Šta je novo?

Koji je filter koriscen ?

• Začetnik teme Začetnik teme artur
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

artur

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
630
Koji su filteri korisceni za ove fotografije i iz kog programa.
Ne verujem da aparat ovako slika.

Prilozi

• more.jpg
    more.jpg
    330.7 KB · Pregleda: 224
  • suma.jpg
    suma.jpg
    282.7 KB · Pregleda: 183
HDR, exposure fusion...
Imas gomilu programa za to - u sustini napravis vise fotki istog kadra sa razlicitim ekspozicijama - tipa 3, 5 ili vise. Expozicije u koracima povecavas/smanjujes tipa 1 fotka na normal, jedna na -3 EV, jedna na +3 EV i onda od te 3 fotke napravis HDR.
Mada neke obradjene fotke tipa preko Lightroom deluju kao HDR ako su slikane nekim skupim DSLR-om sa sirokim dinamickim opsegom. 🙂

Druga samo hdr, prva mozda hdr + cpl filter

meni ovo deluje kao da je slikano telefonom i kompaktom i samo povecana saturacija 😛

Pa prva da je slikana telefonom, ni saturacijom ne bi uspeo da dobijes nebo - jednostavno bi bilo belo. Mozda je HDR ali fotkan telefonom. 😀

Sve zavisi da l' gađaš u Sunce ili od njega.

Inače, i ja se slažem se Midgard-om. Verovatno je povećana saturacija i malo sređene krive (engl. curves).

Evo jos slika, mene interesuje da li je moguce da na mojim starim slikama dobijem ovakve efekte. Pritom sam amater i imam aparat Panasonic DMC-TZ7.

Prilozi

• brodici.jpg
    brodici.jpg
    298.3 KB · Pregleda: 100
  • lik.jpg
    lik.jpg
    143.1 KB · Pregleda: 92
  • plaza.jpg
    plaza.jpg
    294 KB · Pregleda: 94
Moguce je,sve je fotošop, nema tu nikakvih filtera

EDIT: takve fotke ti ne trebaju, sve sam krš

Poslednja izmena:
Da...fotka treba da bude prijatna na oko...a od ovih fotki oslepis 😀

Kad bas volis drecavo evo ti. :d

2hg6cdc.jpg

Fotoshop i color efex pro 2. 😀

Ako covek bas voli fotke ( stvar ukusa :d ) mislim da je fotkano mobilnim ili nekim idijotom od pre 300 godina. 😀
Sprzene su vidi se iz aviona, posebno ova druga serija. A koriscen je HDR program sudeci po tonalitetu boja.
Znaci ako volis ovako preprljene fotke, skini sa interneta neki od HDR programa za obradu slika, pa ces imati garant i gore od ovih. :d :-devil-:

Pa prva da je slikana telefonom, ni saturacijom ne bi uspeo da dobijes nebo - jednostavno bi bilo belo. Mozda je HDR ali fotkan telefonom. 😀

A ako je sunce iza ledja ? 🙂

Varka je ovde u tome sto su fotke napravljene na takvom mestu gde ce ispasti dobre ma cime bilo fotkano 🙂 Ovo sve izgleda ko fotkano losim mobilnim ili losim mobilnim + odvaljena saturacija 🙂 Znachi reshenje, treba da kupi kartu za Bali ili Sri Lanku, i eto mu fotke :d

@Astrolog, na koju shemu je stvar ukusa da volish neki krš :d To samo moze da bude stvar neobavestenosti, da ne kazem nesto gore od toga 🙂

Poslednja izmena:
@Astrolog, na koju shemu je stvar ukusa da volish neki krš :d To samo moze da bude stvar neobavestenosti, da ne kazem nesto gore od toga 🙂

Ej druze svasta me zivot naucio. Koliko ljudi toliko cudi. 😛
Sto zena dvesta grudi. :d

^^ Sto žena, sto grudi. Ali dvesta s***. Mislim, kada se kaže grudi, misli se na obe... tj. grudi kao imenica su jednina, ali odnose se na dve, jel? Jer svaka žena ima jedne grudi, ali dve s*** jel? Dakle, s*** su dve, ali grudi su jedne.

:d :d :d

^^ Sto žena, sto grudi. Ali dvesta s***. Mislim, kada se kaže grudi, misli se na obe... tj. grudi kao imenica su jednina, ali odnose se na dve, jel? Jer svaka žena ima jedne grudi, ali dve s*** jel? Dakle, s*** su dve, ali grudi su jedne.

:d :d :d
E sad i ti. Znam ja to ali se ne rimuje. 😛

Nazad
Vrh Dno