Ako hocesh jednostavnije, brze i novu filozofiju, moracesh da instalirash OS X i Final Cut Pro X![]()
Ne znam sta imash, ali ja sam pre nekoliko godina imao Leoparda na matorom AMDu XP 2800+, danas ima da ti radi na bilo cemu![]()
Necesh znati dok ne probash, meni se recimo itekako isplatila![]()
@Kamikaze
Mislim da nije tu puno bitno u kom programu radis. Svi ti programi za montažu su manje više slični, kanal za video, kanal za audio, ako znaš šta radiš i šta ti treba i windows movie maker može da odradi stvar.
Dugo već radim u Premieru, koristim prednosti Nvidia Cuda tehnologje i navikao sam na njega, a onda ti neko kaže:" Vegas je bolji, ima ovo ima ono..." To je subjektivna stvar, opet kažem, sve je to isto i ako sam Vegas nekad davno koristio za audio montažu, kada bih morao da pređem na njega, ne bi mi puno trebalo da se snađem. Mislim da to važi i za Final Cut. Ta podkategorija postoji verovatno iz razloga slanja projekata sa gotovom montažom, možda komitent hoće da menja postojeći projekat, ko zna.
to samo kod nas zbog kesha moraju da se prave kompromisi, ali pored Hackintosha stvarno ne vidim problem, danas se on na noviji Intelov hardver instalira bukvalno kao Windows...
E sad ne znam kojom montažom se Kamikaza bavi, ne verujem da montira "Američke čopere" pa da mu treba nešto bolje od premier-a :d
Pa za tu njesra emisiju Premiere je overkill![]()
Pa drugari ne bih se baš složio sa vamaJa koristim AMD i nisam sirot :d
Šalu na stranu, meni moj 1075 T dobro odrađuje posao. Pored premiera aktivno koristim After, Photoshop, Illustrator a u skorije vreme i Mayu, i nikad nisam imao neki problem sa brzinom.
E sad ne znam kojom montažom se Kamikaza bavi, ne verujem da montira "Američke čopere" pa da mu treba nešto bolje od premier-a :d
He he slazem se, nego sam gledao dokumentarac o tome kako se snimaju Američki čoperi, 4 montažera rade na jednoj emisiji, a rekord im je 2 epizode mesečno xD
A hvale se tamo, Final Cut, ludilo oprema ... toliko o produktivnosti ,)
Final Cut Pro X je neuporedivo jednostavniji, razumljiviji i logicniji, mislim na user interfejs i nacin na koji se radi sve u njemu, i savrshen je za pocetnike koji hoce i jednostavno i puno mogucnosti na jednom mestu.
Pa gubis zivce samo zato sto si na Windowsu, ovde ih izgubish jednom i nema vise![]()
Kazem ti, na matorom AMDu kada je Hackintosh tek poceo, namestio sam ga za pola dana, iz 7 instalacija, nista o OS X ili Linuxu nisam znao, tada se to radilo trial and error metodom pa kad ubodes, danas imash tutoriale za svaku plocu i bukvalno pratish stavku po stavku. Upravo je razlog stalnog budzenja i nerviranja taj sto sam pobegao sa Windowsa, odavno nisam u fazonu cackanja i podeshavanja, ne interesuje me ni hardver ni softver, komp mi sluzi za posao i hocu da sednem i radim, i da ne mislim da li ce zezati ili raditi uopshte.
Daj oznaku ploce koju imash i ja cu ti potraziti i odmah reci da li je jednostavno ili nema smisla zezati se, ili te i to mrzi :d
*** ovaj driver kao da je iz jehovinih svedoka
U rukama Mandušića Vuka, svaka alatka biće ubojita. Ja recimo koristim paralelno premiere cs5.5 i edius. Oba rade posao, ali edius mi je za klasu bolji od svih ostalih...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari