Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja isto prvi put cujem za brisanje boot particije.. Znam da su skripte za ciscenje prethodnog kernela,bar na Sensationu,potrebne jedino ako je developer to naglasio,a to je zaista retkost. Uvek sam brisao samo dalvik i obican cache i nikad nisam imao problema.

Screenshot_2012-06-07-09-23-06.png

I kako sada stock ICS browser lepo prelama text kad nije uradio ništa sem zumiranja?

Da li treba nešto dodatno podesiti?

ps. Opera mi uvek, uvek, prelomi text kako treba...

Jel si siguran da stock android browser ima prelamanje teksta?

Pre par strana svi su tvrdili kako stock ics browser to radi savršeno, kao i dolphin... Meni ni jedan, sem Opere, ne radi zoom + prelamanje kako treba...

Pa to je neupotrebljivo, ja sam mislio da svi to rade.

@Onua

4df31486-f96d-3691.jpg

Eto sad si procitao. Kernel ide na boot particiju i ako fleshujes novi, a predhodno ne obrises stari moze doci do svakojakih problema.

I dalje mislim da ne treba. Pa ni kada stavljaš novi rom, ne brišeš stari, nego samo data, cache i dalvik.
A čak je i sam Franco, dečko koji pravi franco.Kernel rekao da ne treba ništa da se briše, čak ni cache.

Pre par strana svi su tvrdili kako stock ics browser to radi savršeno, kao i dolphin... Meni ni jedan, sem Opere, ne radi zoom + prelamanje kako treba...

meni radi stock na DHD, kao i stock na X10 mini pro, ima opcija da se podesi da radi automatski, ili rucno na double tap nakon zumiranja!

I dalje mislim da ne treba. Pa ni kada stavljaš novi rom, ne brišeš stari, nego samo data, cache i dalvik.
A čak je i sam Franco, dečko koji pravi franco.Kernel rekao da ne treba ništa da se briše, čak ni cache.

Svi ostali kernel developeri pricaju da treba da se odradi i sad franco prica da ne treba... Neka bolje spreciti nego leciti...

@Djilkosh_NS

To mi je uključeno ali kao što vidiš, ne radi... Nije meni problem, koristim Operu, ali me nervira kad svi pričaju kako nešto radi a kod mene nikako :D

Raditi savršeno ne znači imati sve opcije, koliko znam ni iOS stock browser isto nema text reflow, znam da htc ubacuje a za samsung ne znam, znam da na sgs samsung browser nema text reflow. Ustvari ne znam kako zumiraš ako koristš double tap onda će ti lepo srediti, ako koirstiš pinch to zoom onda neće.

Poslednja izmena:
Vidi stvarno i u operi pinch to zoom ne sredi tekst..

Raditi savršeno ne znači imati sve opcije, koliko znam ni iOS stock browser isto nema text reflow, znam da htc ubacuje a za samsung ne znam, znam da na sgs samsung browser nema text reflow. Ustvari ne znam kako zumiraš ako koristš double tap onda će ti lepo srediti, ako koirstiš pinch to zoom onda neće.

A može i nakon pinch zuma da uradi double tap i onda browser uradi reflow teksta.

Edit: Tako je bar u stock cm7, cm9 i stock sony 2011 browseru.

Poslednja izmena:
Svaka vam čast momci :)

Ovako, uputstvo za prelamanje teksta je sledeće, uradite pinch to zoom na veličinu koju hoćete i onda uradite double tap.

Oduševljen sam. Sad ću da probam Dolphin :)

Napisao sam "to" misleći na prelamanje texta, nisi pročitao dobro :p

Obicno je komanda za format boot particije ukljucena u update skriptu unutar update arhive. Ovo vazi ako se kernel fleshuje preko recoverya, medjutim ako flehujes kernel rucno potrebno je obrisati boot particiju.

Svaka vam čast momci :)

Ovako, uputstvo za prelamanje teksta je sledeće, uradite pinch to zoom na veličinu koju hoćete i onda uradite double tap.

Oduševljen sam. Sad ću da probam Dolphin :)
pa to sam i ja gore rekao, al ko mene slusa :d

na DHD radi na stock browser, ne treba ni double tap

Radi i na sajtu koji je okacio dulsrules, i na gsp sajtu, dalje nisam probao ali znam da nikada nisam imao problema sa time.
Radi mi i kad uradim double tap i pinch to zoom.

U pitanju je Opera Mobile i GB (SE XP stock rom).

E, a šta koristite za automatski upload slika i video fajlova sa telefona na računar, tj, šta koristite za sinhronizaciju telefona i računara? Koristio sam Sweet Home! ali je počeo nešto da zeza, već par puta mi se zakucao sa porukom "be a tester" ili kako već i nije uradio backup a obrisao mi je fajlove?! :D

dropbox.

E, a šta koristite za automatski upload slika i video fajlova sa telefona na računar, tj, šta koristite za sinhronizaciju telefona i računara? Koristio sam Sweet Home! ali je počeo nešto da zeza, već par puta mi se zakucao sa porukom "be a tester" ili kako već i nije uradio backup a obrisao mi je fajlove?! :D

Foldersync, jednim klikom se vrsi sinhronizacija vise foldera preko sambe (windows share) ili nekog online storagea kao sto je box.

Meni sweethome radi besprekorno. Bez bilo kakve intervencije detektuje kucni wifi i uploaduje.
Postoje 2 verzije, paid i test. Paid je stabilna a test je free sa novim mogucnostima koje ponekad i ne rade kako treba.

Ja koristim wifi file explorer pro. Ali probacu taj sweethome alabama kad ga toliko nahvaliste:):D

Nazad
Vrh Dno