Šta je novo?

E3 Expo 2012

Ne verujem da sam jedini na ovom forumu.

Što se tiče novog QD projekta, još iz demoa se vidi koliko je scenario loše napisan i koliko veze nemaju sa tim generalno. Otrcano i bljutavo:

OF course you're merchandise, baby. I mean... You're a computer with arms and legs and capable of doing all sorts of things. And you're worth a fortune.

Poslednja izmena:
Kara je dobar demo, nije neko remek delo ali je sasvim solidan. Mozda ta finalna recenica u njegovom odnosu sa sebi slicnim (emocije i ljudskost) deluje prostacki, ali cela ideja demo-a i njegovog "feelinga" je dobro prenesena.

Koliko bedan E3, nemam reci... Vec nekoliko godina unazad. Prestaje da bude dogadjaj za ljude koje interesuju igre, sad je za ostale koje interesuje "ono" (ne znam sta je u pitanju).

Poslednja izmena:
Ne verujem da sam jedini na ovom forumu.
Što se tiče novog QD projekta, još iz demoa se vidi koliko je scenario loše napisan i koliko veze nemaju sa tim generalno. Otrcano i bljutavo:

To sto si citirao nije iz novog QD projekta.

hahaha to je to :d

Evo i nekih informacija vezanih za ovaj tech demo.

Square Enix today announced Agni's Philosophy, a real time technical demonstration movie that utilizes cutting edge game development technology. The demo was presented on June 5th at E3 2012 in Los Angeles.

Agni's Philosophy was produced with Luminous Studio, Square Enix's game production environment (engine) for creating next generation quality games. The Luminous Studio engine is currently in development internally at Square Enix.

Thanks to the Luminous Studio engine, the demo video can depict high quality "real time computer graphics" at the same level as "pre-rendered computer graphics." The fine details of the characters, who express life-like humanity, are showcased through their rich facial expressions, subtleties of their pupils and hair, and their brilliantly flowing garments. The characters, along with the vibrant monsters, transport the viewer into the world created by the Luminous Studio engine.

Furthermore, the demo video production was created through the lens of the "Final Fantasy" series, where ancient magic and advanced science coexist in a near-futuristic world. The video depicts a life-changing encounter for our heroine, the magic-wielding protagonist Agni.

The Luminous Studio game engine aims to bring about greater productivity within game production teams, while simultaneously offering an environment to create games of fantastic quality. Furthermore, the Luminous Studio game engine is planned to support game consoles, PC, smartphones, and the web, encapsulating the many platforms of the next generation of quality.

Agni's Philosophy showcases the level of quality that Square Enix is aiming for in next generation games.

MAD_MUzzY je napisao(la):
vilica...na... podu.

+1

vilica...na... podu.

+1

Par dana nisam stizao da pratim temu, odgledao last of us trailer, oduševio se kako to izgleda. Ne znam koliko će to biti igrivo od silnog skriptovanja, ali izgleda do yaya, a malorpe sam pogledao Agnijevu filozofiju, koja je OBJASNILA!!!

Naježio sam se kako izgleda...

Gledam sad dalje klipiće, videćemo da li će nešto ostaviti bolji utisak od ovoga... brrrrrrr, ne mogu da dođem k sebi još uvek kako ono izgleda...

Tako se prikazuje endzin, a ne kao budjavi Unreal 4...

Koji HW ce da tera tu filozofiju???

FF serijal polako prestaje da im bude no1. Sve vise guraju druge igre, koje su im sve bolje. Ako nova Lara, Hitman budu dobri kao Deus Ex 3 ja cu biti prezadovoljan, a sve ukazuje da ce tako i biti.

U opisu pise da je x360, ps3 i dx11 podrzan... Zasto onda najavljuju kao "next-gen"? Nesto se samo plasim da ce ovaj engine biti upotrebljen za novi FF i to je to...

