Šta je novo?

Wifi problem

Pittsburgh

Slavan
Učlanjen(a)
01.07.2010
Poena
350
Vec duze vreme imam Wireless ruter na kompu i sve je radilo dobro do jutros, kada mi svi uredjaji vide Wifi, ali nemaju internet na sebi. Resetovao sam i ruter i kablovski modem, ne pomaze. Imam problem sto sam zaboravio IP adresu svog rutera( burazer je promenio) a ne znam da li resetovanjem rutera gubim i otala podesavanja... Zna li neko u cemu moze da bude problem i kako da ga resim?

cmd > ipconfig /all > dhcp server - adresa rutera

Što se reseta tiče, kod većeg broja rutera imaš soft i hard reset. Soft ti je kao da si izvadio adapter rutera iz struje (ne gube se podešavanja), dok je hard komplet resetovanje (sva podešanja se gube). Obično ruteri za soft zahtevaju da se reset dugme drži 3-5 sekundi, a za hard oko 10-15... sekundi. Ali, proveri ti u manual-u svog rutera šta piše o vremenima za resetovanje.

Poslednja izmena:
Ne uspeva da se konektuje kada pokusam da ukucam tu adresu u browser...

Koji ruter imaš?

'Si probao da pinguješ tu adresu?

'Si probao neki drugi browser?

Da ti možda firewall ne blokira konekcije ka ruteru?

Neko Belkinovo G***o... Sada sam izvalio da kad udjem u COntrol Panel, uopste nema Wireless konekcije, a vec 10min mi WIN trazi ruter kada sam pokusao da napravim Wifi konekciju...

Izresetuj ti dobro to g***o. :D

Vadi modem iz struje, ruteru odradi hard reset (ako Gugl ne laže, minimum 15 sekundi držanja reset dugmenta, 192.168.2.1, admin, nema šifre).

Resetovao ga... Sada je ime konekcije Belkin54g, ali i dalje ne moze da se nakaci na default IP, niiti mu radi internet, a mobilni se nakaci na Wifi konekciju. Internet na kompu radi normalno...

Jel moguce da je ruter majuknuo ( crkao) a da internet na kompu radi iako je preko njega kablom povezan?

Koliko shvatam situaciju, imaš komp (preko kabla nakačen), laptop (putem wifija) i mob (putem wifija)?

Net preko kompa (kabl) i moba (wifi) radi, dok preko lapa (wifi) ne radi. Ako je tako, onda nešto lap brljavi, reinstaliraj drajvere za wifi.

Kad malo bolje pročitam tvoju prethodnu poruku... izmenjaj kablove od rutera do kompa i od kompa do modema.

Poslednja izmena:
Ne. Imam Komp (kabl), iPad (Wifi) i telefon( Wifi). Radi samo kabl, ne radi Wifi nigde... Da bilo gde radi Wifi znao bih da nije do rutera... Fora je sto i telefon i iPad vide konekciju, nakace se, ali nemaju protok interneta...

I posle ovog resetovanja, opet ne možeš da pristupiš ruteru sa default ip-em?

Da... Ne mogu da pristupim ruteru i dalje... Hvala na pomoci

Pogledaj ovo. Nažalost, skoro ista situacija kao tvoja.

Nego, da li si probao da otkačiš ruter od modema i samo njemu da pristupiš? Da nemaju možda istu ip, pa dolazi do konfikata...

Poslednja izmena:
Ionako sam hteo da menjam ovaj ruter... :) Sad cu se dati u potragu za drugim... Imas neku preporuku?

Pa baš i ne, jer po svemu sudeći ću i ja ubrzo da se nađem u sličnoj situaciji. :)

Imao Tplink wr340g - riknuo, imao linksys 54gc - riknuo, dobio za zamenu linksys 54gh i počeo je da riknjava. Dhcp serveru treba večnost da podeli adrese, dok ručno podešavanje ip-eva ne radi.

Tako da, bolje da ti ne preporučujem ruter. :p

Uzmi neki DLink, pokazali su se ok u radu mada ni TP-Link nije pravio mnogo gluposti. Ja kuci imam 740N i radi sasvim ok.

Dobio sam od SBB-a ruter TP LINK TL-WR740N i od kako sam ga povezao, svaki dan moram da ga restartujem jel mi se gubi konekcija (uglavnom se dešava ako dugo ne koristim net, tj ujutru kad se probudim nema konekcije) Nakon resetovanje rutera sve normalno radi. Da li neko zna u čemu je problem i kako da rešim to?

Ja nemam pojma gde to da vidim koja je revizija? Ja sam ga samo povezao kad sam dobio.

Poslednja izmena:
Ja nemam pojma gde to da vidim koja je revizija? Ja sam ga samo povezao kad sam dobio.

Jesi resio problem posto imam sasvim isti problem od kako sam dobio ruter os sbb-a i menjali su mi vec jednom ruter opet isto sada treba da mi promene modem da vidim da li je do toga posto niko vise nije pametan?

Nazad
Vrh Dno