Šta je novo?

Koji Wide 19" TFT?

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pošto planiram da pređem na TFT sa mog starog dobrog CRT-a 21" interesuje me prvo jedna stvar.
Koliko para mogu da dobijem za Fujitsu Siemens 21T3
E sad pošto ovaj monitor prvenstveno koristim umesto TV-a, tj za gledanje filmova, satelitske, a naravno tu su malo i igre i naravno surf. Pošto sam čitao review ovde na benhcu o Fujitsu-Siemens W19-1 i jako mi se svideo, tj ceo wide koncept, a pošto je dotični autor review-a rekao

odlučio sam da uzmem wide TFT sa cenom oko 300e.
U uži izbor su (koliko sam uspeo da pogledam na ITSvet-u) ušli sledeći wide modeli:
Acer AL1916Ws
Acer AL1916WAs
Fujitsu-Siemens W19-1
Pošto su ova 3 modela jedini koje sam uspeo da nađem da su wide, ubacio sam još par "klasičnih" TFT monitora
BenQ FP93G, BenQ FP93V (po meni jedan on lepših na tržištu)
LG L1950B
Philips 190C6F, Philips 190S6F
Kao i par Samsunga 940N, 940B, 940BF
Šta je od svega ovoga vaša preporuka, a i ako tog vašeg nema ovde slobodno recite.
Monitor bi naravno nastavio da koristim za gore navedene stvari: filmovi (cirka 3m od kreveta do monitora), igre, word, excel, surf...
Samo bi voleo da ima DVI (valjda je bolja slika, nisam imao iskustva), a što se odziva tiče, čekam da komšiji stigne njegov samsung, pa da i ja vidim tih 8ms, tj dali mi je to dovoljno (a predpostavljam da jeste).

Pregledo sam maltene citav forum, ali nikako da nadjem ono sto me zanima, pa se nadam da ce te mi mozda ovde pomoci.Mene zanima Ultimate 19" monitor, pod ti mislim: rezolucija obavezno 1440x900, Dobra DVI konekcija sa HDCP, odziv ispod 4ms, naravno verno reprodukovanje boja.Zanima me da li postoji ista u ovoj klasi sto bi imalo koristi od pozlacenih DVI konektora na mojoj grafulji.Gledao sam mnogo po netu, i koliko sam shvatio kod nas nema NIJEDNA wide 19ica koja koristi bilo sta drugo osim TN panela! Ja koliko sam shvatio, ovi paneli su najlosiji po pitanju reprodukcije *(sto govori i cena, jeftiniji su i od IPS i od S-PVA). Jedino sto sam nasao da valja je najnoviji Samsung Touch of colour T190, pa me jako zanima da li on uvodi neku revoluciju u prikazu, i da li vredi bas tolike pare.Ako vredi, nije mi ih zao dati.Ima li iko iskustva sa njim, ili pak moze li me uputiti ka kvalitetnom rewiev-u da znam sta uzimam.Danas sam bio do gigatrona, gledam T200, opako izgleda i on i slika, ali to su samo prvi utisci. Video sam i neki Dell od 16000, ali cini mi se da slika nije bas na nivou, mozda nije bio u native rez.Unapred zahvaljujem svim dobrim ljudima na pomoci ;)
P.S. da li iko moze da mi kaze radnju u kojoj cu bez ikakvog akanja moci opusteno da probam monitor pre nego sto ga kupim, posto vecina nedaje drage volje

A da malo pogledate Philips a?
Ja sam uzeo 22'' wide i prezadovoljan sam,pre 6-7 meseci sam ga platio oko 220 e

Potrebno misljenje o Samsung monitorima, modeli u pitanju su 931BW i 940C

Sto se tice Samsung 931 BW, od mene veliki PLUS! Pisao sam ranije o ovom modelu na forumu, ali moze i mali rezime:smash:

Monitor pored extra dizajna i kvalitetne plastike ima DVI, odziv 2 ms, prikaz slike je na visokom nivou, boje deluju prirodno imaju toplinu,nisu "isprane".. nema pozadinskog probijanja, duhova i sl. zezancija..jednostavno monitor je stvoren za igrice i filmove (kome je dovoljno 19" wide, meni licno jeste). Moram da napomenem, kada sam uzeo 931 BW zapao mi je je falsh primerak. Pa je ubrzo zatim, nakon 15-20 dana pocelo nerviranje.:mad: Prvo se pojavilo izrazeno pozadinsko probijanje, zatim i mrtvi pixeli...sve u svemu, odneo u servis..dali mi drugi monitor koji vec vishe od 1.5 godinu radi kao i prvog dana.

Poslednja izmena:
Ja kupio ovaj monitor:
Philips
u 'mega marketu kojih ima 2 u BGu' :) za neverovatnih 8500 din. Za sada sam vrlo zadovoljan.

Sta je sada dobra kupovina 19'' wide do max 100e?
Moze li neka preporuka?
Kancelarijski rad, prilicno vremena se 'bulji' u monitor... bitan je kvalitet, ne i estetika.

Ima li neko iskustvo sa monitorom Philips 196V3LSB7/00 LED? Treba mi za drugi komp neki 18.5" wide, a ovaj me privukao cenom i zato što ima DVI konektor, što je retko za tu klasu.

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva sa Dell E1911?

Ima li neko iskustvo sa monitorom Philips 196V3LSB7/00 LED? Treba mi za drugi komp neki 18.5" wide, a ovaj me privukao cenom i zato što ima DVI konektor, što je retko za tu klasu.
Kupio je moj brat na moju preporuku i baš je kupljen zbog DVI konektora ;). Slika je odlična.
E sad, čitao sam da se Philips monitori dosta kvare...

Dell E1911

Kupio sam Della E1911.

Biće detaljni izveštaj narednih dana. Trenutno "guram" sliku preko DVI-ja sa laptopa.

Samo ukratko:

Slika: 4,5/5
Izrada: 3/5
Interfejsi: 4,5/5
Ergonomija: 4/5

ovde svi postavljaju pitanja a niko ne daje odgovore :D

Vrh Dno