Pa tako i mora da bude, posto nexnextgen djekne jos nema, pa sad umesto da u ovom trejleru vidimo "PS4 realtime" sarenu lazu o kojoj ce da se raspreda po forumima pljujuci sve ostalo, imamo to da se endzin predstavlja onako kako bi i trebalo - moze da se osakati i za sadasnje konzole, a moze i da bude napucan za PC i sledeci krshware iz sonija i mikrosofta.
Square radi pametnu stvar, i cini mi se da su krenuli stopama i ostalih - da imaju svoj endzin koji ce koristiti za naslove svojih studija umesto licenciranja drugih. Ja sam gotovo siguran da cemo ovaj engine gledati u sledecem TR, D-Exu, Hitmanu a ponajvise se nadam - u nadolazecem Thiefu :)

Najavljuje se kao next gen jer je to moderno, obavezan deo marketinga i sta ti ja znam.
Na sadasnjoj generaciji ovo ne moze da izgleda ni blizu ovog "realtime tech demo" <- da se razumemo radi se o cistom CGI verovatno uvodna animacija.
Ne znam samo kako mozete da nasednete na ovo kao da ste mala deca i od juce u svetu igara...

^^Dakle ti mislis da je ovo CGI.

Iako je video prikazan kao tech showcase za Luminous studio engine. Niko ovde i ne tvrdi da je ovo realtime ili gameplay na nekoj od trenutnih platformi i da je to moguce (mada je moguce na PC, sa masnim hw naravno).

Poslednja izmena:
Bah, Valve je too cool za ovo:)

Ovde se dzapanez ubi od objasnjavanja da je realtime, ne CGI ili prerenderovani in-engine trtmrt (ipak se radi o predstavljanju endzina a ne igre/platforme gde bi ovo kasnije nazvali target renderom, kada igra nakon izlaska bude izgledala smesnjikavo u odnosu na fake trejler) ...

Uostalom, da zavrsim pricu:

Poslednja izmena:
^^Dakle ti mislis da je ovo CGI.

Moja greska ali opet od tech demoa nemamo bas nista i ovo je suvi 3D treba na ovo nalepiti fiziku, interakciju, zvuk.
Treba uraditi celu igru na ovom nivou i onda kome je prodati? Sta mislis kad bi mogla da se pojavi igra koja ovako izgleda?

To je druga prica. Kao i sa drugim endzinima danas koji imaju "potencijal" . Developer moze da igru izbaci na razlicite platforme od sadasnjih konzola do hiend PCja a da igra ne istripi posledice u grafici ili dizajnu nivoa recimo...

Uglavnom, bolje je da tog potencijala IMA, nego da ga nema i da endzin bude vezan iskljucivo za mogucnosti najisplativijeg trzista i da se na tome bazira sve od grafike do gameplaya/dizajna nivoa.

Square Enix je izdao saopstenje da je ovaj engine namenjen NextGen konzolama. Takodje je namenjen uglavnom RPG i Action RPG zanru... sto znaci da mozemo da ocekujemo novi FF ili Kingdom Hearts, itd. Oni imaju pristup Crystal Engine-u (novi Tomb Raider) i Glacier 2 Engine-u (Hitman: Absolution) ali oni su vise namenjeni Action/Adventure zanru.
Engine nece biti dalje distribuiran, znaci Square Enix only!

Kad smo već kod engina :), jel' bilo priče o novom Fox enginu (Sem PESa 2012) ili project Ogre-a?

Zasto su na svim prezentacijama ( koliko sam ja primetio ) koristili zicane kontrolere? Nekako mi smesno, sve svemirsko na onoj bini, pa ogromni video bimovi, a ovi sto igraju na pozornici kablovima povezani sa kompom.

Da ne bi doslo do gluposti da razni wireless uredjaji ne bi napravili pometnju prilikom igranja. Kao sto je Apple imao problema prilikom predstavljanja iPhone 4.

Vrh Dno