

Ovaj tip je sve samo ne majstor.
Jede brusilice i lomi kamenje. 😀

BTW> Nego kao sto rece HSV, daj nesto zemsko a moze i domacica. 😛

Jesi li ikada gledao film Nemesis 2 Nebula? Ako jesi onda znas o cemu pricam. 😉

Dobra je dobra! Samo od te kuvarica tesko da ce biti. 😛
@Ati dobar taj konj, samo ima neprirodnu boju koze. 😛
Zato ja slikam samo odpozadi. 😀

34s08bc.jpg

Atiiiiiiiiiiii Bonga bre salji, mazicu ga , paziti i zvati Bongo :d ....i malo cu da ga ugojim, ali samo malo.....presladak je 😀

Atiiiiiiiiiiii Bonga bre salji, mazicu ga , paziti i zvati Bongo :d ....i malo cu da ga ugojim, ali samo malo.....presladak je 😀

Ne mogu, nije moj. 😛 Ja sam ga samo vodio u setnju ali izgleda da bokseri nisu za neke dugacke setnje. 🙂

zora.jpg

jadovnik59-medium.jpg

Poslednja izmena:
Mnogo mi se dopadaju tvoje fotke....prirodu obozavam, nego sto boxeri nisu za duge setnje, moj je obozavao da seta?!

Kuba Jun 2012

_DSC0954.jpg _DSC0761.jpg _DSC0749.jpg _DSC0742.jpg

Prilozi

• _DSC0957.jpg
    _DSC0957.jpg
    146.4 KB · Pregleda: 62
Part 2

_DSC0717.jpg _DSC0678.jpg _DSC0174.jpg _DSC0110.jpg _DSC0098.jpg

Part 3 uzivajte 🙂

_DSC0072.jpg _DSC0029-2.jpg _DSC0024-2.jpg

p6175208resizeresize.jpg

p6175188resizeresize.jpg

Oly P1 - Canon 50mm f1.4

Poslednja izmena:
Nisam bas ukapirao to za fokus? Drvo ima sirinu, ne vidim kako bi mogao da ima fokus drugacije nego vertikalno. Na f1.4 sam gledao da uhvatim listove pri kraju da budu u fokusu, mogao sam jedino da slikam na recimo f2.8 pa bi onda bilo celo drvo i svi listovi u fokusu al' onda ne bih imao psihodelicni bokeh 😛

Džaba bokeh kad je ovo što je u prednjem planu loše. Ne možeš ostaviti objekte sa delimičnom oštrinom.

Poslednja izmena:
^ Sta to znachi sa delimicnom ostrinom ? 🙂

Bokeh jeste tu ruzan, a izgleda i da je objektiv decentriran...

^ Sta to znachi sa delimicnom ostrinom ? 🙂

Bokeh jeste tu ruzan, a izgleda i da je objektiv decentriran...

Pa valjda je jasno iz konteksta, a slika govori više od reči.

Bokeh je po definiciji estetski uobličeno zamućenje dela fotografije koji je van fokusa.

On na svojoj fotografiji ima bokeh, ima objekat koji je u fokusu ali ima i objekat koji nije ni jedno ni drugo i to je ono što mu je pokvarilo kompoziciju.

Poslednja izmena:
Decentriran objektiv nema prihvatljivo pravilnu fokalnu ravan, mada ja to ovde ne vidim (niti mi je jasno kako moze da se vidi kod ovako plitke dubinske ostrine).

pozd

Evo jednog primera loseg objektiva gde mu je izgleda fokalna ravan pod nekim uglom, na ovoj fotografiji je najvise izrazeno, Canon 35mm f2

c66JZ.jpg

Moj prvi i poslednji pokusaj da nadjem normalac na cropu, od tada sam navukao strah i polako skupljam za FF i 50mm f1,4.
Ispalo je na kraju da sam dobio tilt shift za male pare 😀

Sto nema EXIF-a?

Decentriran objektiv nema prihvatljivo pravilnu fokalnu ravan, mada ja to ovde ne vidim (niti mi je jasno kako moze da se vidi kod ovako plitke dubinske ostrine).

pozd

Hvala na objasnjenju, nisam primetio da ovaj moj objektiv ima takav neki problem...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno