Šta je novo?

Diablo 3

Ljudi mislim da je svima jasno da je Diablo 3, na veliku žalost, polu-proizvod. Realno ovu igru su krenuli da razvijaju može prošle - pretprošle godine. Ako je rezultat 10-godišnjeg rada Blizz tima ovo što smo na kraju dobili, pa fak daj da i mi Srbi tako nešto odradimo.

Sto duze igram igru, sve vise sticem ovaj utisak. I sve sto si napisao gore je ziva istina. Razvoj je trajao mozda godinu dve, pa onda kad su otpustili tim blozzard north i kad je otisao leed developer sve ode u. 3.....

Moglo je ovo mnoooogo bolje da bude, ostaje samo hajppp oko igre

Da je zadrzana verzija trojke koju je radio Blizzard North igra bi bila daleko gora po svim aspektima. Isti onaj dizajn iz Diablo 2 prenesn u 3D, bledunjav, neupecatljiv i sa puno pravih uglova, sto se moze videti po shotovima koji su isplivali prosle godine. Ono sto je najgore, igra bi bila MMO!

Moglo je bolje naravno, ali moglo je biti daleko daleko gore.

Poslednja izmena:
je l' mogu ti sshotovi negde sad da se nađu, baš me živo interesuje na šta je to tad ličilo :)

Ljudi mislim da je svima jasno da je Diablo 3, na veliku žalost, polu-proizvod. Realno ovu igru su krenuli da razvijaju može prošle - pretprošle godine. Ako je rezultat 10-godišnjeg rada Blizz tima ovo što smo na kraju dobili, pa fak daj da i mi Srbi tako nešto odradimo.

Sad si lupio pa ostao ziv. A i vidi se da nisi nikad igrao neku online igru pre ove pa da vidis sta su polu-prozivodi.

Poslednja izmena:
Evo linka. Shotovi su tu negde iz 2005.

pa ta igra izgleda solidno za 2005. godinu

meni je ovaj d3 kao da igram neku indie igru od 10$ za neku opustenciju izkliktati malo i nastaviti dalje

pri tom ne radi AH, javlja ti eror po koji, laguje itd... lol

Poslednja izmena:
Meni taj stari Diablo izgleda lepo i sad, posebno onaj prvi shot. E sad da ima pravih uglova ima, ali je jednostavno lep dizajn.

Eh sad nije baš polu-proizvod, ja bi to nazvao osakaćeni proizvod (fale neke stvari), da je stvarni nastavak D2 (ne samo po priči, nego i po sadržaju i tehnikalijama), imali bi smo jos najmanje 2 gema safir i dijamant, Mystic NPC-a... možda neke runewords,jos neke affixove na itemama.
Sve su to oni odbacili prošle godine u februaru da još to ispeglaju i prodaju nam u ekspanziji.

Meni taj stari izleda kao neki fotoshop, i koji je to ugao gledanja WTF (ili je kao zumirano na Z), više liči kao Path of Exile bez post procesinga :d.

Poslednja izmena:
Sad si lupio pa ostao ziv. A i vidi se da nisi nikad igrao neku online igru pre ove pa da vidis sta su polu-prozivodi.

Šta sam lupio, za polu-proizvod ili trajanje izrade? Diablo 3 nije završen do kraja kada je izašao i tačka. Nema PvP, nema AH za stvarne pare, Legendary itemi i Set itemi nisu doterani kako treba, sam balans na infernu nije realan... To je moje mišljenje i ne želim da se ubeđujem sa tobom da je voda mokra.

Ma igra je nista posebno ali ljudi dali pare pa im tesko da prezale, a da su skinuli pirata pljuvali bi kao sto pljuju i svaku drugu igru.

realno, D3 ce biti ispeglan godinu dana posle ekspanzije, znaci 2015 :)

a mozda cak ostave neke stvari i za drugu ekspanziju.

Mene za sad ne nerviraju stvari koliko i ostale (mada ih potpuno razumem, pogotovo melee klase na infernu).
Takodje, AH me ne pogadja.

Ali sta me stvarno nervira je kad nekome umre HC heroj, iskljucivo zbog nekog problema na njihovoj strani, serveri i sl.
to mi je bas tuga...

smatram da HC daje potpuno drugu dimenziju igri, i da je jako zanimljiv, igra se 10 puta sporije i razmislja se o svakoj sitnici.
trenutno ne vredi igrati HC, mislim da kad bih stigao do sredine ili kraja hella, i crkne mi lik zbog laga i sl. Ne bih vise upalio D3 (do ekspanzije :D )

Covece najtezi protivnik u igri je Izual, na Nigtmare mislim da ima DMG 5k.

Ono što po mom mišljenju Diablu III fali je replay value.
Meni je trenutno sasvim interesantno da guram sve klase polako (sa barb-om i wizard-icom sam stigao do nightmare-a, ostali su još uvek na normal), ali kada jednom doguram do 60-og nivoa, ne vidim ni jedan razlog da počinjem iz početka (osim eventualno na hardcore).
U D2 su svi likovi bili različiti (ako ih različito igraš), jer su imali različite stat-ove i skill-ove i imali su personality. Ovde su svi isti...

Kome se svidja ovo djubre iz 2005, ocigledno nema oci. TQ je npr izasao 2006. i bio je 5x lepsi od ovog.
Takodje mnogi kukaju na ovaj sadasnji dizajn i grafiku, nije nista specijalno ali ruzan nije. Meni licno se svidja

A vi sto ste igrali 150 sati, zakucali se na infernu i sad serete po igri a jedva cekate patch za nerf inferna. Jos kad izadje pvp, ekspanzija i AH za pare ima da igrate dok vam oci na ispadnu.

Poslednja izmena:
Ono što po mom mišljenju Diablu III fali je replay value.
Meni je trenutno sasvim interesantno da guram sve klase polako (sa barb-om i wizard-icom sam stigao do nightmare-a, ostali su još uvek na normal), ali kada jednom doguram do 60-og nivoa, ne vidim ni jedan razlog da počinjem iz početka (osim eventualno na hardcore).
U D2 su svi likovi bili različiti (ako ih različito igraš), jer su imali različite stat-ove i skill-ove i imali su personality. Ovde su svi isti...

To sto sad radis zove se replay value. Igras igru od pocetka sa 5 klasa i na 4 nivoa tezine! Znaci preci ces je 20x, sta bi jos hteo?

Poslednja izmena:
Neki bi da predju igru 300 puta.
Meni je vrhunska igra cim imam volje 2,3 puta da je igram.

To sto sad radis zove se replay value. Igras igru od pocetka sa 5 klasa i na 4 nivoa tezine! Znaci preci ces je 20x, sta bi jos hteo?
Pa pazi... da nisam D2 igrao 100x i da mi ni dan danas nije ostao zanimljiv, ne bih verovatno bio toliko kritičan. Al' pošto je u pitanju nastavak, a igrajući D3 se osećam delimično zakinuto u odnosu na igru staru više od decenije, mislim da imam pravo da budem malo razočaran.

Ne kažem da D3 nije doneo veliki broj poboljšanja u odnosu na D2 (pri tome ne mislim samo na grafiku), ali je prosto više podređen casual igračima, što je danas očigledno neizbežno.

Cinjenica je da je igra mogla biti bolja i da je mnogo dobrih, korisnih i pametnih stvari iz D2 izbaceno!! Nikada mi nece biti jasno zasto ljudi koji imaju vec genijalnu igru ne urade graficki bolji rmk vec ovako experimentisu; i sa heroes of might and magic je bila ista prica :(

Meni je recimo najveca glupost hp potion koji ima max 12500hp; zamislite vi kad ja vodim monka koji ima 70k hp koliko vremena traba da se izlecim (boca + healing magija mi ne vrate ni trecinu; znaci bedak)!!! :(

Opet prokletinja ne radi

^ Kako ne radi, upravo sam u igri :D

Šta sam lupio, za polu-proizvod ili trajanje izrade? Diablo 3 nije završen do kraja kada je izašao i tačka. Nema PvP, nema AH za stvarne pare, Legendary itemi i Set itemi nisu doterani kako treba, sam balans na infernu nije realan... To je moje mišljenje i ne želim da se ubeđujem sa tobom da je voda mokra.

Što se tiče balansa, takve stvari u igrama sa online komponentom se mogu izbalansirati tek posle izlaska igre, jer nema ništa goreg od toga da ekonomija bude u raspadu od početka, jer je takve stvari kasnije teško ispraviti. Zato su i bili nešto konzervativniji prema legendarnim itemima da bi videli da li su drop rateovi funkcionišu OK, da market ne bio bio prepravljen. Uostalom kao što se radi sa ekonomijama u mmo-ovima.

AH za stvarne pare samo što nije stigao, mada ne znam koga to uopšte zanima. PVP će kroz par meseci. Serveri su u zadnjih nedelju dana stabilni, koliko sam imao priliku da vidim, nisu ih ni gašeni osim kada su patchovali igru.

A kukanje oko skill tree-a stvarno nema smisla, jer sad imaš daleko više mogućnosti, a zbog prirode skill tree-a ranije su postojale samo 2-3 realne mogućnosti. I ne vidim nikakav problem da možeš odma da menjaš skill-ove, nije velika razlika od toga da odeš de do respec NPC-a. A što se tiče atributa, i tu se tačno zna šta se razvijali.

Poslednja izmena:
^ Kako ne radi, upravo sam u igri :D

Što se tiče balansa, takve stvari u igrama sa online komponentom se mogu izbalansirati tek posle izlaska igre, jer nema ništa goreg od toga da ekonomija bude u raspadu od početka, jer je takve stvari kasnije teško ispraviti. Zato su i bili nešto konzervativniji prema legendarnim itemima da bi videli da li su drop rateovi funkcionišu OK, da market ne bio bio prepravljen. Uostalom kao što se radi sa ekonomijama u mmo-ovima.

AH za stvarne pare samo što nije stigao, mada ne znam koga to uopšte zanima. PVP će kroz par meseci. Serveri su u zadnjih nedelju dana stabilni, koliko sam imao priliku da vidim, nisu ih ni gašeni osim kada su patchovali igru.

A kukanje oko skill tree-a stvarno nema smisla, jer sad imaš daleko više mogućnosti, a zbog prirode skill tree-a ranije su postojale samo 2-3 realne mogućnosti. I ne vidim nikakav problem da možeš odma da menjaš skill-ove, nije velika razlika od toga da odeš de do respec NPC-a. A što se tiče atributa, i tu se tačno zna šta se razvijali.

+1

Evo upadoh prijavljivao mi error 73

Ne kažem da D3 nije doneo veliki broj poboljšanja u odnosu na D2 (pri tome ne mislim samo na grafiku), ali je prosto više podređen casual igračima, što je danas očigledno neizbežno.

Ajde molim te neka od tog velikog broja poboljsanja napisi bas me zanima.

Jel jos nekom sem meni Diablo nekako bzv animiran i glas mu je totalno gay?! :D

Azmodan i Zohan Cool su najbolji bossovi u igru.

Diablo 2 je za toliko stvari bio pain in the ass i gubljenje vremena da ne znam odakle da krenem.

Odakle ti to? Ja sam mislio da cinjenica da se gemovi ni rune ni potions ne stackaju, da moras da identifikujes stvari, da nemas respec i imas samo jedan build za jednog karaktera, koji ako levelujes singleplayer takes forever i jos ako ne stavis vitality dovoljno i zeznes build, verovatno si sedeo i plakao na Hellu, to sto nije bilo shared stasha i sl. je bila cista uzivancija :p

Sarkazam naravno.

Poslednja izmena:
Ubačen je respec u nekom već patchu za Diablo 2, doduše samo jednom po nivou težine :)

Ubačen je respec u nekom već patchu za Diablo 2, doduše samo jednom po nivou težine :)

Svestan sam, ali posle koliko godina? :) Iskreno, da li je iko uspeo da zavrsi Hell sa svojim prvim karakterom? Primorali su nas da rollamo makar jos jednog karaktera, zato sto retko ko da je znao sta je radio sa buildovima osim ako je citao forume (u vreme 56kbps modema). Ljudi izgleda nisu svesni koliko je LOD i uopste patchevi koji su izasli kasnije pomogli da igra postane ono sto je danas. Diablo 2, tj. Isti slucaj moze biti i sa D3.

Nazad
Vrh Dno