Šta je novo?

Hard disk problem

iMejl.srb

Cenjen
Učlanjen(a)
06.02.2012
Poena
154
Imam dell-ov laptop i u njemu hdd od 20gb sto mi je malo i kupio sam hdd od 120gb i sada kad a ubacim njega vidi ga u biosu,a kada krenem win da instaliram kaze da nepostoji nijedan hard disk. Formatirao sam ga,ali i dalje isto. Kako da resim problem?
Inace cuo sam da je moguce da zakljucaju laptop ili hard disk i da nemozes staviti drugi,dok neotkljucas,sad ne znam koliko je to istina.

Hvala

da napomenem radi se o toshiba hdd 1813
120GB-MK1231GAL.jpg

Koji Win krenes da instraliras?
Da nije ona cuvena zezancija sa driverima za SATA ili tako nesto ( valjda samo XP) , pa se HD ne vidi dok se ne ubace konkretni driveri ( ili floppy, ako imas)...

Probao sam i Win 7 koji ima integrisane te drajvere i nece. Povezivao sam na drugi laptop i isto se desava, u "fioci" na USB radi savrseno, tako da ne znam do cega bi mogao biti problem. Help!

20gb hard znaci stari laptop, mozda pomogne update biosa bez obzira sto ga vidi u biosu. A ako je stari laptop to je ide disk pa ne bi trebalo da bude problema sa sata drajverima, da li si proverio master/slave jumpere, koliko se secam kad kupis hard, setovan je na slave. To je ono sto meni pada na pamet, proveri jumpere prvo u svakom slucaju.

Neće ti taj hdd raditi ni u jednom laptopu.To je disk za Ipod i Zune.Žešće si se za:hump:!
Pokušaj sa hirenom,mada...

@Sadan to cu pokusati.
@joc u cemu je razlika tog hard diska i obicnog hard diska? Probao sam sa hirenom nesto, ali bezuspesno.

@Sadan to cu pokusati.
@joc u cemu je razlika tog hard diska i obicnog hard diska? Probao sam sa hirenom nesto, ali bezuspesno.

moguce da je na njemu neki poseban firmware, "specijalizovan" za ipod/zune platforme... ne vidim drugo objasnjenje

Moguce!
MK1214GAH disk izgleda potpuno identično i ima isti kapacitet.
Da je naći takav riknut pa zameniti elektroniku ili eksperimentisati sa fw...hmmmmm

Hvala na odgovorima, najverovatnije je do toga, jer sam sva druga resenja pokusao i nisam nista uspeo.

Vrh Dno